TerrasXXL Vuur en Rook

Auteur Topic: Mijn eerste Brisket  (gelezen 491 keer)

dennis

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 999
  • Oss
Re: Mijn eerste Brisket
« Reactie #15 Gepost op: 14 juni 2018, 23:37 »
Dat vele vochtverlies is interessant; eigenlijk zou je de PH moeten meten van je vlees voor je begint; als een beest veel stress heeft gehad voor de slacht dan is het al een heel eind bekeken.




Volgend weekend mogen we weer, in Deurne   B-)


Is dat volgende week?
Goeie reminder, misschien ff kijken daar.
« Laatst bewerkt op: 14 juni 2018, 23:40 door dennis »
Primo oval XL, WSM 47, WGA, DO9qt

Foxtrot86

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 246
Re: Mijn eerste Brisket
« Reactie #16 Gepost op: 14 juni 2018, 23:55 »
Dat vele vochtverlies is interessant; eigenlijk zou je de PH moeten meten van je vlees voor je begint; als een beest veel stress heeft gehad voor de slacht dan is het al een heel eind bekeken.




Volgend weekend mogen we weer, in Deurne   B-)


Is dat volgende week?
Goeie reminder, misschien ff kijken daar.


Als mijn dochter meewerkt misschien wel interessant... (betreffende het kijken, niet het testen ;) )

Dat is sowieso een carnivoor dus wat dat betreft lijkt ze op papa XD
Bbqcount 2018:
Steven & me count:

Hans

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 2.392
Re: Mijn eerste Brisket
« Reactie #17 Gepost op: 15 juni 2018, 07:53 »
Dat vele vochtverlies is interessant; eigenlijk zou je de PH moeten meten van je vlees voor je begint; als een beest veel stress heeft gehad voor de slacht dan is het al een heel eind bekeken.

Da's interessant, een van m'n hobby's is aquaria en alles wat er aan vast zit dus ook veel met P.H.te maken.
Waarmee meet je deze waarde in het vlees en hoeveel mag die dan zijn?
Ik kijk uit naar je antwoord. :-?

Hans.



Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

Rob Reinerink

  • Vuurmaker
  • *
  • Berichten: 83
  • Carni Maximus Bewerinos
Re: Mijn eerste Brisket
« Reactie #18 Gepost op: 15 juni 2018, 08:39 »
Mooi verslag! Jammer van de smaak inderdaad.
Ik wil dit volgende week zaterdag gaan doen. Ik heb een brisket van 3 kilo. Hoelaat moet de brisket er op zodat deze om omstreeks 18 u van de Q kan = 19u eten (uurtje rusten)?
Weber OTO 47CM - Weber Master touch GBS 57CM

Foxtrot86

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 246
Re: Mijn eerste Brisket
« Reactie #19 Gepost op: 15 juni 2018, 14:00 »
Mooi verslag! Jammer van de smaak inderdaad.
Ik wil dit volgende week zaterdag gaan doen. Ik heb een brisket van 3 kilo. Hoelaat moet de brisket er op zodat deze om omstreeks 18 u van de Q kan = 19u eten (uurtje rusten)?

Die van mij was 3.5 kilo voor het trimmen. Zat wel wat hard vet op, maar was zoals je zag erg mager.

Ik had hem er om 05.00 op en hij was rond 15.00 klaar. 16.00 als je de rust meeneemt.

Echter misschien duurt het langer als je een vetter stuk vlees hebt?
Bbqcount 2018:
Steven & me count:

Frits

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 9.945
  • Nijmegen
    • Easterwoodbbq
Re: Mijn eerste Brisket
« Reactie #20 Gepost op: 15 juni 2018, 14:28 »
Brisket blijft toch het moeilijkste stukje vlees, gefeliciteerd met je koetje.
Weber OTG57a, OTG67, WGA, WSM57, WSM1880
Lid van het  Sea Side Smokers BBQ Team

richard0501

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.491
  • I love the smell of my pelletgrill in the morning!
    • BBQ's en Grills
Re: Mijn eerste Brisket
« Reactie #21 Gepost op: 15 juni 2018, 17:35 »
proficiat met je koe..

zoals Ceriel al zei, er zijn meer wegen die naar Rome leiden, met brisket zet ik geen waterpan in de BBQ , maar sprayen doe ik niet.. Haal af en toe toch best goede resultaten, ;)

dennis

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 999
  • Oss
Re: Mijn eerste Brisket
« Reactie #22 Gepost op: 16 juni 2018, 07:37 »



Da's interessant, een van m'n hobby's is aquaria en alles wat er aan vast zit dus ook veel met P.H.te maken.
Waarmee meet je deze waarde in het vlees en hoeveel mag die dan zijn?
Ik kijk uit naar je antwoord. :-?


Leuk stukje (gaat over varken, maar ok :D)
http://www.thepigsite.com/articles/1506/influence-of-ultimate-ph-on-meat-quality-and-consumer-purchasing-decisions/
Primo oval XL, WSM 47, WGA, DO9qt

Hans

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 2.392
Re: Mijn eerste Brisket
« Reactie #23 Gepost op: 16 juni 2018, 08:11 »



Da's interessant, een van m'n hobby's is aquaria en alles wat er aan vast zit dus ook veel met P.H.te maken.
Waarmee meet je deze waarde in het vlees en hoeveel mag die dan zijn?
Ik kijk uit naar je antwoord. :-?


Leuk stukje (gaat over varken, maar ok :D)
http://www.thepigsite.com/articles/1506/influence-of-ultimate-ph-on-meat-quality-and-consumer-purchasing-decisions/



Heel verhelderend stukje, ik moet het nog even goed op me in laten werken maar voel me alweer een stukje beter als ik (wat soms echt wel eens gebeurd) een stuk vlees van de bbq tover waarvan ik dan denk, hmm dat heb ik wel eens lekkerder geproefd terwijl ik het niet anders heb gedaan dan anders.

Bedankt voor het delen van dit interessante verhaal.

Grts,   

Hans.
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)