Auteur Topic: Steven & Me Februari 2017 - De echte Jamaicaanse Jerk Pork.  (gelezen 3095 keer)

Imperial Guard

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • Berichten: 749
Re: Steven & Me Februari 2017 - De echte Jamaicaanse Jerk Pork - resultaten
« Reactie #30 Gepost op: 26 maart 2017, 14:10 »
Hierbij mijn bijdrage van deze geweldige Steven & Me!

Ik was zelf ook aardig gematigd met de hoeveelheid pepers die ik heb gebruikt en achteraf mochten er wel meer in om iets meer pit aan het eten te geven.

Ik heb de hoeveelheden van de marinade een beetje op de gok gedaan aangezien het stuk vlees rond de 700 gram was.

Ook de bereiding liep anders dan gepland tijdens het aansteken van de bbq, kreeg ik de uitnodiging van de buurman om daar een biertje te drinken. Na 2 biertjes moest ik toch echt even terug om de procureur erop te leggen en wat appelhout eraan toe te voegen. Bewust de temperatuur laag gehouden aangezien er nog een paar biertjes gedronken moesten worden. Uiteindelijk hebben we samen met de buren gegeten met wat patat en ik had nog een New York strip in de koelkast liggen voor vandaag dus die is een dagje eerder bereid!

Al met al een geslaagde dag en avond met de nodige biertjes!

En natuurlijk onder het bewijs:










Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
WSM 47, Master Touch GBS, WGA, iGrill 2
Bbqcount 2016: 64
Bbqcount 2017: 110
Bbqcount 2018:
Steven & Me count:

Scorpz

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 22
Re: Steven & Me Februari 2017 - De echte Jamaicaanse Jerk Pork - resultaten
« Reactie #31 Gepost op: 26 maart 2017, 16:17 »
Dit moet ik ook maken!

Marieken

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • Berichten: 968
Re: Steven & Me Februari 2017 - De echte Jamaicaanse Jerk Pork.
« Reactie #32 Gepost op: 03 september 2017, 09:59 »
deze heb ik gisteren ingehaald, ik had een schouderrollade gebruikt, mooi vet vlees dacht ik, dat moet gaan werken. ik ben indirect begonnen en heb het vlees op einde nog een beetje direct gedaan.

de groepsfoto:



de marinade, ik heb de olie eruit gelaten want ik ben geen voorstander van olie in marinades, ik heb de madame jeanet vervangen door wat ik in huis en in de tuin had (spaanse chilipeper, jalapeno, fresno pepertje). Voor wie trouwens ook pepers wil kweken, het is echt handig om de fresno en jalapeno zaailingen goed te markeren: ik had laatst een 'jalapeno' geplukt en over mijn eten gestrooid, bleek het een fresno, ik was zelf vergeten dat ik die ook gezaaid had. dat was even schrikken...





zoete aardappel ernaast:



en dat was helemaal niet verkeerd, lekker gegeten:



koolsla met mango erbij voor een Caribisch tintje, we doen net of het een zwoele zomeravond is:



het was lekker, maar ik was er niet kapot van. ik had te weinig tijm gebruikt en ik had niet genoeg laurier gebruikt om op te roken. en het vlees was deels mals, deels wat droger, het vet was nog niet helemaal weggesmolten. ik denk dat ik de volgende keer toch gewoon een soort pulled pork maak en dan de stukken nog even met wat olie direct op de grill, volgens mij gaat het dan meer naar Boston Bay smaken dan het nu deed... en dan maak ik er saus bij (dunne azijn saus, north carolina bbq sauce), want dat miste ik nu ook wel echt.

dus het moet nog een keer over  :P

Ooievaar

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 49
Re: Steven & Me Februari 2017 - De echte Jamaicaanse Jerk Pork.
« Reactie #33 Gepost op: 09 september 2018, 15:11 »
Jammer dat er geen nieuwe recepten meer bij gaan komen, maar ik ben toch van plan er een hoop in te halen :D

S&M is leuk ter inspiratie, en nieuwe gerechten maken is natuurlijk ook altijd goed.

Gisteren de Jamaicaanse Jerk gemaakt. Ik had nog ongeveer 7 ons procereur liggen.

Ik heb besloten een aantal madame jeannet's voor Jalapeno's om te wisselen, wel aan de hoeveelheid grammen gehouden. Wat mij opviel van alle foto's op het forum is dat de Jerk er bij iedereen anders uitziet. Dit was mijn resultaat:

Behoorlijk groene jerk, door de Jalapeno's natuurlijk. De gedroogde piment bessen in een alu folie bakje op de kolen gelegd, je rook het erg goed toen het vlees net op de BBQ lag.

De recensies waren wisselend, ik vond het lekker en niet te scherp, anderen vonden het weer wel te scherp..
The Bastard Large - WSJ - CyberQ Cloud