Auteur Topic: Varkensbuik: Golden Bacon.  (gelezen 17808 keer)

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.383
Re: Golden Bacon.
« Reactie #30 Gepost op: 14 maart 2012, 20:42 »
is ook een professionele machine volgens mij
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

Boldeagle

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 4.070
  • Hee, kom eens ruikt deze lap naar chloroform ?
Re: Golden Bacon.
« Reactie #31 Gepost op: 14 maart 2012, 21:07 »
Ziet er goed uit zeg... Als je geen plek meer hebt in de vriezer kan je bij mij nog wel iets kwijt  :P
A lot of black stuff and accessoires.  KCBS en WBQA certified judge  en Lid van het M&G BBQ team

Ik neem het leven met een korreltje zout,
een schijfje citroen, en een shot Tequila...

Abraham

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • Berichten: 920
  • Bram
Golden Bacon.
« Reactie #32 Gepost op: 14 maart 2012, 22:14 »
Heeeel mooi!
BGE Medium, OTP 57 met Grillspit, WGA, CSG, Porkert #10, Petromax 9qt, Heatermeter, iGrill, Thermapen, Gasser

Bbqcount 2016:

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 10.114
Re: Golden Bacon.
« Reactie #33 Gepost op: 14 maart 2012, 22:21 »
Mooi hoor, maar waarom snijd je de zwoerd er niet af voor je hem in de pekel zet en rookt?

Lijkt me alleen zo zonde, hoop rook en smaak gooi je weg met je zwoerd, dan kan je hem toch beter in het begin verwijderen?

Mike v R

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.433
  • IJmuiden
Re: Golden Bacon.
« Reactie #34 Gepost op: 14 maart 2012, 22:35 »
@Frits Dat is een hele goeie.

De meeste recepten die ik ben tegen gekomen,laten allemaal het zwoerd er aan zitten.
Zwoerd kan je naderhand nog wel gebruiken in andere recepten.
Mischien dat Dennis hier een juist andwoord voor heeft.
*Primo Oval XL*WSM 47cm *WGA *DBS Smokers *DO 6qt * Maverick ET 732 *CSG *DigiQ II
Mede eigenaar van DutchBros.Smokers

Nosmo

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.691
  • Serial Heatermeter Builder
    • PietRMeter
Re: Golden Bacon.
« Reactie #35 Gepost op: 14 maart 2012, 22:36 »
Waarom krijg ik nu opeens zo'n zin in gebakken spek?? ???

Primo Oval XL , OTP 57

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 10.114
Re: Golden Bacon.
« Reactie #36 Gepost op: 14 maart 2012, 22:51 »
Mike, ik heb het ook bij anderen al gezien maar heb het nooit begrepen, vandaar de vraag.

noskos

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 9.892
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Golden Bacon.
« Reactie #37 Gepost op: 15 maart 2012, 00:15 »
Ja, de recepten die ik heb zijn ook met zwoerd, maar ik snap het ook niet helemaal, zonder zwoerd heb je meer rook aan je bacon en je hoeft het er niet af te halen....

Je zou er crackling van kunnen maken eventueel.
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Large, BGE Large, OTG 57cm, WSM 47cm, WGA

Co-founder van de IBBQS en lid van het award winning Sea Side Smokers BBQ Team

willyowinki

  • Stoker
  • Berichten: 325
  • tisallemolniks , tisallemolpoppekaast.
Re: Golden Bacon.
« Reactie #38 Gepost op: 09 mei 2012, 17:07 »
Dat gerookte zwoerd moet je bewaren en als het zo ver is in kleine stukjes snijden (of knippen) en een handvol meekoken met de snert of bruine bonen soep.
Ik vind het ook lekker om het fijn gesneden mee te bakken in een spiegelei of scrambled egg.

Als je denkt dat je gereedschap nogal roest moet je er maar eens over gaan met een gerookt stuk zwoerd.
Zo'n stuk zwoerd voor dat doel heb ik eens 3 jaar lang goed weten te houden in plastic in een blikken busje met deksel.

En nu ik dit draadje weer eens heb bekeken ga ik het ook maar eens maken van dat stuk buikspek van ons geslachte varkentje van de BootCamp in Ter Aar.
Hou dus dit topic er voorlopig nog maar even in.
 
« Laatst bewerkt op: 09 mei 2012, 17:09 door willyowinki »
tisallemolniks,tisallemolpoppekaast
Outdoorchef City Gas 420-gaskogel
Weber OTG 47 - Weber Go Anywhere -
  ProQ-CSG - Cobb Pro - Thai stove - DO 3ltr

willyowinki

  • Stoker
  • Berichten: 325
  • tisallemolniks , tisallemolpoppekaast.
Re: Golden Bacon.
« Reactie #39 Gepost op: 18 mei 2012, 21:25 »

Voor het roken...


Voor het roken...


Dit is ongeveer 5  uur min of meer constant gebleven...


Na het roken,dus na ca 5uur


Na het roken.  Stukje geproefd: in orde!
tisallemolniks,tisallemolpoppekaast
Outdoorchef City Gas 420-gaskogel
Weber OTG 47 - Weber Go Anywhere -
  ProQ-CSG - Cobb Pro - Thai stove - DO 3ltr

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.383
Re: Golden Bacon.
« Reactie #40 Gepost op: 18 mei 2012, 21:31 »
mooi stuk spek Willy  :)
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

Henny

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.222
  • In Hog Heaven
Re: Golden Bacon.
« Reactie #41 Gepost op: 18 mei 2012, 21:57 »
Ziet er prima uit Will ;)

Mike v R

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.433
  • IJmuiden
Re: Golden Bacon.
« Reactie #42 Gepost op: 18 mei 2012, 22:06 »
Ziet er super lekker uit.
*Primo Oval XL*WSM 47cm *WGA *DBS Smokers *DO 6qt * Maverick ET 732 *CSG *DigiQ II
Mede eigenaar van DutchBros.Smokers

willyowinki

  • Stoker
  • Berichten: 325
  • tisallemolniks , tisallemolpoppekaast.
Re: Golden Bacon.
« Reactie #43 Gepost op: 18 mei 2012, 23:11 »
Jullie zouden het eens moeten proeven;dan kom ik vreselijk tekort!
Dat recept van MikevR doet het prima. Heb alleen de buitenkant extra ingewreven met "Bad Byron's" Butt Rub.
Goeie oefening voor de Internatinal Bacon Day.
« Laatst bewerkt op: 18 mei 2012, 23:16 door willyowinki »
tisallemolniks,tisallemolpoppekaast
Outdoorchef City Gas 420-gaskogel
Weber OTG 47 - Weber Go Anywhere -
  ProQ-CSG - Cobb Pro - Thai stove - DO 3ltr

noskos

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 9.892
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Golden Bacon.
« Reactie #44 Gepost op: 18 mei 2012, 23:26 »
Hmmmm, bacon, lekker!!
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Large, BGE Large, OTG 57cm, WSM 47cm, WGA

Co-founder van de IBBQS en lid van het award winning Sea Side Smokers BBQ Team