BasBQ
Beef en Steak

Piepklein kippetje

 
 
 
 

Edvdmm

Kooltjesharker
Berichten
144
Ik had zin in kip, maar omdat ik alleen ben is een hele kip wat veel (al eet ik die meestal alsnog op) dus heb ik gekozen een piepkuiken te bereiden.
Deze heb ik gevlinderd en een etmaal in de pekel gemarineerd.
Daarna in een Aziatische bouillon, met onder andere sojasaus, steranijs en kaneel 20 minuten gepocheerd.
Hierna af laten koelen en 18 uur laten marineren in deze bouillon.

E3C26EDA-C363-4A77-A1EC-DE9BC3DE5F6A.jpg


Na de boullion ingewreven met een Aziatische kruidenmix en een half uur op temperatuur laten komen terwijl de bbq aan het opwarmen is.

61D113A8-EEDB-4052-BFE4-45344FE32DB6.jpg


4BB483EC-CF6C-4F52-8756-9317B9D31689.jpg


Een tijdje high and fast indirect laten garen op ongeveer 200 graden c onder een steen om daarna direct boven de kolen even krokant te laten bakken.

CB33D343-0724-4896-984C-7E51851795AB.jpg


35E72173-E693-4E60-86A7-375081C43F81.jpg


250ml van de bouillon ingekookt tot ongeveer 100ml en als saus er overheen gedruppeld, en daarna lekker opgegeten natuurlijk

7D9C4298-8BA4-498E-AD43-7766734CAD1F.jpg
 
Hey Edgar,

wat een mooie en lange voorbereiding, pffffff
Maar die steen er bovenop.......krijg je dan geen plat -piepklein- kippie? :D
Het ziet er heel smakelijk uit hoor.

groet
Marcel B-)
 
Ja inderdaad wat is het idee van die steen? Of was je bang dat ie alsnog weg zou lopen?  ;)
 
Hij bleef eerst niet helemaal plat doordat ie in een kom in de marinade gezeten had, dus die steen was om de kip plat te maken voordat ik ff ging grillen
 
Heerlijk!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lekker hoor,
Ook maar eens proberen. Heb nu de smaak te pakken
 
Edgar zei:
Hij bleef eerst niet helemaal plat doordat ie in een kom in de marinade gezeten had, dus die steen was om de kip plat te maken voordat ik ff ging grillen
Borstbeen van binnen splitten. Koksmes aanzetten en klap geven. Niet helemaal door natuur.
 
Heten trouwens in Azi? 'spring-chicken', in Frankrijk 'coquelet' en hier in Spanje 'picantones'.

Kan een ras zijn. Maar tegenwoordig worden ook jonge(23-26 dagen) oude en ge-sexte (mannetjes groeien langzamer en kosten dus meer stalruimte en voer) broilers of free range kuikens zo verkocht.



Heerlijk in paprika mix.
 
8969a4dcae3761012db457fc10dc79c9.jpg
ff75fac85ffba43bde07f3a71a3b8bd7.jpg
4fb6e5cc5dafc43bbb14233d9c3b4dd4.jpg
54727df02a0c13b5404f6b51bf3cfc43.jpg
ae9260d9dc86b18c343312d28217590e.jpg
01ec472291c44672e3d0df2a2f3792f5.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Het was volgens mij nopi
 
Terug
Bovenaan Onderaan