BasBQ
Beef en Steak

Goed gevulde deboned chicken met oempf

 
 
 

marcus

Kooltjesharker
Berichten
142
Gisteren hebben we een hele kip ontdaan van zijn botten en gevuld met een probeersel. Dit hebben we in het verleden al eens gedaan maar de laatste poging was erg flauw. De missie was dan ook een goed gevulde kip met oempf.

Om te beginnen met de kip (1250gr Gildehoen). De vleugels bestaan uit 3 delen met daartussen twee gewrichten. De vleugels snijden we er af op het eerste gewricht om daar 'lolly's' van te maken. Door het laatste bot er af te snijden en 1 van de twee parallelle botten te verwijderen kun je het vlees oprollen en deze separaat klaarmaken. Wij hebben ze met soja saus en de cheecky chicken rub van Jord Althuizen ingesmeerd.

540.jpg


Aan de kant van de kop zit de wish bone. Door je mes daar langs te halen kun je die makkelijk los snijden en verwijderen.

540.jpg


Als je de rug open snijdt kun je het vlees voorzichtig van het karkas af trekken.

540.jpg


Bij de vleugels en poten is het mogelijk dat je met je mes het gewricht even los moet snijden. De filets kunnen eventueel achterblijven. Die kun je achteraf los halen. Hier moet je toch de welbekende witte pees nog even uit snijden.

540.jpg


Je houdt dan het vel, het vlees, de vleugels en poten over.

540.jpg


Met de achterkant van een zwaar mes kun je het uiteinde van de poten breken door er op te slaan. Vervolgens schraap je vanaf de bovenkant van de poten het vlees los van het bot. Snij het vlees los rondom het gewricht en ga verder met het tweede bot.

540.jpg


Richting het eind kun je het er zo uit trekken. Het laatste stopje kan blijven zitten. Dat zorgt er voor dat de poot mooi dicht blijft. Het overgebleven bot van de vleugels kun je op de zelfde manier verwijderen. Pak hem aan het uiteinde beet, duw hem binnenstebuiten terwijl je het vlees van het bot schraapt.

540.jpg


Nu heb je alleen maar een vel, vlees, twee stompjes en twee lolly's over.

540.jpg


Als vulling hebben we 250 gram halfom gehakt gemengd met 140 gram chorizo. Daar hebben we 3/4 ui, twee tenen knoflook, parmezaanse kaas, flink kerrie en paprikapoeder, een paar druppels limoensap, provencaalse kruiden en zout aan toegevoegd. Om zeker te maken dat hij niet flauw zou worden hebben we wat oempf aan toegevoegd (een halve madame jeanette). Met dit mengsel hebben we de kip gevuld.

540.jpg


Daarna hebben we de kip dichtgebonden en de buitenkant van een laagje zout voorzien.

540.jpg


Na twee uur indirect met een beetje kersenhout erop hebben we een super mals en sappig stukje kip. En flauw was hij zeker niet!

540.jpg


 
Oh wauw.
Deze ga ik ook eens doen.

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
Lekker hoor
 
Dat ziet er leuk uit :)
 
Erg mooi gedaan hoor  B-)
Ben eigenlijk ook wel een beetje benieuwd naar de binnenkant.

Mac
 
Mac zei:
Erg mooi gedaan hoor  B-)
Ben eigenlijk ook wel een beetje benieuwd naar de binnenkant.

Mac

Aan het plaatje kan ik je helpen, de daadwerkelijke vulling is op  ;)

540.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan