Auteur Topic: Kip: Kipsaté van kipdijfilet, Indische stijl  (gelezen 17541 keer)

BensBQ

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.480
  • Simplicity is an Art
    • BensBQ
Kip: Kipsaté van kipdijfilet, Indische stijl
« Gepost op: 07 december 2017, 19:52 »


'Op aanvraag' het kipsaté recept in recepten geplaatst ;)

Kipsaté van kipdijfilet, gemaakt op Indische wijze.
Zelf maak regelmatig op deze wijze saté wat ook mijn gasten prima bevalt :)

Als eerste begin je met de marinade.

Snipper 2 uien, 4 teentjes knoflook en een rode peper (ik verwijder altijd de zaadjes)



Bak de uitjes, peper en knoflook even in de pan en laat het daarna afkoelen.



Vervolgens doe je 5 el ketjap asin, 5 el ketjap manis, 5 el zonnebloem olie, 2 tl sambal, 1 el bruine suiker,
geraspte gember, rasp van een citroen en het sap van een citroen.



Doe dan 2 el gebakken uitjes (uit zo'n potje) in de vijzel en maak het fijn en voeg het aan je marinade toe.
Het mengsel van de gebakken ui, peper en knoflook maak je ook fijn in de vijzel en ook dit gaat bij de marinade.



Meng dit alles lekker door elkaar en sij de kipdijfilet in blokjes. Meestal zitten er wat vetjes aan en ik haal ze er altijd af
maar dat hoeft natuurlijk niet.



Meng alles goed door elkaar, dek het geheel af en ga er de volgende dag mee verder. De prikkers leg ik ook gelijk in het water.



De volgende dag is je marinade lekker ingetrokken en kan je de satés gaan rijgen.



Is wel een klusje maar dat maakt niet uit, je moet er wat voor over hebben ;)





In mijn video maakte ik ze op een gas barbecue, zonder de deksel maar tegenwoordig gaar ik ze eerst indirect
op een Weber met de deksel dicht en daarna even direct op het gietijzeren rooster.





Wat kroepoek, atjar en een glaasje sap erbij en het is klaar, satésaus kan erbij maar dit recept geeft zoveel smaak
dat ik het niet doe en mijn gasten het ook niet missen.



Ik zou zeggen probeer het eens uit en eet smakelijk ;)



https://www.youtube.com/watch?v=WQB59FDmjnA

https://www.instagram.com/bensbq9968/

https://www.facebook.com/BensBQ/

https://twitter.com/Bens_BQ

http://www.bensbq.com/
« Laatst bewerkt op: 07 december 2017, 21:15 door BensBQ »

avr

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 881
Re: Kipsatê van kipdijfilet, Indische stijl
« Reactie #1 Gepost op: 07 december 2017, 19:58 »
Zien er heerlijk uit Ben!
The Bastard large-Kamado Joe Classic 2 - Weber Go Anywhere -Dutch Oven 9qt- thermapen-Igrill 2-Heatermeter v5.0

BensBQ

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.480
  • Simplicity is an Art
    • BensBQ
Re: Kipsatê van kipdijfilet, Indische stijl
« Reactie #2 Gepost op: 07 december 2017, 20:02 »
Zien er heerlijk uit Ben!

thanks! :)

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 3.295
Re: Kipsatê van kipdijfilet, Indische stijl
« Reactie #3 Gepost op: 07 december 2017, 20:07 »
Ja hoor.
Je hebt het weer voor mekaar Ben :D
Het water loopt weer uit m'n mond, lust er wel pap van.
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

SilverFox

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.849
Re: Kipsatê van kipdijfilet, Indische stijl
« Reactie #4 Gepost op: 07 december 2017, 20:11 »
Bedankt voor het delen, ziet er weer lekker uit ;)
Weber Genesis S-330, Big Green Egg Large, Weber Go Anywhere, DigiQ DX2, Thermapen MK4

