TerrasXXL Vuur en Rook

Auteur Topic: Mijn eerste BCC op het forum  (gelezen 315 keer)

Light

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 32
Mijn eerste BCC op het forum
« Gepost op: 11 juli 2018, 10:10 »
Afgelopen weekend last minute besloten om toch de barbecue aan te steken en lekker een kippetje klaar te maken.

We hadden al een tijdje een blik Lidl Radler bier staan en aangezien wij dit nooit drinken leek mij dit wel een mooi biertje om de kip mee te garen

Helaas ben ik nooit echt van het vele foto's maken tijdens het koken omdat ik daar simpelweg nooit aan denk.

Basis was een simpele rub met oa bruine suiker, paprika poeder, chilivlokken en nog wat andere kruiden die ik had staan.

Bij een verhaaltje horen natuurlijk ook de foto's!




Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 3.034
Re: Mijn eerste BCC op het forum
« Reactie #1 Gepost op: 11 juli 2018, 10:48 »
Keurige kip, ziet er lekker uit.  :)
Was hij overal lekker sappig en hoe was de smaak? ;)
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

Light

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 32
Re: Mijn eerste BCC op het forum
« Reactie #2 Gepost op: 11 juli 2018, 10:50 »
Keurige kip, ziet er lekker uit.  :)
Was hij overal lekker sappig en hoe was de smaak? ;)

Het was een kippetje van de Lidl en ik moet zeggen dat hij niet slecht was. echter kan ik nu wel zeggen dat van de Poelier toch lekkerder is.
Die van de Lidl leek ook iets wateriger te zijn.

qua garing was hij wel goed, niet uitgedroogd en bij een borsttemp van 74 graden van de bbq afgehaald

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 3.034
Re: Mijn eerste BCC op het forum
« Reactie #3 Gepost op: 11 juli 2018, 10:57 »
Keurige kip, ziet er lekker uit.  :)
Was hij overal lekker sappig en hoe was de smaak? ;)

Het was een kippetje van de Lidl en ik moet zeggen dat hij niet slecht was. echter kan ik nu wel zeggen dat van de Poelier toch lekkerder is.
Die van de Lidl leek ook iets wateriger te zijn.

qua garing was hij wel goed, niet uitgedroogd en bij een borsttemp van 74 graden van de bbq afgehaald

Mijn idee, wij hadden laatst een hele verse en dat proef je. ;)
Maar het scheelt natuurlijk ook wel hoe zo'n beestje heeft kunnen rond scharrelen en wat ie te eten heeft gekregen.
« Laatst bewerkt op: 11 juli 2018, 17:08 door Hans »
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.256
  • Primomaan
Re: Mijn eerste BCC op het forum
« Reactie #4 Gepost op: 11 juli 2018, 13:33 »
Mooi kippetje, gefeliciteerd met je Tok
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 10.113
Re: Mijn eerste BCC op het forum
« Reactie #5 Gepost op: 11 juli 2018, 16:14 »
Welkom bij de Tokkies

picosuma

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 788
Re: Mijn eerste BCC op het forum
« Reactie #6 Gepost op: 11 juli 2018, 21:40 »
Lekkerrr die BCC en gefeliciteerd met je sticker  :)
Grill Guru Elite,Barbecook, One minute lighter,Fantast, maverick 733

Bbqcount 2018:
Steven & piet count:

Jet

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 627
Re: Mijn eerste BCC op het forum
« Reactie #7 Gepost op: 14 juli 2018, 10:11 »
Gefeliciteerd met je tok <:-P zeer smakelijke foto zo van de kip in de zon :)
Primo Oval XL, WGA, Weber OT57

Emptiness is loneliness, and loneliness is cleanliness, and cleanliness is godliness, and god is empty just like me (Billy Corgan, Zero)

Ceriel

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 7.037
  • Achterhoek
    • Ceriel's Grill & BBQ
Re: Mijn eerste BCC op het forum
« Reactie #8 Gepost op: 14 juli 2018, 13:59 »
Lekker hoor, gefeliciteerd met je stickertje!
Proud member of Backcorner BBQ

Steven & Me count:

Ceriel's Grill & BBQ

Het BBQ Genootschap

Re: Mijn eerste BCC op het forum
« Reactie #8 Gepost op: 14 juli 2018, 13:59 »