TerrasXXL Vuur en Rook

Auteur Topic: Aperitief met gegrilde citroen en appelsien  (gelezen 1539 keer)

Fideley

  • Gast
Aperitief met gegrilde citroen en appelsien
« Gepost op: 18 april 2017, 10:23 »


Ik paste dit recept een beetje aan en maakte in plaats van een limonade een siroop. Wanneer je deze siroop aanlengt met cava heb je een lekker aperitief. Hou je het liever alcoholvrij vul dan een glas met ijs en meng de siroop met tonic.

Ingrediƫnten:
- 8 hele Citroenen
- 4 hele Sinaasappels
- 1 liter water
- 1kg Rietsuiker
- 1 tak Rozemarijn
- 1el Honing
- Cava

Bereiding:
Snijd citrusvruchten doormidden. Zorg voor gloeiende kolen om de citrusvruchten op directe wijze te grillen. Doop de vruchten met het vruchtvlees in de rietsuiker. Leg de vruchten met vruchtvlees naar beneden op het rooster. Doe dit tot de suiker en sappen goed donkerbruin gaan kleuren. Haal ze er dan af om af te koelen.
Ondertussen zet je op het warme rooster een bak of kom met het water.
Restant van de suiker, de honing en de rozemarijn voeg je toe aan het water. Roer goed en laat nog even doorkoken tot je een suikersiroop bekomt.
Ondertussen is het tijd om de vruchten te persen of uit te drukken boven een kom. Zeef vervolgens de siroop.
Vermeng nu het vruchtsap met het getrokken water. De rozemarijn kan eruit. Laat afkoelen.
Giet de siroop in een fles en steek hierin ook nog een tak rozemarijn.
Leng de siroop aan met cava of tonic naar smaak (ik gebruik de verhouding 1/4 siroop - 3/4 cava).

Schol!










SilverFox

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.574
Re: Aperitief met gegrilde citroen en appelsien
« Reactie #1 Gepost op: 18 april 2017, 15:37 »
Bijzonder :)
Weber Genesis S-330, Big Green Egg Large, Weber Go Anywhere, DigiQ DX2, Thermapen MK4

ErikSchreurs

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 817
Re: Aperitief met gegrilde citroen en appelsien
« Reactie #2 Gepost op: 19 april 2017, 17:24 »
Nice

noskos

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 9.838
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Aperitief met gegrilde citroen en appelsien
« Reactie #3 Gepost op: 21 mei 2017, 16:43 »
Klinkt als een lekkere variant!
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Large, BGE Large, OTG 57cm, WSM 47cm, WGA

Co-founder van de IBBQS en lid van het award winning Sea Side Smokers BBQ Team

Het BBQ Genootschap

Re: Aperitief met gegrilde citroen en appelsien
« Reactie #3 Gepost op: 21 mei 2017, 16:43 »