TerrasXXL Vuur en Rook

Auteur Topic: Mijn eerste Brisket  (gelezen 1071 keer)

dennis

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.027
  • Oss
Re: Mijn eerste Brisket
« Reactie #15 Gepost op: 14 juni 2018, 23:37 »
Dat vele vochtverlies is interessant; eigenlijk zou je de PH moeten meten van je vlees voor je begint; als een beest veel stress heeft gehad voor de slacht dan is het al een heel eind bekeken.




Volgend weekend mogen we weer, in Deurne   B-)


Is dat volgende week?
Goeie reminder, misschien ff kijken daar.
« Laatst bewerkt op: 14 juni 2018, 23:40 door dennis »
Primo oval XL, WSM 47, WGA, DO9qt

Foxtrot86

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 310
Re: Mijn eerste Brisket
« Reactie #16 Gepost op: 14 juni 2018, 23:55 »
Dat vele vochtverlies is interessant; eigenlijk zou je de PH moeten meten van je vlees voor je begint; als een beest veel stress heeft gehad voor de slacht dan is het al een heel eind bekeken.




Volgend weekend mogen we weer, in Deurne   B-)


Is dat volgende week?
Goeie reminder, misschien ff kijken daar.


Als mijn dochter meewerkt misschien wel interessant... (betreffende het kijken, niet het testen ;) )

Dat is sowieso een carnivoor dus wat dat betreft lijkt ze op papa XD
Bbqcount 2018:
Steven & me count:

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 2.940
Re: Mijn eerste Brisket
« Reactie #17 Gepost op: 15 juni 2018, 07:53 »
Dat vele vochtverlies is interessant; eigenlijk zou je de PH moeten meten van je vlees voor je begint; als een beest veel stress heeft gehad voor de slacht dan is het al een heel eind bekeken.

Da's interessant, een van m'n hobby's is aquaria en alles wat er aan vast zit dus ook veel met P.H.te maken.
Waarmee meet je deze waarde in het vlees en hoeveel mag die dan zijn?
Ik kijk uit naar je antwoord. :-?

Hans.



Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

Rob Reinerink

  • Vuurmaker
  • *
  • Berichten: 90
  • Carni Maximus Bewerinos
Re: Mijn eerste Brisket
« Reactie #18 Gepost op: 15 juni 2018, 08:39 »
Mooi verslag! Jammer van de smaak inderdaad.
Ik wil dit volgende week zaterdag gaan doen. Ik heb een brisket van 3 kilo. Hoelaat moet de brisket er op zodat deze om omstreeks 18 u van de Q kan = 19u eten (uurtje rusten)?
Weber OTO 47CM - Weber Master touch GBS 57CM

Foxtrot86

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 310
Re: Mijn eerste Brisket
« Reactie #19 Gepost op: 15 juni 2018, 14:00 »
Mooi verslag! Jammer van de smaak inderdaad.
Ik wil dit volgende week zaterdag gaan doen. Ik heb een brisket van 3 kilo. Hoelaat moet de brisket er op zodat deze om omstreeks 18 u van de Q kan = 19u eten (uurtje rusten)?

Die van mij was 3.5 kilo voor het trimmen. Zat wel wat hard vet op, maar was zoals je zag erg mager.

Ik had hem er om 05.00 op en hij was rond 15.00 klaar. 16.00 als je de rust meeneemt.

Echter misschien duurt het langer als je een vetter stuk vlees hebt?
Bbqcount 2018:
Steven & me count:

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 10.050
Re: Mijn eerste Brisket
« Reactie #20 Gepost op: 15 juni 2018, 14:28 »
Brisket blijft toch het moeilijkste stukje vlees, gefeliciteerd met je koetje.

richard0501

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.534
  • I love the smell of my pelletgrill in the morning!
    • BBQ's en Grills
Re: Mijn eerste Brisket
« Reactie #21 Gepost op: 15 juni 2018, 17:35 »
proficiat met je koe..

zoals Ceriel al zei, er zijn meer wegen die naar Rome leiden, met brisket zet ik geen waterpan in de BBQ , maar sprayen doe ik niet.. Haal af en toe toch best goede resultaten, ;)

dennis

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.027
  • Oss
Re: Mijn eerste Brisket
« Reactie #22 Gepost op: 16 juni 2018, 07:37 »



Da's interessant, een van m'n hobby's is aquaria en alles wat er aan vast zit dus ook veel met P.H.te maken.
Waarmee meet je deze waarde in het vlees en hoeveel mag die dan zijn?
Ik kijk uit naar je antwoord. :-?


