BasBQ
Beef en Steak

First time smokey ribs op de mini WSM

 
 

LeonQ

Vuurmaker
Berichten
64
Vandaag maar eens voor de eerste keer BBQ ribs klaarmaken op de net afgemaakte mini WSM. De bedoeling is om dit d.m.v. de 3-2-1 methode te gaan doen.

Afgelopen donderdag de ribs opgehaald bij Home-Made in Terschuur. Gekozen voor de dikke variant en dik dat zijn ze wel!

Zo kwamen ze binnen.
ribs01.jpg


Vervolgens gisteren al begonnen met het klaarmaken en rubben van de ribs.

Begonnen met het verwijderen van het membraam.
ribs02.jpg


Ribs doormidden gesneden (passen anders niet op de Q)
ribs03.jpg


En vervolgens in de Rub. Ik heb besloten om twee soorten rubs te gebruiken vandaag. Ik heb de LetzQ Pork Rub en de Blues Hog Dry rub gebruikt.
ribs04.jpg


Dan is het vanochtend 11:00. Ongeveer 25 briketten in de brikettenstarter en heet laten worden.
ribs05.jpg


BBQ klaargemaakt voor de minionmethode. Twee blokjes appelhout toegevoegd.
ribs06.jpg


Hete briketten in het midden:
ribs07.jpg


Even op temperatuur komen:
ribs08.jpg


Q opgebouwd en ribs erin. 5 halve slabs onderin en 5 halve slabs bovenin. Onderin met de Blues Hog rub en bovenin de LetzQ rub.
ribs09.jpg


En roken maar!
ribs10.jpg


Nu maar spelen om de temperatuur op niveau te houden. Hij zit nu aardig stabiel op 110gr.
ribs11.jpg


Straks meer!
 
mooie mini smoker heb je zo, succes  :)
 
Wat een gaaf ding zeg! Zelfgemaakt?

Die ribbels gaan vast smaken.
 
Gaaf! Die ribs gaan lekker worden! :D
 
Tussenstand:

ribs12.jpg


Nu liggen ze in de aluminiumfolie met een scheut appelsap.
 
Lekker, hoe laat zijn we welkom?
 
Dat gaat de goede kant op.... Zal zeker gaan smaken, leuke smoker :D
 
Tot zo!  :-*
 
Mooi!
 
We zijn weer een stap verder. Ribs uit de folie. Looking good!

ribs13.jpg


ribs14.jpg


Terug erin. Over een half uurtje sauzen!

ribs15.jpg
 
Dat ziet er goed uit, dat wordt zo genieten.
 
En klaar!
ribs16.jpg


Mooie smokering!
ribs17.jpg


Al met al een goed resultaat. smaak was goed maar ik weet wel een paar dingen die de volgende keer anders moeten. Zo was ik te zuinig geweest met de saus het laatste half uur en kan ik de volgende keer beter dunnere ribs bestellen.
 
Dat ziet er prachtig uit; vraagje, hoeveel kooltjes heb je uiteindelijk gebruikt in je mini smoker?
 
Ziet er super lekker uit!
 
Waarom wil je volgende keer dunnere ribs? Wat was ermee dat je dat zegt?
 
Terug
Bovenaan Onderaan