Auteur Topic: Dry-aged Tomahawk  (gelezen 343 keer)

Frenzel

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 40
  • Live your life, it's only once 😃
Dry-aged Tomahawk
« Gepost op: 17 mei 2019, 22:22 »
Vandaag een super Tomahawk opgehaald bij de Crole Hoeve in St. Oedenrode. 
Om reverse seared te bereiden.

- 1.2 kg, 24 dagen Dry aged Tomahawk. (Vers van de Hoeve)
- Black Ranch Argentina Houtskool
2 eetlepels gebroken peperkorrels
2 eetlepels Himalaya zout gebroken
1 zoutsteen

Voor het laatst;
6 eetlepels olijfolie
4 Tenen verse knoflook
1 takje verse rozemarijn
5 takjes verse tijm
2 thee lepels uienpoeder


45 minuten vooraf het vlees uit de koeling gehaald en in de keuken op temp laten komen.
Alvast ingewreven met grof zout en peper.


De Bastard samen met de zoutsteen op temp laten komen voor indirect te verwarmen op ca. 150°C. Thermometer er in vlees erop en wachten maar.... Tussentijds 1x draaien bij ca. 38°C

Voorbereiding tijdens het wachten; schaal met Alu folie bedekken en insmeren met mengsel van olie met knoflook ed.
Doorstoken naar 44°C kern temp.

Dan het vlees eraf en op de folie leggen en de bovenzijde insmeren met rest van de olie met de knoflook en kruiden.
Inpakken en laten rusten.
Tussentijds de BBQ doorstoken naar 350°C

Lekker temperatuurtje


Tijdens het rusten loopt de kerntemperatuur op en als het vlees een temp. heeft bereikt van 50°C dan op de grill ca. 30-40 sec per zijde.

Mooie strepen trekken en vlees snijden en opdienen

 

Eet smakelijk, ons had het zeker gesmaakt



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
« Laatst bewerkt op: 18 mei 2019, 08:06 door Frenzel »
Live your life, it's only once 😃

SilverFox

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 4.059
Re: Dry-aged Tomahawk
« Reactie #1 Gepost op: 17 mei 2019, 22:25 »
Lust ik wel! :)
Weber Genesis S-330, Big Green Egg Large, Weber Go Anywhere, DigiQ DX2, Thermapen MK4

Gasburner

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 119
Re: Dry-aged Tomahawk
« Reactie #2 Gepost op: 17 mei 2019, 23:18 »
Ziet er heel goed uit!
Weber Master-Touch GBS System Edition 57 cm |Gas bbq Outdoorchef Australia 425G| Hout bbq "kotlovina"| Rook oven Locarno | Goulash ketel met driepoot "kotlića"

Frenzel

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 40
  • Live your life, it's only once 😃
Re: Dry-aged Tomahawk
« Reactie #3 Gepost op: 18 mei 2019, 07:56 »
En het inwendige verloop



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Live your life, it's only once 😃

Freek92

  • Vuurmaker
  • *
  • Berichten: 89
Re: Dry-aged Tomahawk
« Reactie #4 Gepost op: 18 mei 2019, 16:32 »
Ziet er heeeeel lekker uit, zal gesmaakt hebben  :D
Weber Go Anywhere -- Weber Smokey Mountain 47 -- Weber Original Kettle 57

McPeet

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 1.539
  • Peter
Re: Dry-aged Tomahawk
« Reactie #5 Gepost op: 18 mei 2019, 20:27 »
Ziet er super lekker uit. En mooie plaatje ook van je Fireboard.
WGA | Weber Summit 470e | Auplex Egg | Maverick ET-733 | Thermapen | Fireboard extreme

Proud member of Triple-T Veteranen 2019

XJRBear

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 149
Re: Dry-aged Tomahawk
« Reactie #6 Gepost op: 18 mei 2019, 22:44 »
Mooi stuk vlees. Mooie foto's ziet er super goed uit.
XJRBear
Lid van het BAD- BBQ team.

Cadac patio living, WOT, WGA, WSJ, USD, Patton little egg, Oklahoma Joe, Pizzaoven/smoker. Temp.Inkbird IBT-6X Igrill mini. Casselin warmhoudkast.

picosuma

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 1.045
Re: Dry-aged Tomahawk
« Reactie #7 Gepost op: 18 mei 2019, 22:57 »
Lekkerr en mooie foto 's  :)
Grill Guru Elite,Barbecook, WGA, One minute lighter,Fantast, maverick 733

Bbqcount 2019:
Steven & piet count:

Jet

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 742
Re: Dry-aged Tomahawk
« Reactie #8 Gepost op: 24 mei 2019, 10:09 »
Ik kan me voorstellen dat het jullie gesmaakt heeft :) ik had graag aangeschoven, mooi stukkie vlees :D
Primo Oval XL, WGA, Weber OT57

Emptiness is loneliness, and loneliness is cleanliness, and cleanliness is godliness, and god is empty just like me (Billy Corgan, Zero)

kapteyn

  • Kooltjesharker
  • *
  • Berichten: 126
Re: Dry-aged Tomahawk
« Reactie #9 Gepost op: 24 mei 2019, 10:11 »
Dat ziet er op uit! Moet snel ook weer eens een tomahawk maken.
- GrillGuru Compact - Weber MT 57 - WGA -

Frits

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • Berichten: 10.520
Re: Dry-aged Tomahawk
« Reactie #10 Gepost op: 24 mei 2019, 15:08 »
Geloof graag dat het goed gesmaakt heeft.