Auteur Topic: Steven & Me augustus 2016 - Kippendijen met bacon, ham en kaas  (gelezen 2482 keer)

Rolaanndd

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 397
  • Roma Caput Mundi
Steven Raichlen: Kippendijen met bacon, ham en kaas. - Project Smoke.

Een broertje van dit gerecht staat bij ons sinds Kerst 2014 eigenlijk maandelijks op de barbecuelijst. Mijn zusje is iemand die proeft met haar ogen, als iets er niet lekker uit ziet eet ze het niet. Met kerst eten we bij ons thuis altijd kalkoen, zij moet dan tijdens het eten daarvan altijd denken aan de nek van een kalkoen. Snap je hem? ;-)

Iets met bacon, ham en kaas lijkt typisch Amerikaans... Maar dat is het niet! Dit recept komt van oorsprong uit Servië, waar kip en varken vaak worden gevuld met een pittige kaas en ham.

Ingrediënten voor 4 personen!
  • 8 Kippendijen zonder bot, met het vel er nog aan
  • 8 eetlepels Dijon Mosterd
  • 250 gram Gruyere kaas geraspt of in flinter dunne plakjes (Het liefst die cave (als in grot)-aged is. Maar die uit de supermarkt voldoet ook.)
  • 8 plakken gerookte schouderham, fijn gesneden
  • 16 plakjes augurk
  • Grof zout en vers gemalen peper
  • 16 plakken bacon
  • Slagerstouw

Stap 1:
Vouw de kippendijen open en smeer een eetlepel mosterd op de binnenkant van het vlees. Hier boven op leg je een evenredige hoeveelheid ham, kaas en 2 plakjes augurk. Herhaal dit geheel totdat je alle kippendijen hebt gehad.

Stap 2:
Vouw de kippendijen weer dicht en voeg naar smaak peper en zout toe. Vervolgens pak je twee plakken bacon en deze vouw je haaks op elkaar om de kippendij heen. Gebruik slagerstouw om alles op zijn plek te houden, sateprikkers voldoen ook.

Stap 3:
Verwarm je smoker of barbecue tot 150 graden. Je rookt de kippendijen op een iets hogere temperatuur dan dat je normaal "low & slow" gaat, dit met de reden om het bacon lekker krokant te krijgen. Voeg naar eigen smaak rookhout toe.

Stap 4:
Plaats de kippendijen met het vel naar boven in je smoker of barbecue. Gaar ze door totdat de bacon mooi bruin is, de kaas is gesmolten en de kerntemperatuur 76 graden is. Normaal gesproken duurt dit een uur / anderhalf uur. Verwijder het slagersgaren of de sateprikker voor het serveren.

Zelf vind ik ze erg lekker met Pommes Duchess en een frisse salade. Koud zijn ze ook erg lekker! :)

Ook weer voor deze maand: Succes!
« Laatst bewerkt op: 22 juli 2016, 09:16 door Rolaanndd »


Weber 57 One Touch Premium - WSM 57 - iGrill 2 - Weber Spit

Proud member of the Mountain High Smokers team!

structor

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 6.719
  • Emiel
Steven & Me augustus 2016 - Kippendijen met bacon, ham en kaas - resultaten
« Reactie #1 Gepost op: 28 augustus 2016, 13:56 »
Het is weer einde van de maand dus de resultaten van de S&M van deze maand mogen hier gepost worden.

Het recept van volgende maand komt zo spoedig mogelijk en ik vind het nu al spannend!

Ik trap af en begin uiteraard met de ingrediënten verzameling.


Even de botjes verwijderen..


Daarna vullen (niet gebeurd) en hop op de Q, als side gingen er gelijk aardappeltjes met Tods Dirt bij...


En dan even chillen en even tevreden naar het schoorsteentje kijken even een zenn momentje


En voor je het weet is het weer voorbij ;)


En dan nog een close-upje om het af te ronden!


We hebben weer heerlijk gegegeten en waardeerden deze Steven op 4 sterren, het enige nadeel met vullingen met kaas vind ik alleen altijd dat er best veel kaas 'weg lekt'.
Primo XL, OTG 57, WGA, WSM 47, UDS, diy controller, lime thermapen
Bbqcount 2018:
S&M count:

Ceriel

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 7.037
  • Achterhoek
    • Ceriel's Grill & BBQ
Re: Steven & Me augustus 2016 - Kippendijen met bacon, ham en kaas - resultaten
« Reactie #2 Gepost op: 31 augustus 2016, 21:56 »
Natuurlijk ook deze weer gemaakt....

De ingrediënten:



Het vullen, stap voor stap  ;) :



Op de Monolith, 150gr met een stukje appelhout:





En na een uurtje klaar:



Heerlijk! Met salade en ribbelfriet:



Wat vonden we ervan? Erg lekker!
Gewaardeerd met 5 sterren, de afzonderlijke ingrediënten waren goed terug te proeven.
Proud member of Backcorner BBQ

Steven & Me count:

Ceriel's Grill & BBQ

JaapAap

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • Berichten: 579
Re: Steven & Me augustus 2016 - Kippendijen met bacon, ham en kaas - resultaten
« Reactie #3 Gepost op: 03 september 2016, 12:43 »
Deze weer eens gemaakt. Leuk en lekker recept hieronder de foto's:











Sent from my iPhone using Tapatalk
Bbqcount 2017:
Steven & me count:

