BasBQ
Beef en Steak

De ultieme varkensnek

 
 
 
 
 

McPeet

Gemarineerd
Berichten
1.650
Vanavond Steven & Me van April 2014gemaakt,  Porto Ricaanse varkensschouder (Lechon Asado).

Schouder met vel vervangen door nek van Iberico varken. Die was afgelopen week in de aanbieding bij de Makro (bijna 1300 gr voor nog 20 euro. Niet goedkoop maar wat ons betreft iedere euro waard)
Vlees voorzien van knoflook en rozemarijn (had helaas geen verse oregano meer in de tuin), ingewreven met de kruidenmelange en olijfolie. Aan het spit geregen en na 30 minuten ingesmeerd met zoete paprika/kurkuma olie.
Na 2 uur had het vlees een kerntemperatuur van 74 graden, buitenkant was heerlijk krokant, binnenzijde lekker mals. Dit is echt het ultieme stuk varkensvlees. Nog even saus gemaakt van ketchup, bbq saus, peper en ginger ale.


Nek aan het spit en draaien maar


Het eindresultaat, van buiten krokant, van binnen lekker mals  en sappig


Knoflook en rozemarijn waren nog goed te ruiken tijdens het snijden


Prima combi met parel couscous met tomaat en doperwten en zoete bbq saus.

Dit gaan we veel en veel vaker maken, wat een feest was dit
 
Ziet er fantastisch  uit. Wat was je dome temperatuur ?

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

 
dat ziet er inderdaad heel erg lekker uit
 
2Bushy zei:
Ziet er fantastisch  uit. Wat was je dome temperatuur ?

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk
Temperatuur op het rooster zat rond de 90 graden, wat de temp aan het spit was dat durf ik niet te zeggen
 
Oeps, dat ziet er wel heel erg lekker uit.  =D>  !

Eens kijken of ik dit recept ook L&S voor in m'n keteltje kan vinden.  :-? !
 
Terug
Bovenaan Onderaan