Auteur Topic: Varkensbuik: Golden Bacon.  (gelezen 17809 keer)

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.383
Re: Golden Bacon.
« Reactie #15 Gepost op: 05 maart 2012, 19:12 »
moet je heel snel opmaken, geef maar aan mij, dan voer ik het wel af  :)
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

noskos

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 9.892
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Golden Bacon.
« Reactie #16 Gepost op: 05 maart 2012, 19:18 »
Pink salt is onbeperkt houdbaar.

En verslavingstopic? Dit hele forum is gewijd aan BBQ verslaving ;)
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Large, BGE Large, OTG 57cm, WSM 47cm, WGA

Co-founder van de IBBQS en lid van het award winning Sea Side Smokers BBQ Team

Mike v R

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.433
  • IJmuiden
Re: Golden Bacon.
« Reactie #17 Gepost op: 12 maart 2012, 11:02 »
even een update.

Vandaag de buikspek gespoeld na 7dagen.


En ligt nu te drogen.


Morgen gaat ie op de wsm.
*Primo Oval XL*WSM 47cm *WGA *DBS Smokers *DO 6qt * Maverick ET 732 *CSG *DigiQ II
Mede eigenaar van DutchBros.Smokers

noskos

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 9.892
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Golden Bacon.
« Reactie #18 Gepost op: 12 maart 2012, 11:14 »
Yummie!!
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Large, BGE Large, OTG 57cm, WSM 47cm, WGA

Co-founder van de IBBQS en lid van het award winning Sea Side Smokers BBQ Team

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.383
Re: Golden Bacon.
« Reactie #19 Gepost op: 12 maart 2012, 12:01 »
lekker Mike, ik hou je in de gaten  ;)
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 10.114
Re: Golden Bacon.
« Reactie #20 Gepost op: 12 maart 2012, 14:09 »
Het ziet er nu al fantastisch uit.

Gerard777

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 2.033
  • Closing the gap
    • De BBQ vakman
Re: Golden Bacon.
« Reactie #21 Gepost op: 12 maart 2012, 14:14 »
Interesting.... Ook maar eens doen. Post je de dome temperatuur ook? ;) makkelijk voor reproductie 8)
KCBS certified barbecue judge, Weber Grillmaster @ Grilllacademy Zeewolde en pitmaster van het awardwinning PROBBQSHOP.NL BBQ team - Nederlands Kampioen Pork Ribs 2014
Powered by www.thermapen.nl en www.proBBQshop.nl

Mike v R

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.433
  • IJmuiden
Golden Bacon.
« Reactie #22 Gepost op: 12 maart 2012, 18:34 »
Dome temp is 107gr c en kern 65c
*Primo Oval XL*WSM 47cm *WGA *DBS Smokers *DO 6qt * Maverick ET 732 *CSG *DigiQ II
Mede eigenaar van DutchBros.Smokers

noskos

  • Beheerder
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 9.892
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Golden Bacon.
« Reactie #23 Gepost op: 12 maart 2012, 22:09 »
90°C dome mag ook hoor, dan duurt het veeel langer en pikt het meer rook op.
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Large, BGE Large, OTG 57cm, WSM 47cm, WGA

Co-founder van de IBBQS en lid van het award winning Sea Side Smokers BBQ Team

Jord

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 217
    • Smokey Goodness
Re: Golden Bacon.
« Reactie #24 Gepost op: 14 maart 2012, 15:31 »


Lekker hoor!
Wereldrecordhouder 'longest bbq marathon by an individual', Pitmaster bij Smokey Goodness. BBQ's: custom build trailer called 'little yankee', Meadow Creek TS120 Trailer met BBQ42, Meadow Creek PR72T hog cooker, 2x Heinz UDS, 3 x Monolith, Chuckwagon, ProQ en Kenmore grill

Mike v R

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.433
  • IJmuiden
Re: Golden Bacon.
« Reactie #25 Gepost op: 14 maart 2012, 18:44 »
Is waar ook moet nog wat foto's plaatsen. ???
*Primo Oval XL*WSM 47cm *WGA *DBS Smokers *DO 6qt * Maverick ET 732 *CSG *DigiQ II
Mede eigenaar van DutchBros.Smokers

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.383
Re: Golden Bacon.
« Reactie #26 Gepost op: 14 maart 2012, 19:12 »
Is waar ook moet nog wat foto's plaatsen. ???

jaaaaaaa
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

Mike v R

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.433
  • IJmuiden
Re: Golden Bacon.
« Reactie #27 Gepost op: 14 maart 2012, 20:33 »
De WSM aangeslingerd,dome 100c en 3 brokken appelhout erbij gelegen.


Na 3uur had de bacon een eind kerntepratuur van 65c.

Wat ziet ie er heerlijk uit.

Bacon 15 minuten af laten koelen,en toen de zwoert eraf gesneden.


De bacon heeft een nachtje in de koelkast bij kunnen komen om zich klaar te maken voor de snijmachine.


Heb het in 2 diktes gesneden.
1x dun voor de hamburgers en ontbijt.
1x dik voor de stampotten.



De plakken verdeeld en vacuum getrokken.


We hebben er natuurlijk ook van gesnoept,en het was weer heerlijk.
« Laatst bewerkt op: 14 maart 2012, 20:41 door Mike v R »
*Primo Oval XL*WSM 47cm *WGA *DBS Smokers *DO 6qt * Maverick ET 732 *CSG *DigiQ II
Mede eigenaar van DutchBros.Smokers

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.383
Re: Golden Bacon.
« Reactie #28 Gepost op: 14 maart 2012, 20:37 »
ziet er echt onwijs lekker uit Mike, Je hebt nu wel heel veel plezier van je snijmachine
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

Mike v R

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.433
  • IJmuiden
Re: Golden Bacon.
« Reactie #29 Gepost op: 14 maart 2012, 20:40 »
Die werkt echt super.
*Primo Oval XL*WSM 47cm *WGA *DBS Smokers *DO 6qt * Maverick ET 732 *CSG *DigiQ II
Mede eigenaar van DutchBros.Smokers