Kamado Express Vuur en Rook

Auteur Topic: Gerookte kipfilet  (gelezen 700 keer)

R@lph

  • Kooltjesharker
  • *
  • *
  • Berichten: 114
Gerookte kipfilet
« Gepost op: 01 december 2018, 09:22 »
Eigen gerookte kipfilet stond ook al tijdje op de planning om te gaan maken.

Donderdagavond een pekel gemaakt met Allbrine color. 100gr per 1ltr. Aan de kook gebracht en daarna nog 1 liter water toegevoegd.
Vrijdagochtend 6 kipfilets, dikke 1,5 uur in de pekel gelegd. Goed afgespoeld en droog gedept met keukenpapier.
Na wat droging in de koelkast op de WSM gelegd met wat appelhout.









Helaas was het eindresultaat te droog. Mogelijk te wijten aan een te lange sessie op een te lage temperatuur.
Volgende keer nog eens proberen.
MTP 57, WSM57, WGA, CSG

Ceriel

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 7.234
  • Achterhoek
    • Ceriel's Grill & BBQ
Re: Gerookte kipfilet
« Reactie #1 Gepost op: 01 december 2018, 12:38 »
Hoe lang hebben ze gehangen op welke temperatuur? En heb je de kerntemperatuur nog gemeten?
Proud member of Backcorner BBQ

R@lph

  • Kooltjesharker
  • *
  • *
  • Berichten: 114
Re: Gerookte kipfilet
« Reactie #2 Gepost op: 02 december 2018, 11:39 »
Hoe lang hebben ze gehangen op welke temperatuur? En heb je de kerntemperatuur nog gemeten?

Uiteindelijk dikke 3,5 uur erin gelegen. Temperatuur vrij laag begonnen, was net 80 graden. Duurder te lang voordat er wat temperatuur in kwam. Uiteindelijk rooster maar een keer uitgeschut. Wat extra kolen aangemaakt. Temperatuur liep daarna pas op naar 120 graden. Kerntemperatuur was 71 graden.
MTP 57, WSM57, WGA, CSG

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.693
  • Primomaan
Re: Gerookte kipfilet
« Reactie #3 Gepost op: 02 december 2018, 11:47 »
Ralph,
Lees dit topic eens, denk dan dat je er achterkomt wat er niet helemaal naar wens is gegaan.

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=19210.msg295906#msg295906
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

vogels

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 580
Re: Gerookte kipfilet
« Reactie #4 Gepost op: 02 december 2018, 18:32 »
Jammer om te lezen dat ze te droog zijn, dat is wel een risico met kip.
Heb dat zelf ook een aantal keer gehad, vandaar dat ik ze nu voortaan gaar in de pekel en dan daarna koud rook.

zie hier de bereidingswijze:

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=13541.msg227568#msg227568

OTP 57 (2x), OTP 47, WSM 47, WGA, iGrill2

Ewald

  • Beheerder
  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.693
  • Primomaan
Re: Gerookte kipfilet
« Reactie #5 Gepost op: 02 december 2018, 19:18 »
Jammer om te lezen dat ze te droog zijn, dat is wel een risico met kip.
Heb dat zelf ook een aantal keer gehad, vandaar dat ik ze nu voortaan gaar in de pekel en dan daarna koud rook.

zie hier de bereidingswijze:

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=13541.msg227568#msg227568


Warm roken en mals gaat echt wel, maar een kerntemp. van 71 gr.C is veel te hoog voor kipfilet bij Low & Slow die kan echt naar de 65 gr.C
met inachtneming van:
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=19210.msg295906#msg295906
Primo Oval XL, Weber OT57, WGA, Cast iron stuff, Temp. monitoring Maverick ET732 & ET733, CSG, Fire Ignition by SwissFlame
KCBS Certified BBQ Judge

Der Wahnsinn ist nur eine schmale Brücke.
(Till Lindemann)

R@lph

  • Kooltjesharker
  • *
  • *
  • Berichten: 114
Re: Gerookte kipfilet
« Reactie #6 Gepost op: 08 december 2018, 14:52 »
Ralph,
Lees dit topic eens, denk dan dat je er achterkomt wat er niet helemaal naar wens is gegaan.

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=19210.msg295906#msg295906


Bedankt Ewald. Binnenkort toch nog maar eens proberen en er bij 65 graden inderdaad afhalen.
MTP 57, WSM57, WGA, CSG

Het BBQ Genootschap

Re: Gerookte kipfilet
« Reactie #6 Gepost op: 08 december 2018, 14:52 »