McPeet

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 1.494
  • Peter
Re: Steven & Me augustus 2016 - Kippendijen met bacon, ham en kaas - resultaten
« Reactie #4 Gepost op: 16 september 2016, 22:43 »
Vandaag deze Steven gemaakt. Wederom zeer geslaagd. Krijgt 4 sterren van ons
Gekozen voor plakjes Emmertaler, maar ook die smelt erg snel

De ingrediënten bij elkaar

En vullen maar

Opgebonden op de Q

Ui grillen voor het bij gerecht

Daarna mengen met fijn gehakte ansjovis en kappertjes, blussen met honing en balsamico

Gegrilde aubergine, courgette en fijn gesneden basilicum erbij, even goed husselen

Weer heerlijk gegeten

Alle smaken waren goed te proeven
Bbqcount 2018: - Steven & Me count:

WGA | Weber Summit 470e | Rösle F50 smoker | Maverick ET-733 | Thermapen

Proud member of Triple-T 2017

Pitmaster Boy

  • Stoker
  • *
  • *
  • Berichten: 351
  • If life gives you lemons, bring out the Tequila...
    • El Cheapo BBQ
Re: Steven & Me augustus 2016 - Kippendijen met bacon, ham en kaas - resultaten
« Reactie #5 Gepost op: 06 november 2016, 19:42 »
Vandaag het recept van Steven & Me van augustus gemaakt.
Gevulde kippendijen met ham kaas en spek. Ze waren erg lekker, als eigen twist had ik komijnen kaas gekocht in plaats van Gruyere kaas. Ik heb ze gemaakt op de UDS, je merkt wel dat het kouder word, de wind had toch wel invloed op stabiliteit van de temperatuur.



De hoofdrolspelers








Gezellig met z'n drieën op de UDS


El Cheapo smoker | Big Poppa Smokers UDS | Weber Master-Touch GBS | 6 - pits gasser | Cheap ass controller
BBQcount 2018
Steven & me count:

picosuma

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 789
Re: Steven & Me augustus 2016 - Kippendijen met bacon, ham en kaas
« Reactie #6 Gepost op: 04 januari 2018, 11:14 »
Zo gisteren maar weer een steven&me doen toch vrij  :)

Ingrediënten
4 kippendijen
Groninger mosterd
jalopene pepers
augurken
ham
30+ kaas
spek
slagerstouw

Ingrediënten



Mosterd erop



Ham en kaas en augurk erop voor mij geen kaas maar jalopene pepers



Spek en slagerstouw erom heen 2 stuks geen spek vrouw heeft weer goede voornemens  :)



Op de BBQ samen met de gerookte kipfilet



Bijna klaar samen met de yakitori



En dan op het bord met de yakitori en rijst en groenten uit de wok heerlijk voor herhaling vatbaar.


« Laatst bewerkt op: 22 september 2018, 15:52 door picosuma »
Grill Guru Elite,Barbecook, One minute lighter,Fantast, maverick 733

Bbqcount 2018:
Steven & piet count:

Edgar

  • Kooltjesharker
  • *
  • *
  • Berichten: 144
Re: Steven & Me augustus 2016 - Kippendijen met bacon, ham en kaas
« Reactie #7 Gepost op: 06 februari 2018, 21:13 »
Vandaag heb ik deze gemaakt, het kopen van de ingrediënten was weinig werk, en het voorbereiden ook. Ik had wel wat problemen om met deze temperaturen de bbq stabiel op ongeveer 150 te houden maar uiteindelijk is het prima van de bbq afgekomen. Aan het eind heb ik de temperatuur wat omhoog laten lopen voor extra krokante bacon.







Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Bastard Compact, Rösle Smoker No.1 F50, Weber OTx mini saté bbq

Bbqcount 2018:
Steven & me count:

Ooievaar

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 49
Re: Steven & Me augustus 2016 - Kippendijen met bacon, ham en kaas
« Reactie #8 Gepost op: 20 september 2018, 11:29 »
Dit weekend kregen we plotseling bezoek, altijd een goede reden om de bbq aan te steken!

We hadden kippendeien in huis maar maar weinig tijd om iets te maken.  Daarom besloten dit recept te maken,  simpele ingrediënten,  relatief korte kooktijd en het leek natuurlijk ook gewoon lekker.

Ik had geen gruyere in huis dus heb ik een combinatie van belegen boeren kaas en pecorino gebruikt.

Helaas was de buikspek erg dun gesneden. Volgens mij heb je wat dikkere strips nodig.  Dat zorgt er niet alleen voor dat het er netter uitziet maar ook dat niet alle kaas eruit loopt.

In verband met de korte tijd de bbq rond de  180°C afgesteld. 

Ze waren heerlijk,  de combinatie van de mosterd met augurk,  ham en kip was leuk

Verstuurd vanaf mijn SM-A530F met Tapatalk

The Bastard Large - WSJ - CyberQ Cloud

Ceriel

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 7.037
  • Achterhoek
    • Ceriel's Grill & BBQ
Re: Steven & Me augustus 2016 - Kippendijen met bacon, ham en kaas
« Reactie #9 Gepost op: 20 september 2018, 23:11 »
Alles wordt lekker met bacon! ;)
Proud member of Backcorner BBQ

Steven & Me count:

Ceriel's Grill & BBQ