TerrasXXL Vuur en Rook

Auteur Topic: Basis kruiden/sauzen  (gelezen 552 keer)

Brecht

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 898
Re: Basis kruiden/sauzen
« Reactie #15 Gepost op: 08 augustus 2018, 18:44 »
als je ze nog langer wil bewaren kan je ze na het vullen nog wecken die potten, dan blijft het nog langer goed. Hier heb ik zo ingemaakte tomaten staan van 2 jaar oud, niks mis mee en ik proef geen verschil in smaak.
Primo oval Xl met Heatermeter en grillgrates
Weber performer deluxe 47cm, WGA met gietijzeren roosters
Bbqcount 2018:

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 2.733
Re: Basis kruiden/sauzen
« Reactie #16 Gepost op: 08 augustus 2018, 19:07 »
als je ze nog langer wil bewaren kan je ze na het vullen nog wecken die potten, dan blijft het nog langer goed. Hier heb ik zo ingemaakte tomaten staan van 2 jaar oud, niks mis mee en ik proef geen verschil in smaak.
[/quote


2 jaar is best wel lang.
Zoals ik eerder in dit topic liet zien gebruik ik de lege jampotten voor dit doel.
In feite doe je het dan niet anders dan het wecken van groente b.v. of het maken van jam, beter zelfs.
Je kan horen aan de klik van het deksel dat de inhoud goed vacuüm gezogen is maar omdat op veel producten dan toch een houdbaarheid datum staat was ik nieuwsgierig hoe jullie hier mee omgaan.

Allemaal dank voor de ideeën en tips.

Grts,     Hans.

Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

Bram

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 210
  • Mager en gezond, maar dik tevreden
Re: Basis kruiden/sauzen
« Reactie #17 Gepost op: 10 augustus 2018, 11:45 »
Interessant topic. Ik weet vaak ook niet goed wat ik graag op voorraad wil hebben. De ene keer wil ik pittig. Andere keer enkel zout en peper. Misschien moet ik een flinke pot basis Rub maken. Zout en zwarte peper. En dan navenant Mn stemming andere smaken toe voegen. De AH heeft een tijd blikjes gehad. Ik weet ff niet meer welk merk. Maar die bevielen mij ook goed. Kom ze nu niet meer tegen.
WGA - OTC 47 - OTS 57 - OTP 57 - BGE Large - iGrill 2

Beun

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 18
Re: Basis kruiden/sauzen
« Reactie #18 Gepost op: 10 augustus 2018, 15:53 »
Interessant topic. Ik weet vaak ook niet goed wat ik graag op voorraad wil hebben. De ene keer wil ik pittig. Andere keer enkel zout en peper. Misschien moet ik een flinke pot basis Rub maken. Zout en zwarte peper. En dan navenant Mn stemming andere smaken toe voegen. De AH heeft een tijd blikjes gehad. Ik weet ff niet meer welk merk. Maar die bevielen mij ook goed. Kom ze nu niet meer tegen.


Deze toevallig?


noskos

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 9.794
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Basis kruiden/sauzen
« Reactie #19 Gepost op: 13 augustus 2018, 20:42 »
Wij maken graag je Sweet & Smokey bbq saus maar als ik de hoeveelheden uit het recept aanhoud is dat best wel een grote hoeveelheid voor met z'n tweetjes.
Hoelang zou ik de saus ongeopend en koel kunnen bewaren zonder dat het gevolgen heeft voor smaak en gezondheid?
Heb jij daar een idee over?

Goed ingemaakt minimaal een jaar. Maar dan moet je dus wel je potten en deksels uitkoken, je gereedschap ook meekoken en heel schoon werken.
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Large, BGE Large, OTG 57cm, WSM 47cm, WGA

Co-founder van de IBBQS en lid van het award winning Sea Side Smokers BBQ Team

Brecht

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 898
Re: Basis kruiden/sauzen
« Reactie #20 Gepost op: 13 augustus 2018, 20:54 »
en na het in potten doen de potten nog eens steriliseren.
Primo oval Xl met Heatermeter en grillgrates
Weber performer deluxe 47cm, WGA met gietijzeren roosters
Bbqcount 2018:

Bram

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 210
  • Mager en gezond, maar dik tevreden
Re: Basis kruiden/sauzen
« Reactie #21 Gepost op: 14 augustus 2018, 04:12 »
Interessant topic. Ik weet vaak ook niet goed wat ik graag op voorraad wil hebben. De ene keer wil ik pittig. Andere keer enkel zout en peper. Misschien moet ik een flinke pot basis Rub maken. Zout en zwarte peper. En dan navenant Mn stemming andere smaken toe voegen. De AH heeft een tijd blikjes gehad. Ik weet ff niet meer welk merk. Maar die bevielen mij ook goed. Kom ze nu niet meer tegen.


Deze toevallig?



Ja die.
WGA - OTC 47 - OTS 57 - OTP 57 - BGE Large - iGrill 2

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 2.733
Re: Basis kruiden/sauzen
« Reactie #22 Gepost op: 14 augustus 2018, 05:59 »
Wij maken graag je Sweet & Smokey bbq saus maar als ik de hoeveelheden uit het recept aanhoud is dat best wel een grote hoeveelheid voor met z'n tweetjes.
Hoelang zou ik de saus ongeopend en koel kunnen bewaren zonder dat het gevolgen heeft voor smaak en gezondheid?
Heb jij daar een idee over?

Goed ingemaakt minimaal een jaar. Maar dan moet je dus wel je potten en deksels uitkoken, je gereedschap ook meekoken en heel schoon werken.


Dank voor de inlichting. :)
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

Het BBQ Genootschap

Re: Basis kruiden/sauzen
« Reactie #22 Gepost op: 14 augustus 2018, 05:59 »