BasBQ
Beef en Steak

Aperitief met gegrilde citroen en appelsien

F

Fideley

Gast
WhatsApp-Image-2017-04-18-at-10.13.37.jpeg


Ik paste dit recept een beetje aan en maakte in plaats van een limonade een siroop. Wanneer je deze siroop aanlengt met cava heb je een lekker aperitief. Hou je het liever alcoholvrij vul dan een glas met ijs en meng de siroop met tonic.

Ingredi?nten:
- 8 hele Citroenen
- 4 hele Sinaasappels
- 1 liter water
- 1kg Rietsuiker
- 1 tak Rozemarijn
- 1el Honing
- Cava

Bereiding:
Snijd citrusvruchten doormidden. Zorg voor gloeiende kolen om de citrusvruchten op directe wijze te grillen. Doop de vruchten met het vruchtvlees in de rietsuiker. Leg de vruchten met vruchtvlees naar beneden op het rooster. Doe dit tot de suiker en sappen goed donkerbruin gaan kleuren. Haal ze er dan af om af te koelen.
Ondertussen zet je op het warme rooster een bak of kom met het water.
Restant van de suiker, de honing en de rozemarijn voeg je toe aan het water. Roer goed en laat nog even doorkoken tot je een suikersiroop bekomt.
Ondertussen is het tijd om de vruchten te persen of uit te drukken boven een kom. Zeef vervolgens de siroop.
Vermeng nu het vruchtsap met het getrokken water. De rozemarijn kan eruit. Laat afkoelen.
Giet de siroop in een fles en steek hierin ook nog een tak rozemarijn.
Leng de siroop aan met cava of tonic naar smaak (ik gebruik de verhouding 1/4 siroop - 3/4 cava).

Schol!



IMG_20170411_155633.jpg


IMG_20170411_161552.jpg


IMG_20170411_162224.jpg
 
Bijzonder :)
 
Klinkt als een lekkere variant!
 
Terug
Bovenaan Onderaan