BasBQ
Beef en Steak

Picanha op de rotisserie

 
 

KamadoNovice

Pitmaster
Berichten
868
Vaderdag eten was een klein feestje. Picanha van het spit. Echt de lekkerste die we tot nu toe hebben gegeten.
2cc60d33bcca686331b4096e3feeb683.jpg

Begonnen met mooie stukken te snijden en aan het spit
f1b5d51b4d12cbc04287fd8dc109802d.jpg
af5657dccfbcc2df5f3a11857af8231a.jpg
538b7687de138c159a080c1b4fb0f485.jpg

En als je zit te wachten in de veranda een klein kaasje met een zuid afrikaanse wijn.
5a04c9ea47462a516d2c2eaa79d2c52d.jpg
d71b99abed30d5d49ac54fdbe4b4eaae.jpg

Bijna klaar
4edc6d63f5d07e2417c040a58cf875b4.jpg

Klaar
6f574c23a027203ec390ef857f22b611.jpg

En smullen maar
384f646a8899f1190d17fc1f8b3c7d83.jpg
427b57711be6b1dc9b52d35bf5ce4d33.jpg

En nu lekker lezen in mijn vaderdag kado: deel 3 van Jord. Ze houden toch nog van me


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lekkere en gezellige plaatjes. ;)
 
Wow heerlijk. Staat op mijn todo list. Enjoy!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Mooi gedaan! Hoe lang heb je het op je spit gehad?
 
Erg lekker! Heb hem vorige week zo bereid, wat een smaaksensatie :)
 
b.asv zei:
Erg lekker! Heb hem vorige week zo bereid, wat een smaaksensatie :)
Zag ik in je post, echt een meerwaarde op deze manier. Heb gelijk maar een foto in de maandinzending gezet, zag jouw foto ook staan, ook erg mooi en lekker.
 
KamadoNovice zei:
b.asv zei:
Erg lekker! Heb hem vorige week zo bereid, wat een smaaksensatie :)
Zag ik in je post, echt een meerwaarde op deze manier. Heb gelijk maar een foto in de maandinzending gezet, zag jouw foto ook staan, ook erg mooi en lekker.

Thanks! denk dat het voordeel op jouw manier is, dat de garing meer gelijk is. Omdat ik een hele picanha in 4 stukken heb verdeeld, heb je dikkere en dunnere stukken en is dus ook de garing anders. Uiteindelijk is het puntje dus well done op het moment dat het dikste stuk medium-rare is..
 
Lin zei:
Mooi gedaan! Hoe lang heb je het op je spit gehad?
Niet eens zo heel lang, heb niet opgemeten, ben vanuit kerntamp gaan werken, op 54 eraf gehaald. Beetje zeezout erop maakt mooi effect en smaak versterkt omdat vet en zout versmelten door dat draaien.
 
Thanks! denk dat het voordeel op jouw manier is, dat de garing meer gelijk is. Omdat ik een hele picanha in 4 stukken heb verdeeld, heb je dikkere en dunnere stukken en is dus ook de garing anders. Uiteindelijk is het puntje dus well done op het moment dat het dikste stuk medium-rare is..
[/quote]

Was een tip van de slager, had hem trouwens jouw foto laten zien en hij kwam met deze suggestie. Inderdaad egale garing
 
Ik moet toch dringend eens gaan werken aan een rotisserie voor op de primo. Wat een feest dit alles.

Verstuurd vanaf mijn SM-T533 met Tapatalk

 
Dat ziet er heel smakelijk en knus uit zo...  zalig hoor!
 
Lekker, Picanha toch wel onze favo van het Rund, even naar High & Fast verplaatst, dit is geen Low & Slow
 
Dit is puur genieten..............kaasje, wijntje en dan zo'n heerlijke Picanha met sla en patatjes, misschien wel een idee voor vanavond :-?
 
Dit ziet er inderdaad gezellig en smakelijk uit  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan