Auteur Topic: Geit: Geitenlam Achterbout  (gelezen 2530 keer)

Elfje

  • Gast
Geit: Geitenlam Achterbout
« Gepost op: 12 juli 2015, 23:24 »


Ingrediënten:
1 geitenlam achterbout van 1,7 kg (sligro)

Rub:
1 eetl. grof zeezout
1 eetl. fijn zeezout
2 eetl. grof gemalen peper
1 eetl. gedroogde rozemarijn naaldjes
1 eetl. gedroogde salie
1 eetl. knoflookpoeder
1 eetl. uienpoeder
rasp van 1 limoen
schil van 1 geconfijte citroen, fijngehakt

Strijksel:
1 eetl. van het Rub-mengsel
de binnenkant van de geconfijte citroen
sap van de limoen
4 grote knoflooktenen, geperst
1 eetl. verse rozemarijn
olijfolie



24 uur in de rub gestaan



Strijksel ruikt HEMELS!!!

Na een goed uur in de Oklahoma smoker voor de eerste keer bestreken. We proberen de temperatuur tussen de 110 en 120 graden te houden. (wel lastig zeg! temp. stabiel hoog is makkelijker dan stabiel laag....)

Stomme geit ligt nu al 3 uur en een kwartier, Que van zn temp af... Kerntemperatuur nog niet eens in de buurt.... Low & Slow... Grrrr....



Na 4,5 uur vonden we het welletjes! Hij zag er prachtig uit, temp. 65 graden (rosé volgens Bartjens) en vooral: HONGER!!!

Conclusie: Heerlijk stuk vlees, hemelse rub, supertop.

Op één ding na, volgende x gaat 'ie echt minstens een uur langer. (tot een graad of 70), want tegen het bot aan was het vlees nog rauw en we vonden de gaarste stukken echt het lekkerst.



noskos

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 9.838
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Geit: Geitenlam Achterbout
« Reactie #1 Gepost op: 13 juli 2015, 00:43 »
Ik zou hem als de buitenkant goed is inpakken volgende keer. Houdt het vlees sappiger en het zal sneller gaar zijn.
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Large, BGE Large, OTG 57cm, WSM 47cm, WGA

Co-founder van de IBBQS en lid van het award winning Sea Side Smokers BBQ Team

Elfje

  • Gast
Re: Geit: Geitenlam Achterbout
« Reactie #2 Gepost op: 13 juli 2015, 08:10 »
Ok, thx, het proberen waard! Het vlees was wel heerlijk sappig hoor, maar sneller was fijn geweest (nou helpt het ook niet als er twee hongerige kerels als hyena's om je heen draaien.... :P )

FelixH

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • Berichten: 581
Re: Geit: Geitenlam Achterbout
« Reactie #3 Gepost op: 02 april 2018, 19:08 »
Van de Sligro een boutje meegenomen en dezelfde receptuur aangehouden. Op het ei indirect gegaard tot 56 en daarna reverse sear kleur gegeven.  Na 10 minuten rusten aan tafel, heerlijk gegeten. Rub en strijksel  zijn een mooie combi op het vlees. Geitenlam heeft een mooie structuur en smaak! Van te voren bot weg gesneden en vlees opgebonden zodat we niet verrast werden door persers, zenen of vliezen.
Wordt herhaald!!


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
BGE Large|WGA| WGA-gas|ProQ CSG | UDS | Do 6qt | Thermapen (Red)
Altijd zoekend naar lekkere recepten