Auteur Topic: Rosbief van de achtermuis  (gelezen 5310 keer)

SheilaB

  • Gast
Rosbief van de achtermuis
« Gepost op: 25 januari 2017, 13:58 »

Na een lange tijd mijn Big Green Egg weer is aan gestoken, en natuurlijk weer wat nieuws geprobeerd. Met een mooi maar ook vooral smaakvol eindresultaat!

Leg de rosbief ruim een uur van te voren uit de koelkast.



Kruid het vlees een half uur voor je hem gaat dichtschroeien met zeezout, peper en als laatst de tijm.
Verwarm de Big Green Egg naar ongeveer 200 graden en schroei de rosbief aan alle kanten dicht.


 
Plaats dan de convegtor in de Big Green Egg en zorg dat de temperatuur daalt naar 100 graden.
Schuif hiervoor onder de luchttoevoer op een halve cm en boven de margrietschijf op een klein spleetje.

Steek de temperatuurmeter in de rosbief en leg op het rooster. Als de rosbief de kerntemperatuur van 45 graden heeft bereikt, mag hij eruit.



Pak dan de rosbief in met aluminium folie en laat deze nog even lekker rusten. De rosbief gaart dan nog even rustig door in de folie en zal rosé zijn.



Ik heb hem zelf warm geserveerd met een champignon truffelsaus. De rosbief is natuurlijk ook koud heerlijk! Wat ik over had heb ik  gesneden op de snijmachine en de volgende dag geserveerd als een carpaccio met  parmezaan, bieslook, rode ui, pijnboompitten, een toefje rucola en Truffelmayonaise.


Sheila Benoist.
 


« Laatst bewerkt op: 25 januari 2017, 15:04 door SheilaB »

SilverFox

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 4.371
Re: Rosbief van de achtermuis
« Reactie #1 Gepost op: 25 januari 2017, 14:43 »
Ja, dat lust ik wel
Weber Genesis S-330, Big Green Egg Large, Weber Go Anywhere, DigiQ DX2, Thermapen MK4

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.688
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: Rosbief van de achtermuis
« Reactie #2 Gepost op: 25 januari 2017, 15:40 »
De rosbief is natuurlijk ook koud heerlijk! Wat ik over had heb ik  gesneden op de snijmachine en de volgende dag geserveerd als een carpaccio met parmezaan, bieslook, rode ui, pijnboompitten, een toefje rucola en Truffelmayonaise.


En de derde dag maakte je van die plakjes een fijn pakketje en ging die op de post naar Leiderdorp?  :-/
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

Richard Soeteman

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.435
    • Richard's BBQ Pit
Re: Rosbief van de achtermuis
« Reactie #3 Gepost op: 25 januari 2017, 15:41 »
Erg nice!
Auplex kamado | WSM 47 | PK Grill | Weber OTP 57 | Weber WGA | Dutch oven
Proud member of Triple-T Veteranen 2019

Steven & me count:

SheilaB

  • Gast
Re: Rosbief van de achtermuis
« Reactie #4 Gepost op: 25 januari 2017, 15:53 »
De rosbief is natuurlijk ook koud heerlijk! Wat ik over had heb ik  gesneden op de snijmachine en de volgende dag geserveerd als een carpaccio met parmezaan, bieslook, rode ui, pijnboompitten, een toefje rucola en Truffelmayonaise.


En de derde dag maakte je van die plakjes een fijn pakketje en ging die op de post naar Leiderdorp?  :-/


Helaas de rosbief, heeft de derde dag niet gered  :P



Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.373
Re: Rosbief van de achtermuis
« Reactie #5 Gepost op: 25 januari 2017, 17:02 »
lijkt me zomaar heel erg lekker
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

avr

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 897
Re: Rosbief van de achtermuis
« Reactie #6 Gepost op: 25 januari 2017, 17:34 »
Lekker hoor!
Kamado Joe Classic 2 - Weber Go Anywhere -Dutch Oven 9qt- thermapen-Igrill 2-Heatermeter v5.0-spit on fire- Flame Boss 500-Go Anywhere gasser

Veen

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 273
Re: Rosbief van de achtermuis
« Reactie #7 Gepost op: 23 februari 2017, 13:17 »
Ziet er gezond uit
Kamado Joe Classic; Weber Master Touch GBS 57; BonFire 57

BBQcount 2017:
Steven & Me count: 2

Mac

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.498
  • Barbecue the way it should be
    • Mac's BBQ Pit
Re: Rosbief van de achtermuis
« Reactie #8 Gepost op: 23 februari 2017, 15:42 »
Wow, dat ziet er wel heel erg lekker uit hey  :x

Mac
Caliber Pro Kamado Big Green Egg XL + Small, WSM 47, WGA, Maverick ET-732 + HM, Droogkast, CSG

Mijn BBQ Blog: Mac's BBQ Pit   Twitter:  https://twitter.com/macsbbqp

kalerolf

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 24
Re: Rosbief van de achtermuis
« Reactie #9 Gepost op: 30 januari 2019, 10:04 »
Oud draadje maar.
Lijkt me lekker.. eerdaags ook eens maken..

kapteyn

  • Kooltjesharker
  • *
  • *
  • Berichten: 189
Re: Rosbief van de achtermuis
« Reactie #10 Gepost op: 30 januari 2019, 11:32 »
Dit moet ik zeker eens maken! Ziet er lekker uit.
- GrillGuru Compact - Weber MT 57 - WGA -