Kamado Express Vuur en Rook

Auteur Topic: The Zoutplank Sessions - The Meat Edition  (gelezen 766 keer)

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.653
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
The Zoutplank Sessions - The Meat Edition
« Gepost op: 17 maart 2019, 14:32 »
Beste BBQ-Vrienden!

Na een heerlijke vis-lunch op zaterdag mocht er vandaag een stukkie koe op de zoutplank!



Maar ik loop weer te hard van stapel... eerst de oesterzwam:



Gewoon met een beetje olijfolie lekker op het plankje.

Het was al na twaalven... er mocht een heerlijk biertje in:



TAP 5 van Schneider Weisse, echt heerlijk hoppig!

Omdat het vlees maar aan 1 kant contact maakt met de zoutsteen wilde ik een handje helpen aan de andere kant:

Homo-zout op de bovenkant:



Lekker grove Lampong peper aan beide kanten!





Oesterzwammetjes waren al lekker heerlijk geworden:



Tijd voor een mooi Zweeds rookhoutje, kersenhout van de zus!



Dat geeft een top rookje:



Het gietijzeren rooster erin en langzaam opwarmen met die steen:



Zodra die steen warm wordt ben je aan het steengrillen:



Lngzaam wordt alles lekkerder:



Bij het eten een andere hoppige en fleurige rakker:



Binnenkort gaan Jeroen en ik samen brouwen en dit wordt wat mij betreft de benchmark, een heerlijke IPA van Jopen.

Kijk eens wat een mooi detail:



Die nog even poffen voor erbij:



Zo'n steen slijt uiteindelijk best wel!



Nog even afgrillen op het gietijzer!



Dat wist de interesse van Loes de Poes wel te trekken:



Tijdens het rusten van het vlees de zwammetjes, rozemarijn en knoflook nog even doorwarmen:



Gietijzer even laten rusten met een vers kwastje lijnzaadolie en alles was weer rustig...



Wat een heerlijke lunch was dit weer!

Ik hoop dat deze zoutplank-sessies je zullen inspireren!
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

SilverFox

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 4.317
Re: The Zoutplank Sessions - The Meat Edition
« Reactie #1 Gepost op: 17 maart 2019, 14:35 »
Ziet er weer lekker uit
Weber Genesis S-330, Big Green Egg Large, Weber Go Anywhere, DigiQ DX2, Thermapen MK4

Odea

  • Sprokkelaar
  • *
  • Berichten: 48
Re: The Zoutplank Sessions - The Meat Edition
« Reactie #2 Gepost op: 17 maart 2019, 14:37 »
Wat een foto's joh... Het ziet er heerlijk uit dat moet ik wel zeggen... Mijn complimenten voor de foto's en het verhaal... Dat je er de tijd voor hebt tijdens het bereiden en doen... Heel knap.

noskos

  • Beheerder
  • Forum Meubilair
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 10.335
  • Westland
    • BBQ-NL
Re: The Zoutplank Sessions - The Meat Edition
« Reactie #3 Gepost op: 17 maart 2019, 15:14 »
Nog zo'n mooie sessie!
BBQblog: BBQ-NL.com      Foodblog: Foodaholics   

Bastard Urban 2019 L, BGE L, OTG & MTP 57cm, Original 47 cm rood, WSM 47cm, WGA, Summit Charcoal, Vault Smoker, Traeger Ironwood

Lid van het  Sea Side Smokers BBQ Team

SponZ

  • Vuurmaker
  • *
  • Berichten: 70
Re: The Zoutplank Sessions - The Meat Edition
« Reactie #4 Gepost op: 17 maart 2019, 16:39 »
Dat ziet er gruwelijk lekker uit!

Ridevi71

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 2.698
  • Rick
Re: The Zoutplank Sessions - The Meat Edition
« Reactie #5 Gepost op: 17 maart 2019, 16:43 »
Zo! Je pakt wel flink door Sander. Ook dit ziet er weer geweldig uit.
2X per dag je eten bereiden op de bbq met een Zout steen. Wat een luxe  :)
Goed biertje Had je daar  :D

Maar ik weet niet of ze in Pakistan blij zijn met hoe jij hun zout noemt   :-?
Being a vegetarian is a big missed steak

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.653
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: The Zoutplank Sessions - The Meat Edition
« Reactie #6 Gepost op: 17 maart 2019, 17:00 »
Ja, eeeeh... zij maken dat zout zo roze!
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

Ridevi71

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 2.698
  • Rick
Re: The Zoutplank Sessions - The Meat Edition
« Reactie #7 Gepost op: 17 maart 2019, 19:22 »
Ja, eeeeh... zij maken dat zout zo roze!
  =))
Being a vegetarian is a big missed steak

Ceriel

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 7.230
  • Achterhoek
    • Ceriel's Grill & BBQ
Re: The Zoutplank Sessions - The Meat Edition
« Reactie #8 Gepost op: 17 maart 2019, 21:20 »
Wat een rotleven heb je toch..
Proud member of Backcorner BBQ

Bram

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 1.345
  • Mager en gezond, maar dik tevreden
Re: The Zoutplank Sessions - The Meat Edition
« Reactie #9 Gepost op: 17 maart 2019, 21:27 »
Heerlijk stuk vlees Sander.
Hoe heet is je steen ongeveer voordat het vlees er op gaat? 
Je biertjes zijn weer top. Mooie Nel staat hier altijd koud. Zalig bij BBQ gerechten.
WGA - OTP 57 - BGE Large - iGrill 2 - Thermapen MK4

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.653
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: The Zoutplank Sessions - The Meat Edition
« Reactie #10 Gepost op: 17 maart 2019, 23:23 »
Na die paddenstoeltjes zeker 200°C.
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

BensBQ

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.575
  • Simplicity is an Art
    • BensBQ
Re: The Zoutplank Sessions - The Meat Edition
« Reactie #11 Gepost op: 18 maart 2019, 07:46 »
dat ziet er weer lekker uit Sander, mooie plaatjes :)

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.753
  • Primomaan
Re: The Zoutplank Sessions - The Meat Edition
« Reactie #12 Gepost op: 18 maart 2019, 11:21 »
Naast de eerdere surf ziet deze turf er ook al zo smakelijk uit.
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

picosuma

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 1.217
Re: The Zoutplank Sessions - The Meat Edition
« Reactie #13 Gepost op: 18 maart 2019, 22:39 »
Dit ziet er weer mooi en lekker uit en die biertjes lust ik ook wel vooral die ipa  :)
Grill Guru Elite,Barbecook, WGA, One minute lighter,Fantast, maverick 733

Bbqcount 2019:
Steven & piet count:

KamadoNovice

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 584
Re: The Zoutplank Sessions - The Meat Edition
« Reactie #14 Gepost op: 19 maart 2019, 15:10 »
Gadver. Gadver. Gadver. Nu heb ik weer trek in BBQ. Weer bedankt :D Geweldige rapportage. En Jopen altijd goed erbij. Zoon op hotelschool had werkstuk over bieren en moesten toen helaas veel proeven. Deze was unaniem de topper.
"Good food. Good friends. Good spirits."

Het BBQ Genootschap

Re: The Zoutplank Sessions - The Meat Edition
« Reactie #14 Gepost op: 19 maart 2019, 15:10 »