Auteur Topic: Apfelstrudel in vanillesaus  (gelezen 1104 keer)

Marcus

  • Vuurmaker
  • *
  • *
  • Berichten: 54
Apfelstrudel in vanillesaus
« Gepost op: 29 oktober 2017, 21:47 »
We maken normaal niet vaak een toetje op de BBQ maar voor vandaag een uitzondering met Apfelstrudel en vanillesaus.
Boodschappenlijstje:
500 gram appels
100 gram suiker
40 ml calvados
40 ml rum
30 gram paneermeel
50 gram rozijnen
250 gram bladerdeeg uitgerold
Poedersuiker
250 ml melk
125 ml melk
60 gram suiker
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
Citroensap

Strudel:
Normaal mengen we suiker, Calvados, Rum, paneermeel en rozijnen en dan laten we het trekken. De vrouw mag even geen alcohol dus hopen dat het ook zonder smaakt  ;)


De appel schillen we en maken we blokjes van. Deze gaan door het mengsel.


Leg het bladerdeel uit en zorg voor een lange brede strook.


Vervolgens vouw je het bladerdeeg dicht en zijn er verschillende manieren om de boel te versieren. Sommigen snijden het bladerdeeg eerder dicht om het vervolgens in te vlechten. Dit kun je ook met wat extra strookjes doen. Dan heeft hij wat meer body ook. Als je de bovenkant insmeert met eigeel dan bruint het wat mooier. 


Vervolgens zou hij met 20-30 minuten op 200 graden klaar moeten zijn. De ruimte in mijn BBQ is wat groter dus na 45 minuten indirect leg ik wat alufolie over het geheel zodat de warmte de bovenkant beter bereikt. Dat gaat prima en even later is hij klaar.



Ondertussen hebben we (in de keuken) vanillesaus gemaakt volgens dit recept:
Verhit in een kwart liter melk 60 gram suiker (laat net niet koken). Klop intussen 2 eierdooiers, 1 heel ei, 1 zakje vanillesuiker en 125ml melk door elkaar. Giet het vanillemengsel bij de hete melk, verwarm op laag vuur. Neem van het vuur en laat het nog 10 minuten staan. Giet de saus door een fijne zeef en houd au bain-marie warm tot gebruik.

We hebben hem iets te snel laten gaan waardoor hij wat is gaan schiften maar het resultaat is erg lekker



avr

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • Berichten: 851
Re: Apfelstrudel in vanillesaus
« Reactie #1 Gepost op: 29 oktober 2017, 22:51 »
Ziet er heerlijk uit !


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
The Bastard large- Weber Go Anywhere -Dutch Oven 9qt- thermapen-Igrill 2-Heatermeter v5.0

Richard

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 188
  • Smoking
Re: Apfelstrudel in vanillesaus
« Reactie #2 Gepost op: 30 oktober 2017, 06:11 »
Ziet er goed uit.
Weer een To Do. :)


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Gasser , UDS , El Cheapo offset smoker.

Bitterbal

  • Vuurmaker
  • Berichten: 55
Re: Apfelstrudel in vanillesaus
« Reactie #3 Gepost op: 30 oktober 2017, 07:02 »
O zo lekker dit

SilverFox

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.575
Re: Apfelstrudel in vanillesaus
« Reactie #4 Gepost op: 30 oktober 2017, 07:32 »
Lijkt me lekker
Weber Genesis S-330, Big Green Egg Large, Weber Go Anywhere, DigiQ DX2, Thermapen MK4

RvH6511

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 774
  • Weer of geen weer, de fik kan er altijd in!
Re: Apfelstrudel in vanillesaus
« Reactie #5 Gepost op: 30 oktober 2017, 18:29 »
Laat maar doorkomen hoor, dat lustig denk ik best wel. :D :D
Primo Oval XL / BGE MiniMax / Weber 57 OTP / WGA / Q1000
Witloft - HM V5.0 - Thermapen
Bbqcount '16: 25
Bbqcount '17: 42
Bbqcount '18:

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 2.954
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: Apfelstrudel in vanillesaus
« Reactie #6 Gepost op: 31 oktober 2017, 07:40 »
Fijn gedaan Marcus, mooie herfstige aankleding er omheen ook. Bravo!
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

Frits

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 9.947
  • Nijmegen
    • Easterwoodbbq
Re: Apfelstrudel in vanillesaus
« Reactie #7 Gepost op: 31 oktober 2017, 15:23 »
Prachtig, het water loopt me in de mond!
Weber OTG57a, OTG67, WGA, WSM57, WSM1880
Lid van het  Sea Side Smokers BBQ Team

Jeroen Haakla

  • Sprokkelaar
  • Berichten: 30
Re: Apfelstrudel in vanillesaus
« Reactie #8 Gepost op: 04 november 2017, 13:52 »
Superleuk om te zien, en lekker om op te eten lijkt me? Mooie foto's

picosuma

  • Stoker
  • *
  • *
  • Berichten: 491
Re: Apfelstrudel in vanillesaus
« Reactie #9 Gepost op: 04 november 2017, 20:19 »
Leuk om te maken en ziet er smakelijk uit :)
Grill Guru EliteWeber ,master touch GBS, Fantast, maverick 733

Bbqcount 2018:
Steven & me count:

Hans

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 2.396
Re: Apfelstrudel in vanillesaus
« Reactie #10 Gepost op: 04 november 2017, 20:35 »
Heerlijk, 't is of je in de etalage van de banketbakker kijkt. :)
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

McPeet

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 1.466
  • Peter
Re: Apfelstrudel in vanillesaus
« Reactie #11 Gepost op: 21 november 2017, 16:54 »
Heel Holland bakt........
maar slechts een klein deel bakt op een bbq B-)

Leuk gedaan en deze ga ik binnenkort ook eens maken (met een klein beetje appelrook)
Bbqcount 2018: - Steven & Me count:

WGA | Weber Summit 470e | Rösle F50 smoker | Maverick ET-733 | Thermapen

Proud member of Triple-T 2017

Hans

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 2.396
Re: Apfelstrudel in vanillesaus
« Reactie #12 Gepost op: 21 november 2017, 20:03 »
Heel Holland bakt........
maar slechts een klein deel bakt op een bbq B-)


Het is ook niet zo algemeen bekent bij de bbq fans, als je aan de bbq denkt dan denk je toch in de eerste plaats aan vlees, vis en tegenwoordig ook wel groenten maar taartjes en brood :-/  ------  niet direct, dat doe je toch in de oven  :-?
Afgelopen week een appeltaartje en een broodje gedaan op m'n Q (voor mij ook de eerste keer) en aan ieder waar ik dat verhaal vertel is de eerste reactie ongeloof en uh 't is toch niet waar zeker of woorden van gelijke strekking je maakt een grapje.
Gelukkig hebben we dan de foto's nog om e.e.a. te bewijzen. :D

Grts,      Hans.


Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)