Kamado Express Vuur en Rook

Auteur Topic: UDS,maar net iets anders  (gelezen 5271 keer)

kamado hans

  • Sprokkelaar
  • Berichten: 38
  • liever een volle grill dan een lege grill
Re: UDS,maar net iets anders
« Reactie #15 Gepost op: 08 februari 2016, 18:22 »
echt super

hansi

  • Vuurmaker
  • *
  • Berichten: 60
Re: UDS,maar net iets anders
« Reactie #16 Gepost op: 27 februari 2016, 21:14 »
vandaag weer verder gegaan.
Ik had zowieso weer wat nieuw materiaal.

40nogwat bbq rooster.
pid-controller + behuizing
rvs speten, op maat, aan 1 kant gepunt.



Deksel gemaakt, of ja t begin van t deksel


De componenten in de behuizing gemaakt.



Nu nog alles aansluiten.

Ginne bittere raad, as veurraad. Waarvoor? Carnivoor!

Ceriel

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 7.227
  • Achterhoek
    • Ceriel's Grill & BBQ
Re: UDS,maar net iets anders
« Reactie #17 Gepost op: 27 februari 2016, 21:47 »
Gaat de goede kant op. Ga je nog wat aan de scherpe kartelrand doen?
Proud member of Backcorner BBQ

hansi

  • Vuurmaker
  • *
  • Berichten: 60
Re: UDS,maar net iets anders
« Reactie #18 Gepost op: 16 maart 2016, 14:08 »
Ik ben weer wat verder.
Het onderrooster  (voor de lekbak en evt mocht het nodig zijn voor meer capaciteit).



Gat in de deksel gemaakt ( moet nog netjes afgewerkt worden)


Een strip rond buigen doen we zo.


Een uitlaat pijp/schoorsteen gemaakt met klep.


Moet allemaal nog afgebraamd worden.

Dit wordt het principe.


De dekselplaat wordt aan het kruis vast gebout.
Het kruis zit aan de schoorsteen gelast.
Aan het kruis komt een handvat en aan de andere kant een scharnier wat aan de ton wordt gemaakt.
idee is dus dat er wel gewicht op de deksel komt voor het goed afsluiten, maar het niet kan vervormen, omdat al het gewicht het kruis gedeelte is.

Hier komt dus het scharnier.
Die bout ik (M10) door de ton heen, en aan de binnenkant komt zo'n zelfde plaatje voor de stevigheid.

Ik zit nu te wachten op die fan's. Die hadden er vorige week uiterlijk al moeten zijn. Misschien dat ze nog bij de douane liggen ofzo.


Ginne bittere raad, as veurraad. Waarvoor? Carnivoor!

hansi

  • Vuurmaker
  • *
  • Berichten: 60
Re: UDS,maar net iets anders
« Reactie #19 Gepost op: 22 februari 2017, 17:25 »
Het project heeft een tijdje stil gelegen. Maar Ik heb gelukkig wat tijd kunnen vinden om hem af te maken. In principe is ie klaar, op het cosmetische na, maarja als ik m mooi maak is de U van uds niet meer van toepassing.

Ik heb scharnieren gemaakt om de deksel mee aan de ton te maken. extra lomp dus extra sterk.


andere beugels waar het onderste rooster op ligt.


Deksel in kleur gezet


Van een stuk ton wat ik overhad had ik ondertussen een pizzaring gemaakt. Nu ik weet wat wel en wat niet werkt kwa roosterhoogte en opening enzo ga ik van een strip rvs een nieuwe maken. Deze ring werk ook super goed. Insamenwerking met de steen in 7 minuten een pizza gaar.


maar dat terzijde,

3 luchtinlaten. 1 van 22mm en 2 van 15 mm. op die van 22 komt mn pitcontroller. Maar kan natuurlijk ook dienen om ff extra lucht te boosten.



houders gemaakt voor de speten,de 2 roosters en de tempmeter.



Als eerste ga ik m eens flink heet stoken, ik weet niet wat er voor eventuele beschermlaag op al dat glanzend metaal zit, maar door er eerst hitte op los te laten die het daarna nooit meer mee gaat maken, en daarna een mooie "roet"laag lijkt het me al een stuk veiliger.

A.s. zondag wil ik paling gaan roken, dus ik ga eers een keer droog oefenen of de ton doet wat ik wil en of ik een constante temperatuur kan creeren en kan handhaven.
Ginne bittere raad, as veurraad. Waarvoor? Carnivoor!

SilverFox

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 4.260
Re: UDS,maar net iets anders
« Reactie #20 Gepost op: 23 februari 2017, 18:15 »
Goed bezig!
Weber Genesis S-330, Big Green Egg Large, Weber Go Anywhere, DigiQ DX2, Thermapen MK4

ejdb

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 45
Re: UDS,maar net iets anders
« Reactie #21 Gepost op: 09 maart 2019, 19:59 »
Mooi project heb je daar. Als het goed is heb je hem.nu al een tijdje in gebruik. Ik was benieuwd hoe die vuurlade je bevalt en wat voor temperatuur je ermee kunt halen

hansi

  • Vuurmaker
  • *
  • Berichten: 60
Re: UDS,maar net iets anders
« Reactie #22 Gepost op: 08 juni 2019, 12:40 »
Ik heb hem alleen nog maar gebruikt om vis mee te roken. dus low en slow sessies heb ik er niet mee gedaan, en aan gezien ik nu een verticale smoker heb gaat dat denk ik ook niet gebeuren.
Kwa roken is de temperatuur met de la perfect te regelen, als de temperatuur te hoog oploopt haal ik de hele la eruit, en daalt de temperatuur meteen. Je moet er wel echt constant bij blijven.
Ginne bittere raad, as veurraad. Waarvoor? Carnivoor!

Het BBQ Genootschap

Re: UDS,maar net iets anders
« Reactie #22 Gepost op: 08 juni 2019, 12:40 »