TerrasXXL Vuur en Rook

Auteur Topic: Pulled pork niet te pullen  (gelezen 429 keer)

Suus76

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 27
Pulled pork niet te pullen
« Gepost op: 07 juli 2018, 18:14 »
Hoi,

Vandaag voor de derde keer pulled pork gemaakt volgens t wedstrijdrecept van Noskos. De eerste keer was ie geweldig, zo mals en zacht.

De tweede keer was ie taai en droog, exact dezelfde bereidingswijze en nu vandaag voor de derde keer en weer niet te pullen. De smaak is prachtig maar het is niet mals, het lijkt eerder op varkens filet qua structuur.  Ik heb dit keer niets aan vet van de procureur verwijderd in de hoop dat dit wat zou opleveren maar helaas was het weer taai.

Wat gaat hier mis? Is het het vlees ( Makro aanbieding uit de vriezer) of doe ik ergens iets fout?

Wie heeft tips en of advies


Kamado Joe Big Joe II

Ceriel

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 6.796
  • Achterhoek
    • Ceriel's Grill & BBQ
Re: Pulled pork niet te pullen
« Reactie #1 Gepost op: 07 juli 2018, 18:35 »
Heb je op temperatuur gekookt of ook nog geprikt met een prikker om de garing te bepalen?
Als het vlees gaar is gaat de sateprikker er zonder enige weerstand in. Dit is vanaf 88gr maar kan ook 94 zijn, afhankelijk van het vlees en de temperatuur van de BBQ.
Ik heb vorige week 6 procureurs van de Makro tot PP gemaakt, en hiervan was er 1 die langer nodig had om gaar te worden dan de rest.
Ik prik altijd met een prikker om te voelen of het klaar is, de temperatuur is een richtlijn.
Proud member of Backcorner BBQ

Steven & Me count:

Ceriel's Grill & BBQ

Suus76

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 27
Re: Pulled pork niet te pullen
« Reactie #2 Gepost op: 07 juli 2018, 18:52 »
Ik heb op temperatuur gekookt. Zowel met een losse thermometer als weber Igrill2. Ik
Heb een kerntemperatuur van 88 graden aangehouden ( volgens recept) . En toch na een uur rusten niet te pullen. Moet met een vleesmes
Het vlees snijden en het is niet de pulled pork die ik de eerste keer had. Volgende keer doorgaan tot 94? Zou die paar graden zoveel verschil kunnen maken?
Kamado Joe Big Joe II

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 2.621
Re: Pulled pork niet te pullen
« Reactie #3 Gepost op: 07 juli 2018, 19:13 »
Hoi Suus.
Ik denk dat je het advies van Ceriel moet aanhouden, vanaf ± 88 gr.C kan je kijken of je er een prikkertje er soepel in kan steken.
Zoja is ie goed, zo niet nog even doorwarmen en af en toe opnieuw proberen.
Ik zou niet gelijk doorgaan tot 94 gr. want wellicht is dat helemaal niet nodig.
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

Richard Soeteman

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.332
    • Richard's BBQ Pit
Re: Pulled pork niet te pullen
« Reactie #4 Gepost op: 08 juli 2018, 07:30 »
Ceriel, Hans +1 prik ook altijd op meerdere plekken, 1 deel kan wel klaar zijn en rest niet.
BAQQE kamado | WSM 47 | Weber OTP 57 | Weber WGA | Dutch oven
Proud member of Triple-T 2017

Bbqcount 2018
Steven & me count:

Foxtrot86

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 261
Re: Pulled pork niet te pullen
« Reactie #5 Gepost op: 08 juli 2018, 23:41 »
Alles wat hierboven al staat. Vanaf 88 graden kun je beginnen met prikken. Ik heb er ook wel een 2 gehad die op de zelfde temp waren en toch merkbaar anders pulde.

Waren wel allebei goed :).
Bbqcount 2018:
Steven & me count:

noskos

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 9.760
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Pulled pork niet te pullen
« Reactie #6 Gepost op: 09 juli 2018, 14:25 »
Zal het aanpassen in mijn blogpost. Iets met vooruitschrijdend inzicht en zo
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Large, BGE Large, OTG 57cm, WSM 47cm, WGA

Co-founder van de IBBQS en lid van het award winning Sea Side Smokers BBQ Team

Suus76

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 27
Re: Pulled pork niet te pullen
« Reactie #7 Gepost op: 11 juli 2018, 20:53 »
Hahaha al doende.... de smaak was echt top hoor
Kamado Joe Big Joe II

richard0501

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.501
  • I love the smell of my pelletgrill in the morning!
    • BBQ's en Grills
Re: Pulled pork niet te pullen
« Reactie #8 Gepost op: 11 juli 2018, 21:14 »
ik hou altijd 91 aan niet te droog en goed te pullen  (meestal)