Auteur Topic: Warm gerookte zalm met mosterd dille saus  (gelezen 9418 keer)

Derek

  • Kooltjesharker
  • *
  • *
  • Berichten: 128
Warm gerookte zalm met mosterd dille saus
« Gepost op: 29 mei 2012, 11:13 »



Voor de pekel:
225 gr grof zeezout
50 gr gele of bruine basterd suiker
1 pakje dille vanuit koelvak supermarkt
citroenschilletjes van hele citroen
1 el gekneusde peper korrels


Voor de mosterd-dille saus:
2 el mosterd
2 el suiker
2el witte wijn azijn
100 ml olijfolie
100 ml zure room
1 bos fijngehakte dille
gemalen witte peper
evt. zout naar smaak

Bereiden saus: doe alles in de keukenmachine en klaar is Derek  ;)

meng het zout ( zelf heb ik himalayazout ), basterd suiker ( zelf een mengels van bruin en geel gedaan ), wat fijngesneden dille, wat fijngesneden citroenschilletjes en gekneusde witte peperkorrels ( zelf poeder gebruikt omdat ik het verkeerde zakje in de winkel had gekocht ) en smeer daar de zalm mee in. En leg het voor 40 minuten in de ijskast.


Spoel de zalm goed af onder koud stromend water en dep hem droog. Leg de vis vervolgens weer terug in de ijskast voor een uurtje of twee.

En dan kan de zalm op de smoker voor ongeveer 45 minuten ( hickoryhout gebruikt ). Zelf heb ik het 45 minuten gedaan omdat ik niet van een rauwe binnenkant hou. En de temp heb ik laag gehouden op 75 graden.


Done  :)


uiteraard eerste even proeven zonder saus


En daarna met saus


HALLELUJAH ! Deze saus is een toppertje !
Zelf ben ik niet van zalm maar dit vond ik geweldig, en ga ik zeker nog is maken. En dat voor een vleeseter  ;D
« Laatst bewerkt op: 29 mei 2012, 12:25 door Derek »



Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.383
Re: Warm gerookte zalm met mosterd dille saus
« Reactie #1 Gepost op: 29 mei 2012, 11:20 »
prachtige foto's weer, ben zelf niet van de vis. maar hier kan ik van genieten
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

noskos

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 9.979
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Warm gerookte zalm met mosterd dille saus
« Reactie #2 Gepost op: 29 mei 2012, 11:27 »
Mooi recept Derek! Welke temperaturen heb je aangehouden?
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Large, BGE Large, OTG 57cm, WSM 47cm, WGA

Co-founder van de IBBQS en lid van het award winning Sea Side Smokers BBQ Team

Derek

  • Kooltjesharker
  • *
  • *
  • Berichten: 128
Re: Warm gerookte zalm met mosterd dille saus
« Reactie #3 Gepost op: 29 mei 2012, 11:47 »
O, helemaal vergeten de temp in te vullen, dat had ik op 75 graden Noskos

noskos

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 9.979
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Warm gerookte zalm met mosterd dille saus
« Reactie #4 Gepost op: 29 mei 2012, 11:52 »
Heb jet veranderd in je recept, dan staat alles netjes bij elkaar ;)
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Large, BGE Large, OTG 57cm, WSM 47cm, WGA

Co-founder van de IBBQS en lid van het award winning Sea Side Smokers BBQ Team

Mike v R

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.435
  • IJmuiden
Re: Warm gerookte zalm met mosterd dille saus
« Reactie #5 Gepost op: 29 mei 2012, 12:03 »
Dit ziet er heerlijk uit.
Ga hem ook eens een keer maken.
*Primo Oval XL*WSM 47cm *WGA *DBS Smokers *DO 6qt * Maverick ET 732 *CSG *DigiQ II
Mede eigenaar van DutchBros.Smokers

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 10.238
Re: Warm gerookte zalm met mosterd dille saus
« Reactie #6 Gepost op: 29 mei 2012, 14:42 »
Bedankt voor het delen.

ellenblokhuis

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 177
Re: Warm gerookte zalm met mosterd dille saus
« Reactie #7 Gepost op: 15 februari 2015, 08:50 »
Deze maken we vanmiddag op de OTP als borrelhap! Bedankt voor het delen.

structor

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 6.719
  • Emiel
Re: Warm gerookte zalm met mosterd dille saus
« Reactie #8 Gepost op: 15 februari 2015, 11:38 »
Bedankt voor het delen, gaan we maken.
Primo XL, OTG 57, WGA, WSM 47, UDS, diy controller, lime thermapen
Bbqcount 2018:
S&M count:

Jorte

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 920
Re: Warm gerookte zalm met mosterd dille saus
« Reactie #9 Gepost op: 15 februari 2015, 13:56 »
Mooi recept! Ga ik ook maken  :)

joeroen

  • Tondelzoeker
  • Berichten: 13
Re: Warm gerookte zalm met mosterd dille saus
« Reactie #10 Gepost op: 29 januari 2019, 20:46 »
Afgelopen weekend bereidt.  Ik ben meer een vleesman maar dit recept blijft ZEKER terugkomen.
Echt voortreffelijk, zalm boterzacht en dan die smaak.....
Better insane than sorry.

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 3.192
Re: Warm gerookte zalm met mosterd dille saus
« Reactie #11 Gepost op: 29 januari 2019, 22:08 »
Heerlijk........... zalm ;)
Heb je hem al eens op een plankje gegrild?
Is ie ook lekker.
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)