Auteur Topic: Easterwood spare ribs  (gelezen 60134 keer)

Bertje!

  • Gast
Re: Easterwood spare ribs
« Reactie #30 Gepost op: 28 juni 2013, 20:43 »
Heb zojuist mn ribbels in deze rub gegooit. Morgen op de smoker. Ben heel benieuwd!

Fastforward

  • Vuurmaker
  • *
  • Berichten: 74
Re: Easterwood spare ribs
« Reactie #31 Gepost op: 03 juli 2013, 19:13 »
Afgelopen weekend deze rub en glaze geprobeerd en het is een echte topper ;D , ik heb het zonder rookhout gedaan.
BGE Large & Weber OTP 47

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.566
Easterwood spare ribs
« Reactie #32 Gepost op: 03 juli 2013, 19:36 »
Probeer het de volgende keer met een beetje rookhout in het begin. Dat geeft een extra dimensie aan het eten.

Hannibal

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 168
Re: Easterwood spare ribs
« Reactie #33 Gepost op: 10 juli 2013, 23:10 »
makro heeft wat in de aanbieding..ik ga deze morgen halen en dit weekend deze methode gebruiken....daarna met dezelfde ribben de 3-2-1, zodat ik zelf mooi een ervaring kan opdoen!

ik heb honger!!

waarom heet dit trouwens easterwood??
Well hello Clarice, have the lambs stop screaming?

Ik denk het wel, want ik heb ze op de BBQ liggen..

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.373
Re: Easterwood spare ribs
« Reactie #34 Gepost op: 11 juli 2013, 08:55 »
is een uitvinding van Frits (easterwood)  :)
Heeft ie zelfs een prijs mee gewonnen
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

Hannibal

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 168
Re: Easterwood spare ribs
« Reactie #35 Gepost op: 11 juli 2013, 21:38 »
ohhh.....lol. ik snap het nu pas... ;D

ik dacht dat easterwood echt iets uit USA was ofzo of een term in de Q scene (en ik bedoel dus niet alleen bbqgenootschap)

maar goed...de ribben heb ik gekocht en dit weekend ga ik de easterwood proberen....
Well hello Clarice, have the lambs stop screaming?

Ik denk het wel, want ik heb ze op de BBQ liggen..

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.373
Re: Easterwood spare ribs
« Reactie #36 Gepost op: 11 juli 2013, 21:43 »
easterwood methode is niks mis mee
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.566
Easterwood spare ribs
« Reactie #37 Gepost op: 11 juli 2013, 21:49 »
De methode heb ik afgekeken van Steven Raichlen ;). Maar met deze methode en dit recept ben ik in 2010 de beste barbecuer van TvGelderland geworden :).
Anderen zijn begonnen om het de Easterwood methode te noemen naar mijn blog Easterwoodbbq.nl.

Hannibal

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 168
Re: Easterwood spare ribs
« Reactie #38 Gepost op: 11 juli 2013, 22:16 »
kijk....dan is voor mij het verhaal compleet!

Leuk als ie door anderen zo genoemd wordt.

Hopelijk kan ik straks ook iets maken wat een beetje mijn naam gaat krijgen......Iets met silence of the lambs zal niet al te moeilijk moeten zijn.....hmmmmm lammetjes...

Ik ga me toch dat mooie Q boek kopen bij Bol.com want die steven is volgens mij heilig onder de echt q fans of niet?
Well hello Clarice, have the lambs stop screaming?

Ik denk het wel, want ik heb ze op de BBQ liggen..

El Fumarole

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.120
  • Foodporn Factory BBQ team
    • The Foodporn Factory
Re: Re: Easterwood spare ribs
« Reactie #39 Gepost op: 12 juli 2013, 09:23 »
Ik ga me toch dat mooie Q boek kopen bij Bol.com want die steven is volgens mij heilig onder de echt q fans of niet?
Ik bid altijd kort tot Steven voordat er iets op de kolen gaat :D
GenoegBBQSpullen.nl
Lid van competition BBQ team Foodporn Factory
https://www.facebook.com/FoodpornFactory
www.foodpornfactory.nl

Hannibal

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 168
Re: Easterwood spare ribs
« Reactie #40 Gepost op: 13 juli 2013, 17:22 »
Ik ben zojuist met de voorbereidingen begonnen en de rub ingesmeerd. Morgen ga ik dit pas op de Q doen. Echter heb ik bijna het dubbele van de rub gebruikt...is dat erg? Wordt het hierdoor veel te sterk?

Als ik me aan de exacte ingrediƫnten had gehouden was het wel heel erg dun erover heen gegaan. Nu ben ik bang dat er dan teveel rub op zit...
Well hello Clarice, have the lambs stop screaming?

Ik denk het wel, want ik heb ze op de BBQ liggen..

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.566
Re: Easterwood spare ribs
« Reactie #41 Gepost op: 13 juli 2013, 18:18 »
Niet bang zijn, als jij het wat weinig rub vond gewoon meer doen, kan geen kwaad.


Hannibal

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 168
Re: Easterwood spare ribs
« Reactie #42 Gepost op: 14 juli 2013, 21:08 »
waar ik bang voor was.....was een goeie eerste keer, maar de rub en marinade had teveel gebruikt, waardoor het overheersend is geworden. Ik ga een nieuwe post maken ervan.

al met al wel een zeer bijzondere lekkere smaak.....en nog 1 ding. ik vond het toch net iets te droog. Ik weet niet of ik de volgende keer 75 minuten doe ipv 90....
Well hello Clarice, have the lambs stop screaming?

Ik denk het wel, want ik heb ze op de BBQ liggen..

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.373
Re: Easterwood spare ribs
« Reactie #43 Gepost op: 14 juli 2013, 21:11 »
dat zul je idd zelf een beetje moeten ervaren denk ik.
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

Havenmeester

  • Vuurmaker
  • *
  • Berichten: 73
Re: Easterwood spare ribs
« Reactie #44 Gepost op: 26 juli 2013, 14:26 »
Afgelopen zondag 2x800gr ribben klaargemaakt. Om 13.30 uur gingen ze erop en om 17.30 uur waren ze gereed. Heerlijk recept waar mijn gasten de vingers bij opaten. Dit is een blijvertje.