Auteur Topic: Char Siu en Yangzhou fried rice  (gelezen 3145 keer)

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.742
  • Primomaan
Re: Char Siu en Yangzhou fried rice
« Reactie #15 Gepost op: 15 april 2018, 18:23 »
OEH Sander, dat is spekkie naar mijn bekkie  ziet er voortreffelijk uit krijg meteen weer trek (en dat zegt wat want ik kom net thuis van KCBS wedstrijd jureren in Hengelo en dan zit ik altijd VOL  :D), overigens is Mirin niet Chinees maar Japans
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

Ridevi71

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 2.698
  • Rick
Re: Char Siu en Yangzhou fried rice
« Reactie #16 Gepost op: 15 april 2018, 19:56 »
Ziet er weer geweldig uit Sander.

Moest erg lachen om je recensie van het Chinees biertje.
Had geen andere reactie verwacht van een BIER-drinker  :D

Het Is wel een ideaal carnaval pilsje. Je kapt het zo weg.
Being a vegetarian is a big missed steak

KamadoNovice

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 584
Re: Char Siu en Yangzhou fried rice
« Reactie #17 Gepost op: 15 april 2018, 21:09 »
Ziet er als een heerlijke maaltijd uit. En de foto's zijn weer top. Je moet toch echt eens overwegen om een BBQ boek te maken met recepten met bijpassende bieren en dan die mooie foto's. Moet toch een markt voor zijn. Of een aparte site met al je eetfoto's. Kan ook internationaal. Echt.
"Good food. Good friends. Good spirits."

Jet

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 761
Re: Char Siu en Yangzhou fried rice
« Reactie #18 Gepost op: 17 april 2018, 10:09 »
Ziet er weer als een feestje uit, heerlijk Sander =P~ en volgens mij heb ik bijna alle ingrediënten al in huis :D zou zo maar eens dit weekend al gemaakt kunnen worden :)

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.651
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: Char Siu en Yangzhou fried rice
« Reactie #19 Gepost op: 17 april 2018, 11:09 »
Wat geinig! Die Nam Yu had ik niet zomaar liggen maar geeft wel echt een extra Funky Flavour! Ben benieuwd naar je resultaat. Maak er een feestje van!
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

Jet

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 761
Re: Char Siu en Yangzhou fried rice
« Reactie #20 Gepost op: 17 april 2018, 11:35 »
Als ik alle ingrediënten zie vind ik het nu al een feestje :D vind alles hiervan lekker dus het kan eigenlijk niet mis gaan ;).................alleen dat bier :-? maar gaat dat toch proberen ;)

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.742
  • Primomaan
Re: Char Siu en Yangzhou fried rice
« Reactie #21 Gepost op: 17 april 2018, 12:23 »
Sander weet je zeker dat er Mirin in moet en geen  shoaxing ?
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

McPeet

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 1.540
  • Peter
Re: Char Siu en Yangzhou fried rice
« Reactie #22 Gepost op: 17 april 2018, 17:35 »
Ziet er weer meer dan lekker uit. Ben overigens benieuwd naar je in honing gefermenteerde knoflook. Heb je daar een recept voor.
WGA | Weber Summit 470e | Auplex Egg | Maverick ET-733 | Thermapen | Fireboard extreme

Proud member of Triple-T Veteranen 2019

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.742
  • Primomaan
Re: Char Siu en Yangzhou fried rice
« Reactie #23 Gepost op: 20 april 2018, 19:30 »
Wat geinig! Die Nam Yu had ik niet zomaar liggen maar geeft wel echt een extra Funky Flavour! Ben benieuwd naar je resultaat. Maak er een feestje van!

Het vlees ligt in de marinade voor dit weekend, helemaal jouw recept gevolgd alleen de Mirin (Japanse zoete rijstwijn) vervangen door droge sherry, want volgens mijn Koreaanse tante Miho is een goede Shoaxing (chinese rijstwijn) in Nederland niet te krijgen en dan is droge sherry het beste alternatief, volgens haar.
De Nam Yu smaakt echt geweldig, lekker spul, en eigenlijk vinden wij hem niet zo funky, ik zou hem zo in een salade doen als vervanger voor Feta om zo een Aziatische salade te maken, heb ergens op het internet gelezen dat de Chinezen dat ook doen.
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

Jet

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 761
Re: Char Siu en Yangzhou fried rice
« Reactie #24 Gepost op: 21 april 2018, 19:14 »
Sander, OH MY GOD :D wat een super fantastisch heerlijk verrukkelijk recept is dit............overdrijven kan B-) maar jij krijgt een 10+ dit was echt een feestje <:-P ben nog ff aan het nagenieten, foto's volgen in een apart topic ;)

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.742
  • Primomaan
Re: Char Siu en Yangzhou fried rice
« Reactie #25 Gepost op: 22 april 2018, 10:46 »
Zoals Jet zegt, OH My God........................Verrukkeluk, zoals Remco Campert het zou zeggen. :D
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.651
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: Char Siu en Yangzhou fried rice
« Reactie #26 Gepost op: 22 april 2018, 10:54 »
Sander, OH MY GOD :D wat een super fantastisch heerlijk verrukkelijk recept is dit............overdrijven kan B-) maar jij krijgt een 10+ dit was echt een feestje <:-P ben nog ff aan het nagenieten, foto's volgen in een apart topic ;)

Wat ontzettend leuk zeg! Die feta vervanger snap ik meteen, ze noemen dit ook wel Vietnamese kaas... dus dan kan dat goed kloppen. Rijstwijn begrijp ik ook. Droge sherry is mooie vervanger maar een echt goede rijstwijn bij een echt goede toko is de bom! Ik heb hele gewone shaohsingh en die smaakt ok maar niet zo zalig als een luxere variant die ik bij Vriend Jeroen proefde. Helaas was ik niet bij Amazing Oriental.

Dit recept is hier ook een instant blijvertje geworden!
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.651
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: Char Siu en Yangzhou fried rice
« Reactie #27 Gepost op: 22 april 2018, 11:01 »
Ziet er weer meer dan lekker uit. Ben overigens benieuwd naar je in honing gefermenteerde knoflook. Heb je daar een recept voor.

Jazeker. Ontvelde teentjes knoflook in een Weckpot (met waterslot) stoppen en onder honing zetten. Gebruik daarvoor de beste bloemenhoning die je kunt vinden, hoe minder bewerkt hoe beter... ik heb een collega op werk die hobby imker is en die heeft rauw geslingerde honing zonder pasteurisatie of suikerstroop aanvullingen. Minstens 8 weken laten staan en soms omscheppen. Dan heb je honing met knoflook smaak die zalig is in dressing en knoflookjes die zacht en geurig zijn. Kom je kijken bij Tony Stone? Dan kan ik wat meebrengen voor je Peet!
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

El Fumarole

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.120
  • Foodporn Factory BBQ team
    • The Foodporn Factory
Re: Char Siu en Yangzhou fried rice
« Reactie #28 Gepost op: 22 april 2018, 11:03 »
Ziet er weer meer dan lekker uit. Ben overigens benieuwd naar je in honing gefermenteerde knoflook. Heb je daar een recept voor.

Jazeker. Ontvelde teentjes knoflook in een Weckpot (met waterslot) stoppen en onder honing zetten. Gebruik daarvoor de beste bloemenhoning die je kunt vinden, hoe minder bewerkt hoe beter... ik heb een collega op werk die hobby imker is en die heeft rauw geslingerde honing zonder pasteurisatie of suikerstroop aanvullingen. Minstens 8 weken laten staan en soms omscheppen. Dan heb je honing met knoflook smaak die zalig is in dressing en knoflookjes die zacht en geurig zijn. Kom je kijken bij Tony Stone? Dan kan ik wat meebrengen voor je Peet!
Het is wonderlijk spul als het af is. En enorm houdbaar.

Verstuurd vanaf mijn SM-G955F met Tapatalk

GenoegBBQSpullen.nl
Lid van competition BBQ team Foodporn Factory
https://www.facebook.com/FoodpornFactory
www.foodpornfactory.nl

Jet

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 761
Re: Char Siu en Yangzhou fried rice
« Reactie #29 Gepost op: 22 april 2018, 13:08 »
Ziet er weer meer dan lekker uit. Ben overigens benieuwd naar je in honing gefermenteerde knoflook. Heb je daar een recept voor.

Jazeker. Ontvelde teentjes knoflook in een Weckpot (met waterslot) stoppen en onder honing zetten. Gebruik daarvoor de beste bloemenhoning die je kunt vinden, hoe minder bewerkt hoe beter... ik heb een collega op werk die hobby imker is en die heeft rauw geslingerde honing zonder pasteurisatie of suikerstroop aanvullingen. Minstens 8 weken laten staan en soms omscheppen. Dan heb je honing met knoflook smaak die zalig is in dressing en knoflookjes die zacht en geurig zijn. Kom je kijken bij Tony Stone? Dan kan ik wat meebrengen voor je Peet!

Dit wil ik wel eens proberen, ik heb biologisch gecertificeerde honing uit Kroatië (een ex collega van mijn vader) Anton is 24 uur per dag met zijn bijtjes bezig, hij praat tegen ze en slaapt bijna bij ze :D doordat hij biologisch gecertificeerd is mag hij ook honing leveren aan een paar exclusieve hotels :)

Ik heb zitten denken om met mijn wederhelft mee te gaan naar Tony Stone maar nu weet ik het zeker ik kom ook :D zou je voor mij ook wat willen meebrengen om te proberen ;;) :-*