BasBQ
Beef en Steak

Texelse avonturen! Ribs en MOINKS van de Heinz UDS

 

Robert01

Tondelzoeker
Berichten
16
Na elke slager op het eiland gehad te hebben een paar mooie (denk ik?) ribbetjes gescoord. Eerst maar even het membraan verwijderen.
IMG_20160817_143202.jpg


Ribs klaar voor de rub
2016-08-17%2014.53.22%20HDR.jpg


Heerlijk masseren met mosterd en de Meathead's Memphis Dust Rub
IMG_20160817_150041.jpg


2016-08-17%2015.09.19.jpg


De UDS opwarmen
2016-08-17%2015.27.11.jpg


2016-08-17%2019.17.28.jpg


De ribs mochten op het rooster
2016-08-17%2015.21.19-1.jpg


Na ongeveer 2,5 uur de ribs ingepakt met appelsap
2016-08-17%2018.09.07.jpg


En na een uur in de folie ook weer een uur zonder op het rooster kwamen ze er zo uit
2016-08-17%2020.19.03.jpg


Zelfs nog een klein rookrandje!
2016-08-17%2020.21.54.jpg


De spareribs waren helaas wat aan de droge kant en wat flauw van smaak, volgende keer wat meer pittige kruiden. De temperatuur lag nu tussen de 110c en 120c, is dit te hoog geweest?


Na de spareribs gelijk begonnen met de MOINKS volgens het recept van Noskos.
Oeps de rub vergeten na het draaien van de balletjes, dan er nog maar wat overheen :p
2016-08-17%2023.14.38.jpg


2016-08-17%2023.37.24.jpg


2016-08-17%2023.59.41.jpg


2016-08-18%2001.28.00.jpg


2016-08-18%2001.32.27.jpg


Wat een heerlijke snackballetjes zijn dat zeg! Hoe heb ik 27 jaar zonder kunnen leven!
Al met al goed vermaakt met mijn eerste bbq ervaringen op vakantie
 
Lekker!
 
Lekker en een gave UDS!
 
110-120 is prima, als je ribs te droog zijn zou ik een iets kortere laatste run proberen, 15 minuten is een mooi uitgangspunt.
Nog een puntje, als je rub veel zout bevat dan ontrek je vocht aan je ribs, maar dit is aleen van belang als je de rub een aantal uren van tevoren toepast. maar eea is wel afhankelijk van je ribs zelf dus groot, klein, dikbevleesd enz. elke sparerib is anders. vamdaar dat ikzelf altijd voor een zelfde soort ribs ga en hiermee mijn bereiding kan optimaliseren.
 
Terug
Bovenaan Onderaan