Auteur Topic: Varkensbuik: Walchers Gilden Spek.  (gelezen 19213 keer)

Dominique

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 6.580
Re: Walchers Gilden Spek.
« Reactie #30 Gepost op: 26 maart 2014, 15:30 »
*****! Nom nom!
Weer of geen weer heel vaak BBQweer.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 47, WSM 47.
Certified BBQ Judge

Gabor

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 501
Re: Walchers Gilden Spek.
« Reactie #31 Gepost op: 26 maart 2014, 21:48 »
Oei, dat ziet er wel heel erg lekker uit, komt hoog op de todo!
Monolith Standard - Butcher Boys Qamado Large - Weber OTP 57 - Weber WSM 47 - Maverick ET372 - iGrill - Member of The Three Men BBQ Team

chckstrk

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 472
Re: Varkensbuik: Walchers Gilden Spek.
« Reactie #32 Gepost op: 27 oktober 2015, 08:12 »
Houd je dit ook een week goed in de koelkast?

Mike v R

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.433
  • IJmuiden
Re: Varkensbuik: Walchers Gilden Spek.
« Reactie #33 Gepost op: 27 oktober 2015, 12:31 »
Houd je dit ook een week goed in de koelkast?

Ja dat lukt wel.
*Primo Oval XL*WSM 47cm *WGA *DBS Smokers *DO 6qt * Maverick ET 732 *CSG *DigiQ II
Mede eigenaar van DutchBros.Smokers

chckstrk

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 472
Re: Varkensbuik: Walchers Gilden Spek.
« Reactie #34 Gepost op: 27 oktober 2015, 23:12 »

nix13

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.428
Re: Varkensbuik: Walchers Gilden Spek.
« Reactie #35 Gepost op: 02 januari 2016, 22:50 »
Had dit heerlijke stukkie bacon de 30e nog gemaakt om de volgede dag mee te nemen op visite.
Ik wist van een vorige keer nog dat mijn zwager dit helemaal geweldig vond.
Iedereen vond het weer erg lekker.
En zijn vader vroeg gelijk het recept, hij wil dit ook maken zo lekker vond hij het.
Was best wel weer een trots momentje.
Spel vouten mede mogelijk gemaakt door autocorrect.
Broil King Keg, Petromax DO6q. en een maverick 732 black.
Bbqcount 2018:
Steven & me count:

Jowi

  • Kooltjesharker
  • *
  • *
  • Berichten: 135
Re: Varkensbuik: Walchers Gilden Spek.
« Reactie #36 Gepost op: 10 oktober 2016, 09:05 »
Vraagje: kan het kwaad als je de buikspek langer dan 3 dagen in de marinade laat liggen?
En moet de spek gedroogd worden voordat het de q opgaat?

avr

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 866
Re: Varkensbuik: Walchers Gilden Spek.
« Reactie #37 Gepost op: 10 oktober 2016, 10:19 »
Wat is langer? Laat het zelf ook rustig 4 a 5 dagen in de marinade liggen ( koeling wel op 4 gr) , droogmaken doe ik nooit , uit de marinade op het bord en zo op de Q


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
The Bastard large-Kamado Joe Classic 2 - Weber Go Anywhere -Dutch Oven 9qt- thermapen-Igrill 2-Heatermeter v5.0

Jowi

  • Kooltjesharker
  • *
  • *
  • Berichten: 135
Re: Varkensbuik: Walchers Gilden Spek.
« Reactie #38 Gepost op: 10 oktober 2016, 10:31 »
Ik heb het zaterdag einde van de middag in de koeling (4 graden) gelegd, en was van plan om het zaterdag ochtend op de q te leggen. Dus ruim 6 dagen.

Mike v R

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.433
  • IJmuiden
Re: Varkensbuik: Walchers Gilden Spek.
« Reactie #39 Gepost op: 11 oktober 2016, 09:11 »
AVR +1
*Primo Oval XL*WSM 47cm *WGA *DBS Smokers *DO 6qt * Maverick ET 732 *CSG *DigiQ II
Mede eigenaar van DutchBros.Smokers

-Danny-

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 2.567
Re: Varkensbuik: Walchers Gilden Spek.
« Reactie #40 Gepost op: 12 oktober 2016, 10:50 »
Dit moet ik toch maar eens gaan maken.
Bbqcount 2016:
Steven & me count:
KCBS Certified BBQ Judge, SCA Certified BBQ Judge en lid van Triple-T bbq team 2016

TeunS

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 31
Re: Varkensbuik: Walchers Gilden Spek.
« Reactie #41 Gepost op: 16 april 2017, 10:24 »
Vraag: over dit recept. Ik heb nu 4 gram colorozo gebruikt.
In een standaard bacon recept gaat in verhouding 3,5% colorozo.
Is er een reden waarom dat hier niet het geval is? Kortere marinade tijd? Of een andere reden?


Mike v R

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.433
  • IJmuiden
Re: Varkensbuik: Walchers Gilden Spek.
« Reactie #42 Gepost op: 18 april 2017, 12:56 »
Vraag: over dit recept. Ik heb nu 4 gram colorozo gebruikt.
In een standaard bacon recept gaat in verhouding 3,5% colorozo.
Is er een reden waarom dat hier niet het geval is? Kortere marinade tijd? Of een andere reden?

Dit is puur voor de smaak, je mag ook gewoon zout gebruiken.
*Primo Oval XL*WSM 47cm *WGA *DBS Smokers *DO 6qt * Maverick ET 732 *CSG *DigiQ II
Mede eigenaar van DutchBros.Smokers

TeunS

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 31
Re: Varkensbuik: Walchers Gilden Spek.
« Reactie #43 Gepost op: 19 april 2017, 07:02 »
Wat is dit lekker zeg! Gisteren gegaard en ff een stukje warm geprobeerd.
Long story short, ongeveer de helft is gisteren al gesneuveld, zo lekker vonden we het  :D
Fantastisch recept Mike, deze gaan we vaker maken.

werty

  • Vuurmaker
  • *
  • *
  • Berichten: 69
Re: Varkensbuik: Walchers Gilden Spek.
« Reactie #44 Gepost op: 19 april 2017, 11:38 »
ik heb deze ook al een paar keer gemaakt. maar ik houd niet van water ;) dus ik heb het water vervangen door Jack Daniels, daar houd ik wel van  :D ,ik vond dit een erg lekker verandering.