BasBQ
Beef en Steak

The Hague Short Ribs

 
 
 

Jos

Vuurmaker
Berichten
91
Vrijdag rondje Hanos en Makro gedaan, onder andere wat procureurs meegenomen en deze mooie short ribs.
Mooie gelegenheid om de nieuwe WSM in te wijden op deze zonnige zondag  B-)

(even goed gekeken naar Velochill zijn Short Ribs recept voor wat inspiratie)

Vlies van de botzijde verwijderd, daarna ingewreven met zeezout, witte peper, zwarte peper.
De vetzijde wat losgetrokken en de pezo er ook onder gedaan, vet weer teruggelegd om lekker mee te smelten tijdens de run.
Ecobrassa briketten rondom de kolenmand gelegd en een volle starter houtskool aangezet. Waterpan gevuld en rookhout (eiken) verdeeld over de kolen. Lekker in het zonnetje aanschouwen hoe de WSM zijn eerste uurtjes voortzet, tijd voor slow koffie!  B-)

Ik mik op 8 uren rond de 110 graden, zal het eindresultaat uiteraard even delen later vandaag/morgen.

[update]
Tussenstand @15:30, temp blijft erg stabiel tussen 100 en 110 graden, 1 maal even de kolen gechecked maar dat lijkt goed te gaan. Kern temp vlees is na 5,5 uur 73 graden.

[update]
Eindstand: 19:30 was de rib klaar, omdat hij lang op de 74 graden bleef hangen heb ik de Rib ingepakt, en de temp iets omhoog geschroefd. Zie grafiekje van de igrill. Daarna nog een half uurtje laten rusten in een handdoek.

Resultaat: verbaasde me erg positief! Vooral door 1e keer gebruik van de WSM, en de duur dat de rib erop lag.
Bijna 10 uur, inclusief wat spelen met de ventilatie, navullen houtskool en water.
Smaak was goed smokey, peper en zout niet te overheersend maar wel herkenbaar vanuit de korst.

En dan de structuur! Wat een sappige zachte vlees ribben zijn dit geworden;  bij het snijden van de plakken schieten er visioenen van brisket door mijn hoofd (staat op de de to do lijst voor de zomer), en bij het proeven werd ik gewoon een beetje emotioneel van de smaak sensatie. :> De smaak vond ik wel wat "machtig", aan 1 stuk bot met vlees had ik genoeg.

Bedankt voor het meekijken!

20160228_091123.jpg


20160228_092150.jpg


20160228_092225.jpg


20160228_092444.jpg


20160228_093314.jpg


20160228_093845.jpg


20160228_095233.jpg


20160228_100451.jpg


20160228_100456.jpg


20160228_101611.jpg


Tussenstand 15:30
20160228_151835.jpg


Temp iets omhoog icm inpakken:
Screenshot_2016-02-28-19-25-38.png


Eindresultaat:
20160228_195927.jpg


20160228_200145.jpg


20160228_200359.jpg
 
Ik heb zo het idee dat ik dit wel ga lusten
 
Of je smoker is nieuw, of je hebt wonderlijke handen en krijgt hem iedere keer zo schoon!

Ziet er goed uit, krijg er trek van :D
 
Ziet er top uit!
 
Wauw!  Krijg er spontaan honger van! 
 
wat mooi, het water loopt me in de mond
 
Mooie run! Bron van inspiratie!
 
Wow ontzettend mooi zeg. Moet super zijn geweest.
 
Zo, dat ziet er echt mooi uit, die lust ik ook wel!
 
Dat moet lekker zijn geweest... Kwijl kwijl
 
Sappig en super lekker... weet ik!
 
Terug
Bovenaan Onderaan