Auteur Topic: Easterwood spare ribs  (gelezen 60136 keer)

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.568
Re: Easterwood spare ribs
« Reactie #15 Gepost op: 27 juni 2012, 14:22 »
BBQ Burrun, ik heb niet altijd zoveel tijd en dan bevalt mij deze 'snelle' methode goed.

Het kan dus met de drie-twee-een methode of wat erop lijkt in een goede 5 tot 6 uur of op de manier die hierboven staat in een kleine twee uur.


BBQ-BURRUN

  • Vuurmaker
  • Berichten: 68
Re: Easterwood spare ribs
« Reactie #16 Gepost op: 27 juni 2012, 20:07 »
Ok, ik weet het, een reactie in een oud topic...

Maar waarom wordt overal gesproken over 3-2-1 en 2-1,5-1 etc methodes (in ieder geval toch minstens zo'n 4 tot 6 uur), en gaan ze er hier maar een goeie 1,5 uur op?

Meest logische verklaring is dat of de temperatuur een stuk hoger is dan bij low-and-slow, of dat de ribs minder mals zijn. Dit laatste lijkt met niet het geval (ze zien er prachtig uit), dus kan iemand mij vertellen hoe het zit?


Ik heb hier een linkje,kijk daar maar even.
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=868.0

Mocht je dan nog vragen hebben,stel ze gerust.


Thanks! Mijn logica klopte dus op zich wel. "Gewoon" hogere temp gebruikt dus!
OTS 57 - WGA - 16" ElCheapo off-set smoker

Dominique

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 6.595
Re: Easterwood spare ribs
« Reactie #17 Gepost op: 02 juli 2012, 11:45 »
ik wil deze gebruiksaanwijzing morgen gaan volgen, maar heb bellyribs. Die ga ik st.Louisstyle snijden. Maar ik vraag me af, gaan die dan ook zo snel klaar zijn, of moeten die langer? Wat raad je me aan?
Weer of geen weer heel vaak BBQweer.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 47, WSM 47.
Certified BBQ Judge

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.568
Re: Easterwood spare ribs
« Reactie #18 Gepost op: 02 juli 2012, 16:33 »
Weet eigenlijk niet of er op de belly ribs meer vlees zit? zo ja dan zou ik het een kwartier langer doen anders gewoon deze tijden aanhouden.

Ronald Jan

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.911
  • Beverwijk
Re: Easterwood spare ribs
« Reactie #19 Gepost op: 02 juli 2012, 16:34 »
erg mooie ribs.
WSM WGA OTG 57 Mini green ei.

Dominique

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 6.595
Re: Easterwood spare ribs
« Reactie #20 Gepost op: 02 juli 2012, 17:23 »
Weet eigenlijk niet of er op de belly ribs meer vlees zit? zo ja dan zou ik het een kwartier langer doen anders gewoon deze tijden aanhouden.

De ribs op jouw foto zien erwel bevleesd uit, dus ik kan het ook niet direct zeggen. Ik ga het maar gewoon proberen. Als niet te knagen, weet ik waar je huis woont ;)
Weer of geen weer heel vaak BBQweer.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 47, WSM 47.
Certified BBQ Judge

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.373
Re: Easterwood spare ribs
« Reactie #21 Gepost op: 02 juli 2012, 17:48 »
ik heb alle vertrouwen in je Dominique  ;)
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

noskos

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 10.333
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: Easterwood spare ribs
« Reactie #22 Gepost op: 03 juli 2012, 00:43 »
Anders even de tandenstoker test, even prikken tussen de ribs, als ze gaar zijn heb je bijna geen weerstand. Od met de tang oppakken in de lengte tot de helft, als het rack dan doorbuigt en bijna breekt is het gaar, of twee botje van elkaar trekken, als dat lukt, je raadt het al, gaar ;)
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Urban 2019 L, BGE L, OTG & MTP 57cm, Original 47 cm rood, WSM 47cm, WGA, Summit Charcoal, Vault Smoker, Traeger Ironwood

Lid van het  Sea Side Smokers BBQ Team

Dominique

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 6.595
Re: Easterwood spare ribs
« Reactie #23 Gepost op: 03 juli 2012, 10:46 »
Dus ik moet testen of ze gaar zijn? Ik lach HEEL hard, en het is nog vroeg in mijn hoofd.... ;)
Ik ga het allemaal doen, jullie horen nog van mij.... :)
Weer of geen weer heel vaak BBQweer.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 47, WSM 47.
Certified BBQ Judge

Leo

  • Forum Emeritus
  • Forum Meubilair
  • *
  • Berichten: 11.373
Re: Easterwood spare ribs
« Reactie #24 Gepost op: 03 juli 2012, 16:45 »
ik leef zoooooo ontzettend met je mee Dominique  :D
2 x WGA, 2 x OTP 57 cm met grillspit, OTP 67 cm,DO-6 qt, DO-21 qt, WSM 37, WSM 47, WSM 57, hongaarse goulash ketel.

Henny

  • Gemarineerd
  • *
  • Berichten: 1.216
  • In Hog Heaven
Re: Easterwood spare ribs
« Reactie #25 Gepost op: 03 juli 2012, 17:48 »
Succes er mee hoor Domi ;)

Dominique

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 6.595
Re: Easterwood spare ribs
« Reactie #26 Gepost op: 03 juli 2012, 17:56 »
We wachten nog tot het eten klaar is.... ;)
Weer of geen weer heel vaak BBQweer.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 47, WSM 47.
Certified BBQ Judge

coelho

  • Stoker
  • *
  • Berichten: 287
Re: Easterwood spare ribs
« Reactie #27 Gepost op: 02 september 2012, 19:04 »
Een 'oud' topic inmiddels, maar ik wilde toch even laten weten dat dit het eerste recept is dat door de hele familie gewaardeerd wordt! Heb al verschillende smaken geprobeerd, cherryribs, chinese ribs, etc. maar daar was altijd wel iemand die het wat minder vond. Nu aten de kinderen hun handen mee op en ook mijn vrouw en ik vonden het super!

Dank voor het delen.

EHH

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 149
Re: Easterwood spare ribs
« Reactie #28 Gepost op: 02 september 2012, 20:12 »
Op welke temperatuur moet je deze maken?

edit:
Beter kijken
150 graden dus
« Laatst bewerkt op: 02 september 2012, 20:15 door EHH »
Als het water in de mond loopt is er ergens een BBQ aan het roken.
OTP57 + WSM47 + WGA

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.568
Easterwood spare ribs
« Reactie #29 Gepost op: 02 september 2012, 20:29 »
Coelho graag gedaan ;)