BasBQ
Beef en Steak

Dry aged cote de boeuf

N00bi3

Tondelzoeker
Berichten
14
Vandaag langs de slager geweest voor de gereserveerde 1,2 kilo dry aged cote de boeuf van 7 weken.

even afgespoeld, gezoutd en in de koelkast gezet voor morgenavond indirect op de Q.

Wou het alleen bij zout en peper houden. 



 
Lijkt me nu al lekker :)
 
Ik zou het alleen niet een dag van te voren zouten.. ontrekt vocht.
 
toch wat rozemarijn gebruikt naast zout en peper en dan op de Q met een beetje whiskey rookhout




bij kerntemp van 50c even searen


russian photo host


eventjes laten rusten en dan aansnijden.




30 minuten later was dit wat er over was 😊


photo hosting ebay



al en al was een erg smaakvol stuk vlees zoals je kunt verwachten na 7 weken rijpen. Was wel net aan de droge kant waar ik al voor was gewaarschuwd dus volgende keer denk bij 40c al searen.

kan nu al niet wachten😁
 
Foto insturen voor de maandelijkse fotowedstrijd! Het thema is 'met bot en al'. Denk dat deze daar wel aan voldoet. Groetjes en 'may the odds forever be in your favor' ;)
 
BoyS zei:
Foto insturen voor de maandelijkse fotowedstrijd! Het thema is 'met bot en al'. Denk dat deze daar wel aan voldoet. Groetjes en 'may the odds forever be in your favor' ;)

done  :D
ben benieuwd
 
Terug
Bovenaan Onderaan