BasBQ
Beef en Steak

Dry Aged Picanha / nieuwe blog

 
 
 
 

BensBQ

Gemarineerd
Berichten
1.775
Afgelopen week was ik bij de Sligro en zag daar een dry aged picanha, gras gevoerd uit Ierland.
Ja en als je dan een nieuwe barbecue hebt kan ik dat niet laten liggen.
Eenmaal thuis gekomen ging ik aan de slag en heb het vet ingesneden.
Vaak lees of zie ik dat je niet door het vet heen mag snijden maar onder dat vet zit een best taai vlies
en als je ook daar doorheen snijd kan je zout en/of rub ook daar in het vlees trekken.

sT-Qt1LNQIn67F8WJDGcL3zEBY819BkGu1hGLXtWyRIkMjfZCUXJEOM9aww1b4j_vrEvVfuhaRCLfgbtibPkpgkFCaJWP6DGDOKiq7Z5ChcWyKiRuj8HzbQFsT3rylnPQAudKA=w640-h361-no


Ik koos ervoor de vette zijde alleen te zouten met zeezout en de andere 'schone' kant met zeezout en gemalen
zwarte peper in te wrijven.

_5Fa8FyYrb07qQ9P6k_dVqK-QR4KGZYKB9qJhD5sU_XJCdVaJItukkE-RuFl7mOcVbq01czTmshondMGoSa9tYr56qE_nd_P88mHhv0id2vDcHJ5pMCy6OeL0Eb29w-FU51cbw=w640-h361-no


Daarna mocht mijn picanha, indirect, op de Weber.

EozojZ4wHjWAEh3ApaDor0WBH4X80ID6nsTofebi-ROUcdjoKJAY9lx-ftvhXtOuRxMXzcTiNnPsvt_a-YNCrBeBj783ub2fErMNp6lETEJtB0ULudM6GG-hzQdUjMLtP2Wu8g=w640-h361-no


Bij een kern van zo'n 48? Celsius mocht mijn picanha eraf.

LBMGUfrNNxcLAwsceLTt0411Q-_tZpUsjhKw0clilI7sIgikXEziRExjhYVF-qsaWCDT2YWnRoL3E8ulgx0_ObHUAVZ_v46hVnNRicP6_cANaQE7jdSw5V_B-WpBF2Skvkmnsw=w640-h361-no


Kwartiertje rusten in de folie en in de tussentijd de barbecue goed opstoken.

CvR8Qqc-1IAesBXr35dN-CgT40oGBUJzD73RDdtBAf43dbMakwJqUMRZCI9j89xukXZBOVmGmgDnD5vz0J_fJzpQR7csmUwVJP4IBpFSf3jgLF0MnzkqxIDfjFLIfiy7GnV2ag=w640-h361-no


En daarna is het 'speeltijd' de picanha gaat op de 'hete'barbecue  B-)

2hoa7TvQ-FtJFDj_l3AG2eAFM8akTHZFYO24a4TJ_TqH8Qg0mqenXsLN3jgQ-fl9iO8T6bGywxRRUlHK1MAEgMcICjxkBKW6PAQ884te-VVEABoEJ4m0OECtM_DiZXpt6gsvGg=w640-h361-no


En dat vette kantje wil best vlam vatten!

wQa6BdeGHs6R2y39lghednYpxAkssZDrGSHfNTo0v4cpqZHAIwV9V637BO3tVVtzrBB84vGmModogNPwTNucbR5hxvCM9UlaPK7eMCnl22zc1JMhDZyNAypOc---SUxg4ynHfA=w640-h361-no


--aDSaKkP1zCWxO0PqNJCd1hZbgKGDqI96etRLFRiqPLnU-51Fe8S5kGeFWv-4IvppjH_tvDVJuptkSjsCn3IwFL03CScQI1TSPPgwGYmlGCPbTU39pRXdQx21l0_Y55vw9hEQ=w640-h361-no


Dus even terug draaien...

OjgY0JAS3NMimrXXqjLsXAJJ4jub3mBhwOwrURLwkSznaiSz_MO4YBxcjRWhNnjun6Ju3WBxGKARlAuA4dyIMOBR0vJAq6jNWtpDgJ0HxUafEHcEpHj41u765-mi_C_et3oCxQ=w640-h361-no


Nog even op de vette kant.

TWU7rANc6jGOIbbh-snvOtqcDDZEA5BKxQ3m50V4YpcqPdwaF6lEgH7dw1_LzGXdaaTpU22eaJEM9ebU3WqQIXiF26d4s3lL5PvoYX8i7l_biWpGwG1siczV-0lWe3UUW5hzxA=w640-h361-no


En na een minuut op 5-6 mag hij uit de vlammen.

OjgY0JAS3NMimrXXqjLsXAJJ4jub3mBhwOwrURLwkSznaiSz_MO4YBxcjRWhNnjun6Ju3WBxGKARlAuA4dyIMOBR0vJAq6jNWtpDgJ0HxUafEHcEpHj41u765-mi_C_et3oCxQ=w640-h361-no


En dan is het tijd om dit mooie stukje vlees aan te gaan snijden. :)

v9PgMmerUbbeJkPhHWkpGdeWmzvuF4FWRewH8y4HnOVKs-k8dYnemuRO1MVQcCHK76sI01UWFusCxurlrpMP82OcArLL8So3awwnOGTpOWQ_RBh67DpiDfGYp2x-qGEHVnyMUg=w640-h361-no


Een dry aged picanha....dit is echt lekker...enjoy!

Fg80efAR3iQKuHpU-YomOil0iV-n5sYtHeUEkDErtjyBh0ZN6xjuiaOmVoEgi_B1ONzBvkSlkSTMdQ8pvRSK96clwjGKFgFNFfLIQcNyqSR9xZGJbxFQDQviS7mf8LS0BrPxhQ=w640-h361-no


Bedankt voor het lezen en wil je de vlammen echt zien vlammen (in de versnelde video) kijk dan op mijn
Facebook pagina via de onderstaande link:

https://www.facebook.com/BensBQ/videos/453738511637948/

Maar natuurlijk kan de hele video zien op mijn YouTube kanaal via onderstaande link (abonneren is gratis :))
en vind je mijn blogs op dit forum leuk? Laat het weten in de berichten box.

https://www.youtube.com/watch?v=si-r9eFWeiY

http://www.bensbq.com/
https://www.instagram.com/bensbq9968/
https://www.facebook.com/BensBQ/
https://twitter.com/Bens_BQ


 
Mooie foto's. En heerlijk stuk vlees. Denk dat dit straks ook het eerste op mijn nieuwe rotisserie gaat.

Enviado desde mi SM-N9005 mediante Tapatalk

 
Yum!!

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
blijft een mooi en lekker stuk vlees
 
Vorige week eveneens een mooie pica?a gefakkeld, blijft lekker
 
Hoogstens van me verschroeide armhaar
 
Heerlijk!
 
Leuk  verslag, ik ga je meteen even op youtube en facebook volgen.
 
Ziet er goed uit! Hier staat hij morgen op de agenda!

Sent from my GT-I9515 using Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan