Auteur Topic: Kabeljauw rugfilet van de zoutplank  (gelezen 748 keer)

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.100
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Kabeljauw rugfilet van de zoutplank
« Gepost op: 10 mei 2018, 17:55 »
Beste BBQ-vrienden!

Vandaag maakte ik een heerlijke kabeljauw rugfilet klaar op het ei met een zoutsteen:



Koop een mooi stuk kabeljauw rug filet, ik haalde die bij de Sligro omdat ik hou van die vismannen daar!



Ik kruide die vis minimalistisch met Keltisch zout en Lemon pepper van Ome Jonnie:



Gewoon lekker royaal op de vleeskant, met de huid deed ik niets.



Ik kreeg een tijdje terug een Barbecue Zoutsteen als dank voor een feestje:



Daar legde ik die heerlijke vis dus op:



Het plan was om met elzenhout te roken bij vrij lage maar warme temperatuur:



Dus aan dat ei...



Snippers op de gloeiende kern:



En lekker roken maar!



Ik heb de pit niet hoger dan 80°C laten oplopen:



En ik wilde de vis de 60°C laten aantikken:



Lekkere salade met gegrilde groenten en feta erbij:



Zo'n mooie delicate vis-dis vraagt om een fijne witte rakker... Riesling 2016 uit de Mosel... zalig!



Zo was het klaar om te eten:



Heerlijke garing, net lekker heldere vlokjes vis. Ik hou daarvan!



Laat het jullie ook smaken!


BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

avr

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 860
Re: Kabeljauw rugfilet van de zoutplank
« Reactie #1 Gepost op: 10 mei 2018, 18:31 »
Mooi hoor!
The Bastard large- Weber Go Anywhere -Dutch Oven 9qt- thermapen-Igrill 2-Heatermeter v5.0

Brecht

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 960
Re: Kabeljauw rugfilet van de zoutplank
« Reactie #2 Gepost op: 10 mei 2018, 19:07 »
Zou ik zo naar binnen werken.
Primo oval Xl met Heatermeter en grillgrates
Weber performer deluxe 47cm, WGA met gietijzeren roosters
Bbqcount 2018:

Lin

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 2.160
  • Love to cook!!
    • Lin's receptendeler
Re: Kabeljauw rugfilet van de zoutplank
« Reactie #3 Gepost op: 10 mei 2018, 21:22 »
Nice hoor Sander! Vind je de zoutsteen ook echt toegevoegde waarde hebben?
www.facebook.com/Linsreceptendeler
neem eens een kijkje op mijn receptendeler!

Ridevi71

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 2.139
  • Rick
Re: Kabeljauw rugfilet van de zoutplank
« Reactie #4 Gepost op: 11 mei 2018, 08:52 »
Nice
Hoe eenvoudig en toch lekker.

En ja, goede vraag. Wat merk je van de zout steen?
Being a vegetarian is a big missed steak

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 2.875
Re: Kabeljauw rugfilet van de zoutplank
« Reactie #5 Gepost op: 11 mei 2018, 09:15 »
Ziet er heerlijk uit, zou ik zomaar in happen. ;)
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.100
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: Kabeljauw rugfilet van de zoutplank
« Reactie #6 Gepost op: 11 mei 2018, 10:13 »
Nice hoor Sander! Vind je de zoutsteen ook echt toegevoegde waarde hebben?

Eeeeh neen. Het kan te maken hebben met het feit dat de velkant minder toegankelijk is voor het absorberen van het zout maar ik merkte daar weinig van. Het uit gelopen eiwit was wel heel erg (lekker) zout. Ik vind een roostertje of houten rookplankje makkelijker beheersbaar qua smaak.

Wel een leuk kadootje hoor!  :(
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

dennis

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.027
  • Oss
Re: Kabeljauw rugfilet van de zoutplank
« Reactie #7 Gepost op: 11 mei 2018, 10:39 »
Ziet er weer heerlijk uit!
Primo oval XL, WSM 47, WGA, DO9qt

b.asv

  • Stoker
  • *
  • *
  • Berichten: 408
  • Grill hard or go home!
Re: Kabeljauw rugfilet van de zoutplank
« Reactie #8 Gepost op: 11 mei 2018, 12:23 »
Ziet er ERG lekker uit! Mooie combinatie van eten en wijn ook :)
BGE Large - Joetisserie - Thermapen MK4 - Weber MT

BBQ count 2018: 28

Instagram: @b.asv voor 'live' verslagen

picosuma

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 708
Re: Kabeljauw rugfilet van de zoutplank
« Reactie #9 Gepost op: 11 mei 2018, 21:05 »
Ziet er prima uit en vis en riesling heerlijk  :)
Grill Guru Elite,Barbecook, One minute lighter,Fantast, maverick 733

Bbqcount 2018:
Steven & piet count:

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.192
  • Primomaan
Re: Kabeljauw rugfilet van de zoutplank
« Reactie #10 Gepost op: 11 mei 2018, 21:29 »
Prachtige garing van zo'n mooi visje, kwijl loopt me uit de ...........
een Sancerre of een Gruner veltliner had er ook niet verkeerd bij gesmaakt :D
« Laatst bewerkt op: 11 mei 2018, 21:31 door Ewald »
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

b.asv

  • Stoker
  • *
  • *
  • Berichten: 408
  • Grill hard or go home!
Re: Kabeljauw rugfilet van de zoutplank
« Reactie #11 Gepost op: 12 mei 2018, 09:11 »
Prachtige garing van zo'n mooi visje, kwijl loopt me uit de ...........
een Sancerre of een Gruner veltliner had er ook niet verkeerd bij gesmaakt :D

Lekker idd! Of een mooie Spaanse Albariño...
BGE Large - Joetisserie - Thermapen MK4 - Weber MT

BBQ count 2018: 28

Instagram: @b.asv voor 'live' verslagen

BensBQ

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.346
  • Simplicity is an Art
    • BensBQ
Re: Kabeljauw rugfilet van de zoutplank
« Reactie #12 Gepost op: 13 mei 2018, 09:40 »
zier er goed uit en weer mooie plaatjes :)

El Fumarole

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.108
  • Foodporn Factory BBQ team
    • The Foodporn Factory
Re: Kabeljauw rugfilet van de zoutplank
« Reactie #13 Gepost op: 27 mei 2018, 11:23 »
Lekker verslagje weer kerel.
Zo'n zoutsteen voorkomt prima dat de vis door het rooster valt :)

Probeer 'm  zeker ook eens met een steak!

Wat is dat voor raar transparant bier, Riesling?
GenoegBBQSpullen.nl
Lid van competition BBQ team Foodporn Factory
https://www.facebook.com/FoodpornFactory
www.foodpornfactory.nl

Brecht

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 960
Re: Kabeljauw rugfilet van de zoutplank
« Reactie #14 Gepost op: 27 mei 2018, 14:39 »
Wat is dat voor raar transparant bier, Riesling?
Volgens mij is dat gewoon van dat snobbier   :P :P :P
Primo oval Xl met Heatermeter en grillgrates
Weber performer deluxe 47cm, WGA met gietijzeren roosters
Bbqcount 2018: