Auteur Topic: Varkensbuik: Walchers Gilden Spek.  (gelezen 19216 keer)

RV

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 244
  • Experience is the name we give our bbq mistakes
Re: Varkensbuik: Walchers Gilden Spek.
« Reactie #45 Gepost op: 29 juni 2017, 16:10 »
Blij dat ik niet de enige uit 2017 ben die erop reageert.

Vraag: Noskos gebruikt colorozo in zijn recept. Hier wordt gewoon zout gebruikt. Ik heb Leo-zout (3%) in huis, wat moet ik aanhouden?

Weber 47 one-touch original black, WGA,

Ceriel

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 6.985
  • Achterhoek
    • Ceriel's Grill & BBQ
Re: Varkensbuik: Walchers Gilden Spek.
« Reactie #46 Gepost op: 29 juni 2017, 22:04 »
Blij dat ik niet de enige uit 2017 ben die erop reageert.

Vraag: Noskos gebruikt colorozo in zijn recept. Hier wordt gewoon zout gebruikt. Ik heb Leo-zout (3%) in huis, wat moet ik aanhouden?
Dit kan met gewoon zout door de korte pekeltijd. Nitrietzout gebruik je in dit geval voor de kleur van het vlees.
Proud member of Backcorner BBQ

Steven & Me count:

Ceriel's Grill & BBQ

vogels

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 558
Re: Varkensbuik: Walchers Gilden Spek.
« Reactie #47 Gepost op: 28 augustus 2017, 21:26 »
Even een oude bekende aanslingeren met een vraag:

Ik maak deze heerlijke spek met regelmaat, maar merk als ik twee kilo maak (recept is op 1 kilo) dat ik het te zout vind.

Pakken jullie twee zakjes kipkruiden bij twee kilo? Of nog steeds een? (Die kipkruiden is ook 50% zout)

Of wellicht beter maar een keer die 8 gram nitrietzout uit het recept van Dennis..
« Laatst bewerkt op: 01 september 2017, 09:21 door vogels »
OTP 57 (2x), OTP 47, WSM 47, WGA, iGrill2