TerrasXXL Vuur en Rook

Auteur Topic: Vuur en Vlees Deurne 24-06-2018  (gelezen 507 keer)

Ceriel

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 7.037
  • Achterhoek
    • Ceriel's Grill & BBQ
Vuur en Vlees Deurne 24-06-2018
« Gepost op: 24 juni 2018, 21:46 »
Dit weekend waren we in Deurne om aan de KCBS wedstrijd mee te doen.
Zaterdagmorgen tentje gezet en begonnen met het preppen van de grote stukken vlees


Onze buurman Richard had een pizza-oven en deeg meegenomen uit Terneuzen, dus aten we 's avonds pizza..
En lekker dat dat was!






Ze zondag begon vroeg en met goed weer,


Naast de vier verplichte vleescategorieĆ«n was er de mogelijkheid om aan de chef's choice mee te doen, het thema was vis.. En natuurlijk doen we daar aan mee  ;)

We kozen voor een licht hapje en wel kokos panna cotta met mangogelei, gegrilde gamba, een spiesje van gamba, ananas en mango en een frisse salsa.
Zaterdagavond de mangogelei in de siliconenvorm:


Zondagmorgen de kokosroom met korianderpoeder, witte peper, zout en gelatine erop:


De salsa (mango, ananas, rode peper, koriander, limoensap en een drupje olijfolie)


En de spiesjes geregen:


Nadat de brisket was ingeleverd, werd alles op een schoteltje gelegd en mocht het naar de jury:

Blij met een vierde plaats!



Er was er een jarig...


En beter wordt het niet


Leuke kleine wedstrijd, volgend jaar zeker weer!







Proud member of Backcorner BBQ

Steven & Me count:

Ceriel's Grill & BBQ

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 3.034
Re: Vuur en Vlees Deurne 24-06-2018
« Reactie #1 Gepost op: 24 juni 2018, 22:11 »
Lekkere plaatjes van een mooi weekend :)
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

BensBQ

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.383
  • Simplicity is an Art
    • BensBQ
Re: Vuur en Vlees Deurne 24-06-2018
« Reactie #2 Gepost op: 25 juni 2018, 06:02 »
leuk verslag en die bordjes met stokjes zien er verdomd goed uit :)

Jet

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 627
Re: Vuur en Vlees Deurne 24-06-2018
« Reactie #3 Gepost op: 25 juni 2018, 11:50 »
Zo dat ziet er ff lekker en zomers uit, mooi gedaan :) persoonlijk ben ik niet zo van warm fruit in combinatie met vees of vis maar die salsa ziet er echt super uit..............eens verzinnen waar ik die mee kan combineren :-?
Primo Oval XL, WGA, Weber OT57

Emptiness is loneliness, and loneliness is cleanliness, and cleanliness is godliness, and god is empty just like me (Billy Corgan, Zero)

Richard Soeteman

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.379
    • Richard's BBQ Pit
Re: Vuur en Vlees Deurne 24-06-2018
« Reactie #4 Gepost op: 25 juni 2018, 13:02 »
Lekker bezig weer. Mooie spiezen ook.
BAQQE kamado | WSM 47 | Weber OTP 57 | Weber WGA | Dutch oven
Proud member of Triple-T 2017

Bbqcount 2018
Steven & me count:

richard0501

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.542
  • I love the smell of my pelletgrill in the morning!
    • BBQ's en Grills
Re: Vuur en Vlees Deurne 24-06-2018
« Reactie #5 Gepost op: 25 juni 2018, 19:30 »
was weer een feestje... Ook mooi dat jullie de eerste Bung hebben voor de Jack. We willen best mee ter ondersteuning.. :D :D.


Noot over de wedstrijd:
 Jammer dat sommige juryleden 4en en 5en geven zonder comment cards (met een plausibele verklaring) te geven.  Die Juryleden zouden ze moeten verbannen bij de KCBS. 

picosuma

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 788
Re: Vuur en Vlees Deurne 24-06-2018
« Reactie #6 Gepost op: 27 juni 2018, 20:10 »
Leuk verslag en mooi met de buurman zijn pizza oven pizza bakken .
En de chef choice  ziet er erg lekker uit ik hou wel van warm fruit. :)
Grill Guru Elite,Barbecook, One minute lighter,Fantast, maverick 733

Bbqcount 2018:
Steven & piet count:

Het BBQ Genootschap

Re: Vuur en Vlees Deurne 24-06-2018
« Reactie #6 Gepost op: 27 juni 2018, 20:10 »