Leuk stukje (gaat over varken, maar ok :D)
http://www.thepigsite.com/articles/1506/influence-of-ultimate-ph-on-meat-quality-and-consumer-purchasing-decisions/
Primo oval XL, WSM 47, WGA, DO9qt

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 2.940
Re: Mijn eerste Brisket
« Reactie #23 Gepost op: 16 juni 2018, 08:11 »



Da's interessant, een van m'n hobby's is aquaria en alles wat er aan vast zit dus ook veel met P.H.te maken.
Waarmee meet je deze waarde in het vlees en hoeveel mag die dan zijn?
Ik kijk uit naar je antwoord. :-?


Leuk stukje (gaat over varken, maar ok :D)
http://www.thepigsite.com/articles/1506/influence-of-ultimate-ph-on-meat-quality-and-consumer-purchasing-decisions/



Heel verhelderend stukje, ik moet het nog even goed op me in laten werken maar voel me alweer een stukje beter als ik (wat soms echt wel eens gebeurd) een stuk vlees van de bbq tover waarvan ik dan denk, hmm dat heb ik wel eens lekkerder geproefd terwijl ik het niet anders heb gedaan dan anders.

Bedankt voor het delen van dit interessante verhaal.

Grts,   

Hans.
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

RvdK

  • Kooltjesharker
  • *
  • *
  • Berichten: 246
Re: Mijn eerste Brisket
« Reactie #24 Gepost op: 25 juni 2018, 13:55 »
Gefeliciteerd met je stickertje

Verstuurd vanaf mijn LG-K420 met Tapatalk

Weber Master Touch GBS System 57,swenkgrill,DO-6qt

Denny

  • Kooltjesharker
  • *
  • *
  • Berichten: 103
Re: Mijn eerste Brisket
« Reactie #25 Gepost op: 25 juni 2018, 16:40 »
jammer dat de brisket tegenviel, kan het alleen maar beter worden de volgende keer  ;)

En gefeliciteerd met je sticker!
Weber OTG 47 * WSM 47 * WGA * Dutch Oven

Foxtrot86

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 310
Re: Mijn eerste Brisket
« Reactie #26 Gepost op: 28 juni 2018, 07:55 »
jammer dat de brisket tegenviel, kan het alleen maar beter worden de volgende keer  ;)

En gefeliciteerd met je sticker!
Dat is zeker waar... even in mijn rooster kijken wanneer ik weer kan :)

Verstuurd vanaf mijn SM-A520F met Tapatalk

Bbqcount 2018:
Steven & me count:

Jet

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 575
Re: Mijn eerste Brisket
« Reactie #27 Gepost op: 28 juni 2018, 10:10 »
Gefeliciteerd met je Koei <:-P jammer dat de brisket wat droog was, gewoon nog een poging doen.
Primo Oval XL, WGA, Weber OT57

Emptiness is loneliness, and loneliness is cleanliness, and cleanliness is godliness, and god is empty just like me (Billy Corgan, Zero)

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 2.940
Re: Mijn eerste Brisket
« Reactie #28 Gepost op: 28 juni 2018, 10:44 »
Gefeliciteerd met je Koei <:-P jammer dat de brisket wat droog was, gewoon nog een poging doen.

En hopen op een beter stuk Koei want aan het recept zal het niet liggen dat heb je netjes volgens de regeltjes gedaan.
Veel succes bij je nieuwe poging. ;)
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

Het BBQ Genootschap

Re: Mijn eerste Brisket
« Reactie #28 Gepost op: 28 juni 2018, 10:44 »