Auteur Topic: Worst: Pittige braadworst met Cheddar en Jalapeño!  (gelezen 8627 keer)

Camillio020

  • Vuurmaker
  • *
  • *
  • Berichten: 99
Re: Worst: Pittige braadworst met Cheddar en Jalapeño!
« Reactie #30 Gepost op: 15 februari 2016, 14:30 »
Wat een geweldig recept! Van het weekend een Portkert op de kop getikt en gelijk deze gemaakt. Met de zout reductie tot 16 gram/kg.
Heb er twee gerookt tot kern van 72 graden en rest de vriezer in. Gelukkig maar, want anders had ik ze allemaal opgegeten! Zo lekker!

Heb ze indirect gerookt op 107 graden en bij mij zagen ze er nogal pips uit toen ze gaar waren. Voor de foto de worsten nog even boven vuur gegrild ofzo?
Bbq count : Elke week minimaal 1x
Steven&me count: 1

Black Bastard LARGE keramische BBQ | Weber Smokey Joe 37cm | CSG | Dutch Oven | Looft Lighter | Maverick ET-733

chckstrk

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 472
Re: Worst: Pittige braadworst met Cheddar en Jalapeño!
« Reactie #31 Gepost op: 02 maart 2016, 23:15 »
Hier zijn ze vandaag in productie geweest. Morgen testen!

Jaakke

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 763
  • Robert
Re: Worst: Pittige braadworst met Cheddar en Jalapeño!
« Reactie #32 Gepost op: 02 maart 2016, 23:30 »
Zien er goed uit Chuck, ben benieuwd hoe ze smaken.
BGE Large + BGE MiniMax, Maverick ET-733 + Thermapen

Bbqcount 2017:
Steven & me count:

Lin

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 2.196
  • Love to cook!!
    • Lin's receptendeler
Re: Worst: Pittige braadworst met Cheddar en Jalapeño!
« Reactie #33 Gepost op: 03 maart 2016, 10:50 »
Ziet er mooi uit Chuck!
www.facebook.com/Linsreceptendeler
neem eens een kijkje op mijn receptendeler!

BertM

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 2.079
    • Charcuterie
Re: Worst: Pittige braadworst met Cheddar en Jalapeño!
« Reactie #34 Gepost op: 03 maart 2016, 17:07 »
Jaaa, die gaan smaken, chuck
Primo large, OTP57, WGA, WSM 47, UDS 60L, DO 6Qt, HM4.1,Smoky Rookkast, Droogkast MK1.

Bbqcount 2018:
 Charcuterie & worst forum

chckstrk

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 472
Re: Worst: Pittige braadworst met Cheddar en Jalapeño!
« Reactie #35 Gepost op: 04 maart 2016, 18:32 »
Ja waren prima! Ik wil wel meer pit, dus volgende keer wat meer cayennepeper!

Reboot

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 573
Re: Worst: Pittige braadworst met Cheddar en Jalapeño!
« Reactie #36 Gepost op: 17 april 2016, 20:37 »
Ik had al een paar keer gelezen over de jalapeño cheddar worstje van Homemade. En toen ik dit recept zag kwam hij meten op de to-do.
Dit weekend was het eindelijk zover. Ik heb grotendeels het recept van Nosmo gevolgd. Ik het een gram minder cayennepeper gedaan en jalapeños uit een potje.

En dit was het resultaat:


Na het bereiden waren m'n worstjes nog vrij bleek. Ik heb ze daarom nog een klein beetje gegrild. Echt veel kleur kwam er helaas niet meer bij.
We vonden de worstje erg lekker pittigheid was precies goed. Volgende keer iets minder cheddar en zout. Deze komen vaker op het menu!


Sent from my iPhone using Tapatalk

Ceriel

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 7.037
  • Achterhoek
    • Ceriel's Grill & BBQ
Re: Worst: Pittige braadworst met Cheddar en Jalapeño!
« Reactie #37 Gepost op: 17 april 2016, 20:40 »
Ze zien er goed uit!
De worstjes krijgen een mooie kleur/smaak door ze op lage temperatuur met veel rook te garen.
Proud member of Backcorner BBQ

Steven & Me count:

Ceriel's Grill & BBQ

Reboot

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 573
Re: Worst: Pittige braadworst met Cheddar en Jalapeño!
« Reactie #38 Gepost op: 17 april 2016, 22:30 »
Ze zien er goed uit!
De worstjes krijgen een mooie kleur/smaak door ze op lage temperatuur met veel rook te garen.
Thanks Ceriel, ik heb ze wel low en slow gedaan maar had een klein stukje kersenhout erbij gedaan misschien volgende keer wat meer rookhout. Ziet er toch wat mooier uit als ze een mooi kleurtje hebben.

Mike v R

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.433
  • IJmuiden
Re: Worst: Pittige braadworst met Cheddar en Jalapeño!
« Reactie #39 Gepost op: 17 april 2016, 22:43 »
Lekker hoor.
*Primo Oval XL*WSM 47cm *WGA *DBS Smokers *DO 6qt * Maverick ET 732 *CSG *DigiQ II
Mede eigenaar van DutchBros.Smokers

SilverFox

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.574
Re: Worst: Pittige braadworst met Cheddar en Jalapeño!
« Reactie #40 Gepost op: 17 april 2016, 22:46 »
Lust ik wel!
Weber Genesis S-330, Big Green Egg Large, Weber Go Anywhere, DigiQ DX2, Thermapen MK4

eamesz

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 187
  • 'I like big cuts and I cannot lie'
Re: Worst: Pittige braadworst met Cheddar en Jalapeño!
« Reactie #41 Gepost op: 06 juni 2016, 23:03 »
Vandaag voor de eerste keer worst gemaakt met mijn Tristar VM-4210 vleesmolen.

Vlees door de middelste plaat heen gehaald (1200 gram varkenspoulet, 500 gram gerookt varkensvet en 400 gram spek zonder zwoerd) en dat ging super makkelijk. Zelfs mijn zwager had er lol in en gaf aan dat dit gehakt er wel heel goed uitzag.

De batch in 2 delen verdeeld en 1 deel gemaakt met het Nosmo recept en 1 deel Venkel (https://www.macsbbqpit.com/venkel-worst/)

Pas toen ik het venkelrecept volgende zag ik dat daar behoorlijk minder zout werd gebruikt..... Helaas deze post niet volledig gelezen en gezien dat meerdere het zoutgehalte omlaag hebben gedaan.

Maar goed, beide deegjes geproeft uit de pan: Cheddar Jalopeno super lekker, maar wel te zout. Venkel was top!

Daarna worsten gedraaid via de worstvul opzet van de Tristar. Dat gaat dus langzaam, ondanks de grootste plaat  en door het mes worden de cheddar en jalopeno erg fijn gemalen. Sparen dus voor een vulbus!

Maar het ging prima en hele mooie worstjes gemaakt. Foto's volgen in een ander topic als ze op de Q gaan!

Gr. Erwin
Weber 47cm Kügel, No-name Gas crematorium, Crockpot en veel fantasie....

Steven & Me: 1

wildi25801

  • Vuurmaker
  • *
  • Berichten: 65
Worst: Pittige braadworst met Cheddar en Jalapeño!
« Reactie #42 Gepost op: 18 juli 2016, 16:31 »
hoeveel houtsnippers gebruiken jullie om de worsten te roken?
het ziet er allemaal lekker uit trouwens


Sent from my iPad using Tapatalk