Auteur Topic: Verse worst: een Jalapeño-Cheddar variatie  (gelezen 4141 keer)

tomvond

  • Vuurmaker
  • *
  • Berichten: 65
  • Cooking!
Re: Verse worst: een Jalapeño-Cheddar variatie
« Reactie #15 Gepost op: 27 april 2016, 08:31 »
Briljant deze gaan zeker op de to-do lijst :)

structor

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 6.719
  • Emiel
Re: Verse worst: een Jalapeño-Cheddar variatie
« Reactie #16 Gepost op: 27 april 2016, 08:52 »
Mooi stukje proza ik heb het watertanden zitten lezen!
Primo XL, OTG 57, WGA, WSM 47, UDS, diy controller, lime thermapen
Bbqcount 2018:
S&M count:

McPeet

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 1.483
  • Peter
Re: Verse worst: een Jalapeño-Cheddar variatie
« Reactie #17 Gepost op: 27 april 2016, 15:48 »
Op deze manier mag de lente snel komen. Jouw worst ziet er erg goed uit B-)
Bbqcount 2018: - Steven & Me count:

WGA | Weber Summit 470e | Rösle F50 smoker | Maverick ET-733 | Thermapen

Proud member of Triple-T 2017

Nosmo

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.690
  • Serial Heatermeter Builder
    • PietRMeter
Re: Verse worst: een Jalapeño-Cheddar variatie
« Reactie #18 Gepost op: 27 april 2016, 15:52 »
Ik heb het idee dat er in het origineel coloroso zout zit. Het viel mij namelijk op dat het vlees nog redelijk rose is, en zo komen de kleuren van kaas en jalapeno ook veel beter tot hun recht.

Bij mijn volgende batch ga ik dit eens even testen. Leuk he zo'n copycat recept!
Primo Oval XL , OTP 57

chckstrk

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 472
Re: Verse worst: een Jalapeño-Cheddar variatie
« Reactie #19 Gepost op: 27 april 2016, 18:34 »
Ik heb het idee dat er in het origineel coloroso zout zit. Het viel mij namelijk op dat het vlees nog redelijk rose is, en zo komen de kleuren van kaas en jalapeno ook veel beter tot hun recht.

Bij mijn volgende batch ga ik dit eens even testen. Leuk he zo'n copycat recept!
Ik gebruik  eigenlijk altijd colorozo. Zal eens zien of ik een foto van m'n vorige batch cheddar jalapeño heb. En anders een goed excuus om er morgen wat op de Q te gooien.

El Fumarole

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.121
  • Foodporn Factory BBQ team
    • The Foodporn Factory
Re: Verse worst: een Jalapeño-Cheddar variatie
« Reactie #20 Gepost op: 27 april 2016, 19:28 »
Ik heb het idee dat er in het origineel coloroso zout zit. Het viel mij namelijk op dat het vlees nog redelijk rose is, en zo komen de kleuren van kaas en jalapeno ook veel beter tot hun recht.

Bij mijn volgende batch ga ik dit eens even testen. Leuk he zo'n copycat recept!
Ik gebruik voor mijn eigen verse worst eigenlijk nooit kleurzout. Maar 't zal 'm wel oppeppen inderdaad.
GenoegBBQSpullen.nl
Lid van competition BBQ team Foodporn Factory
https://www.facebook.com/FoodpornFactory
www.foodpornfactory.nl

Ceriel

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 6.985
  • Achterhoek
    • Ceriel's Grill & BBQ
Re: Verse worst: een Jalapeño-Cheddar variatie
« Reactie #21 Gepost op: 27 april 2016, 22:06 »
Ik gebruik  eigenlijk altijd colorozo. Zal eens zien of ik een foto van m'n vorige batch cheddar jalapeño heb. En anders een goed excuus om er morgen wat op de Q te gooien.
Hier ook altijd kleurzout in het worstdeeg, zal door de recepten van Martijn komen....
Proud member of Backcorner BBQ

Steven & Me count:

Ceriel's Grill & BBQ

chckstrk

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 472
Re: Verse worst: een Jalapeño-Cheddar variatie
« Reactie #22 Gepost op: 27 april 2016, 22:21 »
Ik gebruik  eigenlijk altijd colorozo. Zal eens zien of ik een foto van m'n vorige batch cheddar jalapeño heb. En anders een goed excuus om er morgen wat op de Q te gooien.
Hier ook altijd kleurzout in het worstdeeg, zal door de recepten van Martijn komen....
Dat en het idee dat ik dan ooit door die 25 kilo heen kom die hier in de schuur staat.

DanBras

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.532
  • Tikus Kecil Rakus
    • RiddleQ's - Ridiculous Good BBQ!
Re: Verse worst: een Jalapeño-Cheddar variatie
« Reactie #23 Gepost op: 28 april 2016, 12:38 »
Nomnomnom  :P

Maar ik gebruik inderdaad ook altijd colorozozout ipv normaal keukenzout. Ik weet dat het voor verse worst niet hoeft, maar a) geeft het een mooiere kleur en het oog wil ook wat (tenslotte eet je daar als eerste mee  :D ) en b) kom ik zoals hierboven ook eens een keer beetje bij beetje van die 25kg af  ;)
OTP 47/57/67, WSM 57 (2x), WGA (2x), Monolith, GF 300E / 2018 Q-o-Meter: 49x
KCBS Certified BBQ Judge & Table Captain / Team captain of award winning BBQ-team RiddleQ's

-Danny-

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 2.567
Re: Verse worst: een Jalapeño-Cheddar variatie
« Reactie #24 Gepost op: 28 april 2016, 12:40 »
Bedankt voor het delen ziet er heerlijk uit.
Bbqcount 2016:
Steven & me count:
KCBS Certified BBQ Judge, SCA Certified BBQ Judge en lid van Triple-T bbq team 2016

Smokey Jo

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 37
  • barbecook optima|Weber Smokey Joe|mini WSM|CSG
Re: Verse worst: een Jalapeño-Cheddar variatie
« Reactie #25 Gepost op: 14 mei 2016, 22:05 »
Vermakelijk en smakelijk verslag! Ik heb hem in elk geval op de to-do-list gezet.

wildi25801

  • Vuurmaker
  • *
  • Berichten: 65
Re: Verse worst: een Jalapeño-Cheddar variatie
« Reactie #26 Gepost op: 04 september 2016, 07:54 »


Ben ook bezig met roken van kinnebakspek

TechNiels

  • Sprokkelaar
  • Berichten: 38
  • Serial Griller
Re: Verse worst: een Jalapeño-Cheddar variatie
« Reactie #27 Gepost op: 08 mei 2018, 22:43 »
Mooi verslag. Met jalapeño kun je bijna niet fout  :)
Kamado Joe Big Joe II, Weber One Touch Performer 57cm, Weber Q1200