BasBQ
Beef en Steak

First time Beef Short Ribs

 
 
 

Imperial Guard

Pitmaster
Berichten
749
Vandaag is het zover er staan Beef Short Ribs op het menu!

Vanmorgen mijn bestelling bij Jan Aalvink opgehaald.

- Kg Bavette
- Kg Gehakt
- Stuk Kogelbiefstuk
- Kg Short Rib

Het is een stuk met een flink bot, dus hopelijk heb ik mijn Probe goed geplaatst en het viel me op dat aan de onderkant van het bot geen vlees.
De rub is een simpele peper - zout mix.

Mochten jullie nog tips hebben voor het plaatsen van de Probe hoor ik het graag!

De sessie heeft +-9 uur geduurd!
Het was ontzettend lekker met 1 klein min puntje er zat relatief veel vet aan/in.

236b5a2a7dc74aff979313de85d3402e.jpg


6715c47cd0231eef3bdebd510677857b.jpg


b185b08c76cb3cd83e50f7d9c8ec7831.jpg


50de3d8da9bd8291293fde10414d37d5.jpg


f59328d0d47c22d3bc584471033e20b2.jpg


fa4593ef12beefae2f64f3daf00792c0.jpg


77ff50a00f1152927c8c599ac1989eed.jpg

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Succes met je run. Ben benieuwd.  Zolang je probe niet in een fat pocket zit is het prima.

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
MarcovdK zei:
Succes met je run. Ben benieuwd.  Zolang je probe niet in een fat pocket zit is het prima.

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

Dankjewel!

Voelde wel wat weerstand, dus ben bang dat die in een fat pocket zit, nu verplaatsen of wachten totdat de chunk hout is uitgerookt?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
En de probe niet tegen het bot aan. Die wordt nl. sneller warm/ heet.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

 
Laten roken zou ik zeggen. De temp is een indicatie en elke keer als je de deksel opent voeg je een half uur aan je totale tijd toe

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
MarcovdK zei:
Laten roken zou ik zeggen. De temp is een indicatie en elke keer als je de deksel opent voeg je een half uur aan je totale tijd toe

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

Allright, Thanks voor alle snelle reacties!
Gooi er straks nog een flinke chunk beuken bij. En laat ik het lekker gaan!

Nog twee aansluitende vragen!

- Inpakken of niet inpakken?
- Zoals bij spareribs doe ik de sat? prikker test, is dit hier ook een goeie indicatie wanneer ik wel of geen weerstand heb?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Wanneer je gaat inpakken verkort je de totale tijd een beetje.
 
2Bushy zei:
Wanneer je gaat inpakken verkort je de totale tijd een beetje.
Inderdaad. En je kunt dan ook aan het eind nog iets hoger in temperatuur.

Enviado desde mi SM-N9005 mediante Tapatalk

 
Zo wat een mes? Hij was al dood toch..... mooie run hoe was de smaak? De smoke ring en bark zien er prima uit

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
MarcovdK zei:
Zo wat een mes? Hij was al dood toch..... mooie run hoe was de smaak? De smoke ring en bark zien er prima uit

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

Ja gaaf mes h?! Laatst als cadeautje van mijn vriendin gekregen! Echt een fijn mes, ik gebruik Uhm als serveer mes om het vlees aan tafel te snijden!

Ja de smaak was goed, erg mals en sappig terwijl ik bang was dat het gort droog zou worden!
Vlees had wel aardige grote fat pockets waardoor je hier en daar een stewy stuk eruit moest vissen. Maar al met al zeker voor herhaling vatbaar!

Hoogstwaarschijnlijk wel een stuk van een ander rund proberen!

En weer ervaring rijker!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Imperial Guard zei:
Het was ontzettend lekker met 1 klein min puntje er zat relatief veel vet aan/in.

236b5a2a7dc74aff979313de85d3402e.jpg

Waarschijnlijk het verkeerde runderras gekozen, het lekkerste resultaat krijg je met Grain/Grassfed runderrassen.
Van die runderen is het vet heel gelijkmatig gemarmerd in het vlees aanwezig en geen grote vetklompen.

Zoals hieronder Australian Grainfed (Black of Brown Angus)

DSC_6781_zpsuxtaha8t.jpg


DSC_6782_zpsnuadppwd.jpg


 
Terug
Bovenaan Onderaan