BasBQ
Beef en Steak

Puerco pibil

 
 

Reboot

Pitmaster
Berichten
575
Als je net als ik fan bent van de film Once upon a time in Mexico dan ken je dit typische Mexicaanse gerecht wel: puerco pibil

In de extra's op de dvd van deze film geeft de regisseur Robert Rodriguez een 10 minuten kook workshop waarin hij dit gerecht uit de film maakt. Al weer enkele jaren geleden heb ik zijn instructies opgevolgd en het resultaat was een heerlijke Mexicaanse maaltijd met een glaasje tequila ernaast. Vreemd genoeg heb ik het daarna niet meer gemaakt dus daarom heb ik het op m'n bbq to-do lijst gezet voor 2016.

Vandaag samen met de kids de voorbereidingen getroffen en morgen kan het de Q op. Kan niet wachten!

Hier alvast wat pics van de voorbereidingen.

17c4baf1f96badc863923ad415ff1607.jpg

d0a77f05d2961b59e1e42740fef3dcb4.jpg

afbaabd206e9da1c0c5d16b39046ca39.jpg

Ik was even vergeten hoe hard die annatto zaden waren dus na tijdje vijzelen zijn de specerijen toch nog in de blender gegaan. Resultaat was mooie mix en een eeuwig rode blender vanwege de anato.
4f149db3bc821220e2ed5cb82638e841.jpg

540ef5b82806391394dc5ea12fa78435.jpg

Toen alles gemalen en gemixt was ging er een flinke scheut tequila bij en is het samen met vlees in een ziplock zak gegaan.
Nu een nachtje marineren en morgen in bananenbladeren op de Q.

Link naar het recept:
Puerco pibil
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=12880

To be continued
 
klinkt goed! koop je de annatto ergens online? ik zie het eigenlijk nooit bij de toko of sligro (maar ik heb misschien ook nooit echt goed gezocht)
 
Heeeee? wat leuk  :)

Ik had dit een aantal jaar geleden op mijn todo lijst gezet, als 1 van de eerste "echte" dingen welke ik wilde maken op de barbecue.
Ik was echter afgehaakt, omdat ik toen de Annatto nergens kon krijgen.  :(

Ben benieuwd naar het resultaat.
Suc6

Mac
 
Ceriel zei:
Ken het gerecht niet, maar belooft veel goeds!
Ben ook benieuwd waar je de annatto vandaan hebt. Succes morgen!

Google kent het wel, nr 1 (wie anders  ;) ):
http://www.bbq-nl.com/2011/02/puerco-pibil.html

Ik heb de annatto zaadjes uit een toko op de west-kruiskade in Rotterdam. Dat is een straat met o.a. heel veel toko's en een hele grote slager. Toen ik dit gerecht wilde gaan maken ben ik 3 toko's ingelopen en bij de derde was het bingo. Een hele grote pot voor ?5,- 
243481c946c83e3c1ffd01626289d6bc.jpg

Het merk Badia viel me op wordt in veel toko's verkocht dus misschien kunnen toko's die het merk hebben het ook bestellen.

Dit is trouwens de link naar Robert Rodriguez die het gerecht jaren geleden weer onder de aandacht heeft gebracht van velen:
http://youtu.be/gO8EiScBEjA
 
BertM zei:
Met Anotto maak je toch Achiote?
Heb deze zomer een aantal pakjes meegenomen uit Mexico voor Polo Pibil.
Hi Bert,
Achiote is de boom en in de vrucht zitten de annatto zaadjes. En van de zaden maak je weer de achiote pasta.

Ben trouwens ook erg benieuwd naar jouw polo pibil.
 
leuk gerecht, ben heel erg benieuwd naar het resultaat
 
Klinkt goed. Ga ik volgen
 
Lekker charismatisch schoteltje wel... lekker hoor! Deze volgen en hup... to do!
 
Dit wordt lekker. Ben benieuwd naar het recept. Ga het volgen
 
Ga ik zeker volgen! Top film trouwens ook B-)
 
Deze blijf ik ff volgen, leuk!
 
https://m.youtube.com/watch?v=ZGOQ_npS4pI
En zo kwam ik dus op het spoor van zijn 10 minute cookingschool... geinig!
Iemand een idee uit welke film deze fragmentjes komen?
 
Ben erg benieuwd!
 
Terug
Bovenaan Onderaan