BensBQ

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.480
  • Simplicity is an Art
    • BensBQ
Re: Kipsatê van kipdijfilet, Indische stijl
« Reactie #5 Gepost op: 07 december 2017, 20:16 »
Bedankt voor het delen, ziet er weer lekker uit ;)

dank je en graag gedaan :)

richard0501

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.552
  • I love the smell of my pelletgrill in the morning!
Re: Kipsatê van kipdijfilet, Indische stijl
« Reactie #6 Gepost op: 07 december 2017, 20:18 »
lekker!
Nederlands Kampioen Brisket 2016  De Vliegende Hollander BBQ-team  /   De Vliegende Hollander BBQ-team

BensBQ

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.480
  • Simplicity is an Art
    • BensBQ
Re: Kipsatê van kipdijfilet, Indische stijl
« Reactie #7 Gepost op: 07 december 2017, 20:25 »

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.449
  • Primomaan
Re: Kipsatê van kipdijfilet, Indische stijl
« Reactie #8 Gepost op: 07 december 2017, 20:26 »
YES, hij staat er eindelijk hier in het receptenonderdeel
Naast de tante Miho (koreaanse kipsate) voor ons (persoonlijk) de meest smakelijke sate, maak hem regelmatig!
Alleen is de marinade iets te veel voor 1 kilo dijen vinden wij. Zodadelijk gaan ze weer op de Q met ongeveer de helft aan marinade voor 1 kilo dijen.
wij zijn maar met z'n tweetjes en er blijft meestal niet veel over.
En ZONDER pindasaus oid. want deze zijn uit zichzelf al superlekker

Kleine toevoeging, een verkruimeld klein blokje trassie meefruiten met de uitjes knoflook en pepertje
« Laatst bewerkt op: 07 december 2017, 20:30 door Ewald »
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

BensBQ

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.480
  • Simplicity is an Art
    • BensBQ
Re: Kipsatê van kipdijfilet, Indische stijl
« Reactie #9 Gepost op: 07 december 2017, 20:32 »
YES, hij staat er eindelijk hier in het receptenonderdeel
Naast de tante Miho (koreaanse kipsate) voor ons (persoonlijk) de meest smakelijke sate, maak hem regelmatig!
Alleen is de marinade iets te veel voor 1 kilo dijen vinden wij. Zodadelijk gaan ze weer op de Q met ongeveer de helft aan marinade voor 1 kilo dijen.
wij zijn maar met z'n tweetjes en er blijft meestal niet veel over.
En ZONDER pindasaus oid. want deze zijn uit zichzelf al superlekker

haha, saté zonder pindasaus :) kan je bijna niet voorstellen maar het bestaat ;)
dank je voor je leuke reactie en tante Miho ga ik zeker eens proberen!!

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.449
  • Primomaan
Re: Kipsatê van kipdijfilet, Indische stijl
« Reactie #10 Gepost op: 07 december 2017, 20:43 »

haha, saté zonder pindasaus :) kan je bijna niet voorstellen maar het bestaat ;)
dank je voor je leuke reactie en tante Miho ga ik zeker eens proberen!!

Een goede sate moet volgens ons al lekker zijn zonder sausjes, met pindasaus maak je zelfs stront lekker.
En wil je er dan wat pindasaus bij, prima, maar er zijn genoeg mensen die daar niet van houden en de pure sate willen proeven.
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

Adri_EU

  • Tondelzoeker
  • *
  • Berichten: 17
Re: Kipsaté van kipdijfilet, Indische stijl
« Reactie #11 Gepost op: 08 december 2017, 18:24 »
Ziet er goed uit. Ga ik zeker proberen.

picosuma

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 935
Re: Kipsaté van kipdijfilet, Indische stijl
« Reactie #12 Gepost op: 08 december 2017, 22:58 »
Ziet er ook weer lekker uit Ben  :)
Grill Guru Elite,Barbecook, WGA, One minute lighter,Fantast, maverick 733

Bbqcount 2019:
Steven & piet count: