TerrasXXL Vuur en Rook

Auteur Topic: Pulled Pork voor het Knorretje  (gelezen 268 keer)

BoyS

  • Vuurmaker
  • *
  • Berichten: 67
  • Sudore ac Pulvere
Pulled Pork voor het Knorretje
« Gepost op: 11 juli 2018, 22:02 »
Zo vandaag was t dan zo ver. Na een tijdje bij mijn schoonouder te hebben gezeten en alweer een maandje de sleutel te hebben van ons huis, heb ik vandaag pulled pork gemaakt. Ik zit al een tijdje op dit forum maar vanwege mijn appartement (waar ik alleen een kleine smokey joe had), had ik alleen nog maar pulled pork gemaakt in de slowcooker. De Bbq staat regelmatig aan maar ik maak toch het liefste Picanha klaar.

Vandaag vond ik het tijd dat ik het eerste stikkertje achter mijn naam krijg.

Eerst een mooi stuk procureur (1,5kg) geïnjecteerd en ingewreven. Injectievloeistof heb ik hetzelfde als ik altijd in de slowcooker heb gedaan (bouillon, appelsap en een scheut whisky).

 

Daarna de Q klaargemaakt.


De temperatuur is de hele dag een beetje hetzelfde gebleven. Omdat het stuk maar anderhalve kilo was dacht ik bij mezelf: als ik om 10:00 begin dan kan ik om 18:00 makkelijk eten.

Bij 74 graden de glaze er overheen. Als glaze heb ik gewoon Blues Hog bbq saus gepakt (vind ik toch de lekkerste).




Ik zei straks toch: “om 18:00 eten”? Natuurlijk kwam de onvermijdelijke “stall”. De temperatuur bleef toch wel erg lang hangen op 75 a 76 graden. Om toch om 18:00 te kunnen eten heb ik toch maar besloten om te gaan inpakken. De glaze zat er helaas net te kort op om een perfecte ‘bark’ te krijgen.

Om 17:20 begon de thermometer toch te schreeuwen. Een mooie tijd zodat het vlees nog mooi kon rusten. Ondertussen even snel de coleslaw uit smokey goodness 1 gemaakt en de saus uit het wedstrijdrecept van Noskos. Hoewel ik zeer stellig ben dat mijn pulled pork uit de slowcooker ook heerlijk is.... Gaat niets boven een goed stuk van de Q, heerlijk gerookt met kersenhout.

Uiteindelijk zag het stuk er goed uit. Helaas lagen mijn Bearclaws nog bij de schoonouders dus heb ik wat met twee vorken lopen vechten maar goed.








Bon Appetit
 




Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro


OTG-57,WSJ

picosuma

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • Berichten: 554
Re: Pulled Pork voor het Knorretje
« Reactie #1 Gepost op: 11 juli 2018, 22:24 »
Dat ziet er lekker uit  :)
Grill Guru Elite,Barbecook, One minute lighter,Fantast, maverick 733

Bbqcount 2018:
Steven & piet count:

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 2.621
Re: Pulled Pork voor het Knorretje
« Reactie #2 Gepost op: 11 juli 2018, 22:29 »
Mooie foto's en een heerlijke bak p.p. ;)
Alvast gefeliciteerd met je stickertje :)
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.126
  • Primomaan
Re: Pulled Pork voor het Knorretje
« Reactie #3 Gepost op: 11 juli 2018, 23:06 »
Een mooie PP, gefeliciteerd met je Knor.
Blueshog BBQ  is hier ook de saus die als glaze over de PP gaat, echter mengen wij hem met tennessee red sauce van blues hog en een beetje frambozenjam.
zo heb je zoet, zuur met een pitje(tennessee red sauce) en fruitje van de framboos
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

Richard Soeteman

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.332
    • Richard's BBQ Pit
Re: Pulled Pork voor het Knorretje
« Reactie #4 Gepost op: 12 juli 2018, 07:03 »
Heerlijke foto's. Altijd lekker pulled pork. Gefeliciteerd met je knor.
BAQQE kamado | WSM 47 | Weber OTP 57 | Weber WGA | Dutch oven
Proud member of Triple-T 2017

Bbqcount 2018
Steven & me count:

Ceriel

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 6.796
  • Achterhoek
    • Ceriel's Grill & BBQ
Re: Pulled Pork voor het Knorretje
« Reactie #5 Gepost op: 12 juli 2018, 07:17 »
Lekker hoor, gefeliciteerd met je stickertje!
Proud member of Backcorner BBQ

Steven & Me count:

Ceriel's Grill & BBQ

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.004
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: Pulled Pork voor het Knorretje
« Reactie #6 Gepost op: 12 juli 2018, 08:56 »
Ik hou daar van, lekker pielen voor een sticker... gefeliciteerd!
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

BoyS

  • Vuurmaker
  • *
  • Berichten: 67
  • Sudore ac Pulvere
Re: Pulled Pork voor het Knorretje
« Reactie #7 Gepost op: 12 juli 2018, 09:49 »
Een mooie PP, gefeliciteerd met je Knor.
Blueshog BBQ  is hier ook de saus die als glaze over de PP gaat, echter mengen wij hem met tennessee red sauce van blues hog en een beetje frambozenjam.
zo heb je zoet, zuur met een pitje(tennessee red sauce) en fruitje van de framboos

Dan moet ik dat eens een keer proberen!

Bedank voor de leuke reacties!
OTG-57,WSJ

Frits

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • Berichten: 9.910
Re: Pulled Pork voor het Knorretje
« Reactie #8 Gepost op: 12 juli 2018, 14:56 »
Gefeliciteerd met je Knorretje.

Brecht

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 767
Re: Pulled Pork voor het Knorretje
« Reactie #9 Gepost op: 12 juli 2018, 20:45 »
Proficiat met je knor.
Primo oval Xl met Heatermeter en grillgrates
Weber performer deluxe 47cm, WGA met gietijzeren roosters
Bbqcount 2018:

Jet

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 474
Re: Pulled Pork voor het Knorretje
« Reactie #10 Gepost op: 14 juli 2018, 09:43 »
Dat is een heel smakelijk bordje geworden, gefeliciteerd met je knor <:-P Blues hog is hier een van de favoriete sauzen voor pulled pork ;) ik wil wel een keertje een andere saus proberen, laats zag ik ergens een blauw flesje saus met witte letters maar van wie was dat nou :-? :D
Primo Oval XL, Uuni pizzaoven

Emptiness is loneliness, and loneliness is cleanliness, and cleanliness is godliness, and god is empty just like me (Billy Corgan, Zero)