BasBQ
Beef en Steak

Foodporn II, reebiefstuk met spruiten, champignons en knolselderij

 
 
 
 
 

McPeet

Gemarineerd
Berichten
1.648
Terwijl velen binnen bij de openhaard zitten, toch maar de q aangestoken. Ondanks de enorme harde wind bleef hij goed op temperatuur en konden we wederom heerlijk eten.
Begonnen met het grillen van de champignons, daarna de knolselderij in "frites" gesneden. Even gekookt en vervolgens in de oven (ja sorry....) op 180gr laten garen. Reebiefstukken 2 weken geleden zelf gevild en nu alleen ingesmeerd met olijfolie en bestrooid met grof zout. Op hoog vuur het vlees gegrild en terwijl de dunnere stukken rusten de voor gegaarde spruiten gegrild.
Dit keer een fles Grozes Hermitage uit 1984 opengetrokken. Drinkbaar, maar zeker niet geweldig


Lekker bordje

Champignons grillen

Vlees insmeren met olijfolie en grof zee zout

Spruitjes even kort gekookt en daarna op pinnen gestoken

Dit zelf gevilde vlees is zo ongelofelijk mals, dat hoeft maar even op de Q

Spruiten grillen, vlees mag even rusten

Bord opmaken

Glas wijn erbij

Aanvallen maar

(volgend week deel III, het ultieme stuk vlees, reerug!!!)
 
Ziet er heerlijk uit
 
Hoeveel (M) sterren prijken er op de gevel van je (huis)restaurant?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lekkuuuuurrrr!
 
Je mag bambi wel bedanken voor al die lekkere stukjes vlees.
Ziet er weer heerlijk uit
 
Jammer dat de wijn niet meer top was....etiket ziet er heerlijk ouderwets uit.
Meer dan 30 jaar oud.....had graag mee willen proeven  :p
(en de rest ook!!!)
 
Ik schat toch in dat deze wijn niet zoveel bewaarpotentieel had. Dat noemen we op z'n retour zijn. Hoe was de kleur?

Enneh je food ziet er geweldig uit. Hoelang had je de spuiten erop bij welke temperatuur?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
paulus1972 zei:
Ik schat toch in dat deze wijn niet zoveel bewaarpotentieel had. Dat noemen we op z'n retour zijn. Hoe was de kleur?

Enneh je food ziet er geweldig uit. Hoelang had je de spuiten erop bij welke temperatuur?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Kleur van de wijn was diep rood, smaak echter iets minder dep ;-)

Spruiten heb ik eerst 5 minuten gekookt, afgespoeld onder koud water en vervolgens nog een paar minuten gegrild, de volgende keer doe ik ze samen met wat bijna uitgebakken spek aan de spies
 
Terug
Bovenaan Onderaan