BasBQ
Beef en Steak

Foodporn Factory - Piggies Galore!

Beste BBQ-Vrienden!

Sinds ik bijna vier jaar geleden het prachtige boek van Leonard Elenbaas en Jeroen Hazebroek las, had ik een vreemd verlangen om een mooi recept daaruit te maken. Rillettes. Op zich niets mis mee, ware het niet dat die foto uit het boek dat bij dat recept hoorde echt wel even indruk maakte hier in Huize Foodporn. Met name mijn dochter gruwelde ervan. Die rillettes maak je namelijk heel lekker met vlees van de varkenskop.

En dat is best wel even een dingetje... dus schrik niet, daar gaan we!

wE4HfLw.jpg


Lekker het eitje aan bij een mooie stabiele 100?C kern, met lekker veel rookhout, ik gebruikte Zweedse kers van mijn zus.

Daar mocht toen de headliner het podium betreden:

Ypeo4sc.jpg


Maar daar bleef het niet bij, er moest ook nog bacon gemaakt worden voor de fotowedstrijd!

A3Ins0B.jpg


Dus startertje met Ecobrasa aan voor de Webert.

En die heerlijke stukjes buikspek erop!

XvkuDkh.jpg


Ik had die gepekeld met Bourbon en Maple Syrup en wat zwarte peper naar recept van Ceriel.

Ook daar ging lekkere kersenrook overheen:

4Ap783M.jpg


Mooie rookpluimpjes eruit:

pehmDfS.jpg


Ik hield die ouwe trouwe Webert heerlijk op een mooie constante temperatuur, viel me alles mee!

T9Bg91L.jpg


Bij 78?C kerntemperatuur mochten die heerlijke rokerige rakkers eraf!

QZ4wSq9.jpg


CegB70j.jpg


Alle-me-maggies wat is dat lekker zeg!

20UBVK8.jpg


Het gaf een hele fijne sfeer in mijn tuin!

pPkSHKr.jpg


Close-up van die zalige smokey bacon... speciaal voor jullie:

Rzsyjnq.jpg


Ondertussen gaarde de snuitjes al lekker op het eitje:

fGPLCoj.jpg


Ook die bleef heerlijk steady:

Q0dqbZe.jpg


Ik vond het echt een fascinerend gezicht:

ROIR7gF.jpg


Na 6 uurtjes rook vond ik ze gaar genoeg...

knnXDl8.jpg


Dus kon ik een dag later door met de tweede fase:

ENe2ZjP.jpg


En lekker verder garen en smaak krijgen in een bouillon:

4QYEscN.jpg


Op het ei maar nu zonder rook, lekker in de DO:

ZauSsKV.jpg


Natuurlijk dronk ik daar een heerlijke frisse Brugse Blonde bij. Met fruit. Het was warm!

9fX4JrI.jpg


Wat een voortreffelijk fris fruitig biertje! Met een hintje ananas dus!

Het werd al echt lekker... dit was ongeveer die iconische foto uit het boek, naar recept van Peter Bootsma:

FA3DkEV.jpg


Hij maakte dit receptje als 'ie zin had om een beetje te lamballen... nou dat was een fijn plan bleek!

Dit was de oogst van twee halve koppen:

hw7eXYN.jpg


Hele mooie vette vlokjes vlees, daar kon je dan met de juiste dressing echt iets heerlijks van maken:

Va8OOvK.jpg


Een dag later (ik had een lang weekend) kwamen de ouwe buurtjes eten en die hadden een paar jaartjes in Texas gezeten, ik wilde ze iets moois van toen laten herbeleven... het werd een ander stukje varken.

CUvr3IE.jpg


Een mooie procureur met Blues Hog rub, lekker langzaam aan op de WSM zonder inpakken voor 14 uurtjes in de rook.

Dat vraagt om een andere smakelijke rakker, mijn favoriete betaalbare IPA van Vedett. Aanrader!

fvjv1R6.jpg


Toen het vlees klaar was even rusten en mooi pullen maar:

AvH9l2d.jpg


Ik maakte er een mooie frisse (door cranberry, gecaramelliseerde pecan noten en gefermenteerde rode kool) coleslaw bij:

iJWss1u.jpg


En dat samen op een broodje was Awesome!

6Eu9xx6.jpg


Het waren 3 geweldige dagen, bedankt voor het kijken!

Sander

P.S. Vergeet niet te stemmen op je favoriete foto, en doe (een volgende keer) lekker mee!
 
Wow! Mooi verslag zeg. Lekker....ook de bieren!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Heerlijk verslag Sander! En die bacon is alweer te lang geleden...  :blush: hoog tijd om deze weer eens te maken!
 
Ceriel zei:
Heerlijk verslag Sander! En die bacon is alweer te lang geleden...  :blush: hoog tijd om deze weer eens te maken!

Het is mijn favoriete bacon recept, echt zalig!
 
Man, dat is echt genieten... kwijl.
 
Je hebt weer een top weekend gehad. Kwijl +1
 
Het resultaat ziet er prachtig uit, maar ik begrijp de reactie van je dochter ook wel  :|
 
Geweldig gedaan Sander, je hebt "snuitjes salade" gemaakt :x is alweer even geleden dat ik dat heb gegeten maar het is super lekker =P~ de snuitjes salade die ik had was door Peter zelf gemaakt ;)

De rest, bacon, pulled pork, salade en de biertjes zien er ook weer fantastisch uit, had graag een weekendje met je doorgebracht 8->.........dat ananas biertje ga ik ff onthouden, ik geloof dat ik die wel erg lekker gaat vinden :D
 
Met recht Foodporn! Mooie foto's en verslag. Ik heb gelijk weer trek in een varkentje :)
 
Man man wat kan jij de boel lekker in beeld brengen. Het ziet er fantastisch uit allemaal. Heerlijk weekend zo denk ik.
Denk als we 5 jaar de beste foto's bundelen we een heel eind komen met een BBQ sfeer boek dat bij wijn en bier events verplichte kost gaat worden voor de deelnemers. Echt top
 
Dank voor al jullie lieve woordjes... daar doe ik het natuurlijk allemaal voor! Hopelijk inspireert het jullie ook om mooie gerechtjes te maken... of in ieder geval weer eens een lekker bier open te trekken en in te schenken!  ;)
 
Eh.....mag het ook een mooie wijn zijn?
(en wat heb je meer mooi gekookt!)
 
Ziet er heel erg mooi uit. Je foto's maken het echt af!
 
Wat een lekkernijen! Weet niet of die kop aan mij besteed is, maar de foto's zijn zo mooi dat ik het zou overwegen!

En idd, Vedett IPA is een van de lekkerste betaalbare IPA's. Mooie Nel is ook erg lekker maar die is toch al weer iets duurder ;)
 
b.asv zei:
En idd, Vedett IPA is een van de lekkerste betaalbare IPA's. Mooie Nel is ook erg lekker maar die is toch al weer iets duurder ;)

Alles van Jopen is raak!
 
Jorte zei:
Eh.....mag het ook een mooie wijn zijn?
(en wat heb je meer mooi gekookt!)

Tuurlijk kerel, proost! Een mooie riesling was er vast lekker bij geweest!
 
Serieus bezig geweest kerel. Puik vakwerk.

Daar moet op gedronken worden :)

6ff30d9c1b84b455afa46e8c247bfe6d.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan