Auteur Topic: Kip: Griekse Kip met Knoflook, Citroen en aardappeltjes  (gelezen 1586 keer)

Veen

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 273
Re: Kip: Griekse Kip met Knoflook, Citroen en aardappeltjes
« Reactie #15 Gepost op: 28 maart 2018, 08:40 »
Ziet er goed uit, hoe was de smaak?
Ik zie dat jij de kippenpoten gedraaid hebt, tegenwoordig laat ik de kippen met het vel naar boven liggen tijdens het garen in de BBQ, ik draai ze niet meer om zo krijg je een krokant vel.

Ik heb ze eerst direct boven de grill voorzien van een kleurtje, en daarna in de schaal gelegd. Op het laatste moment terug boven de kolen om ze nog verder te voorzien van een krokant velletje.
Smaak vond ik niet heel bijzonder.
Kamado Joe Classic; Weber Master Touch GBS 57; BonFire 57

BBQcount 2017:
Steven & Me count: 2

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.449
  • Primomaan
Re: Kip: Griekse Kip met Knoflook, Citroen en aardappeltjes
« Reactie #16 Gepost op: 28 maart 2018, 11:56 »
Ziet er goed uit, hoe was de smaak?
Ik zie dat jij de kippenpoten gedraaid hebt, tegenwoordig laat ik de kippen met het vel naar boven liggen tijdens het garen in de BBQ, ik draai ze niet meer om zo krijg je een krokant vel.
Smaak vond ik niet heel bijzonder.

Dan heb je iets verkeerd gedaan.
Sowieso het recept niet gevolgd
« Laatst bewerkt op: 28 maart 2018, 12:00 door Ewald »
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)