Kamado Express Vuur en Rook

Auteur Topic: Pastrami... we zijn onderweg!  (gelezen 5043 keer)

Dominique

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 6.603
Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #105 Gepost op: 15 oktober 2018, 19:04 »
Maar dan wel de èchte van Heinz, geen wit-geel, Euroshopper of eigen merk hoor!  :P

Je draaft door, neem even een biertje :)
Weer of geen weer heel vaak BBQweer.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 47, WSM 47.
Certified BBQ Judge

Dominique

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 6.603
Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #106 Gepost op: 15 oktober 2018, 19:05 »

Omdat je het zo aardig vraagt.... Komt ie!

125 gr mayonaise ( natuurlijk wel hatseflats, geen enge remia ofzo)
75 gr tomatenketchup
25 gr Sriracha
1 teen knoflook uit de pers
1 heel fijngesnipperd sjalotje
2 volle eetlepels zeer fijngehakte augurk
1 eetlepel augurkensap
2 eetlepels fijngehakte rode paprika
Scheutje tabasco naar smaak
Versgemalen zwarte peper.

Alles mengen, op smaak brengen en een paar uur lekker op elkaar in laten trekken.

Eet smakelijk. 
 

Dank u wel  :)
Hoe genereus. Nu MOET ik hem wel maken.

Thnx

Graag gedaan, en negeer Sander maar hoor. Hij spoort niet hihi.
Weer of geen weer heel vaak BBQweer.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 47, WSM 47.
Certified BBQ Judge

Ridevi71

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 2.668
  • Rick
Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #107 Gepost op: 15 oktober 2018, 21:03 »

Graag gedaan, en negeer Sander maar hoor. Hij spoort niet hihi.

Joh!  ;)

Volgens mij hebben jullie veel lol onder elkaar. Denk ik zomaar.  :)
Being a vegetarian is a big missed steak

Richard Soeteman

  • Gemarineerd
  • *
  • *
  • Berichten: 1.433
    • Richard's BBQ Pit
Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #108 Gepost op: 15 oktober 2018, 21:44 »
Geweldig project weer. "Making of" foto's ook super.
Auplex kamado | WSM 47 | PK Grill | Weber OTP 57 | Weber WGA | Dutch oven
Proud member of Triple-T Veteranen 2019

Steven & me count:

Dominique

  • Forum Emeritus
  • BBQ Junkie
  • *
  • *
  • Berichten: 6.603
Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #109 Gepost op: 16 oktober 2018, 09:52 »

Graag gedaan, en negeer Sander maar hoor. Hij spoort niet hihi.

Joh!  ;)

Volgens mij hebben jullie veel lol onder elkaar. Denk ik zomaar.  :)

Ik niet hoor. Ik lijd..... ;)
Weer of geen weer heel vaak BBQweer.
Big Green Egg Large,2X WGA,SJ,Thai Stove, Weber original 47, WSM 47.
Certified BBQ Judge

avr

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 897
Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #110 Gepost op: 16 oktober 2018, 18:21 »
Heerlijk verslag weer, met heerlijke plaatjes , op naar het volgende project
Kamado Joe Classic 2 - Weber Go Anywhere -Dutch Oven 9qt- thermapen-Igrill 2-Heatermeter v5.0-spit on fire- Flame Boss 500-Go Anywhere gasser

KamadoNovice

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 565
Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #111 Gepost op: 17 oktober 2018, 17:34 »
Mooi project Sander. Nu ben ik wel benieuwd of mevrouw Foodporn e.e.a heeft vergeleken met de NY ervaring en wat haar oordeel was?
"Good food. Good friends. Good spirits."

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.619
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #112 Gepost op: 17 oktober 2018, 17:59 »
Nou ik mag blijven hoor!  :D
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

Sander72

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 3.619
  • Foodporn Factory BBQ-Team
    • www.SANDERDEJONG.com
Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #113 Gepost op: 17 oktober 2018, 18:01 »
Ze vond het heerlijk maar is eigenlijk geen vergelijk. Daar op lokatie met die sfeer... ze vond het vlees zalig en het brood was top. Tja en die foto's spreken natuurlijk voor zich. Wij versloegen de poesjes!
BGE Large - WSM-57 - Weber OTO 57 - WGA - DO Cook-Off 2017 *180* Perfect Score!

Steven & Sander count:

El Fumarole

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.129
  • Foodporn Factory BBQ team
    • The Foodporn Factory
Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #114 Gepost op: 17 oktober 2018, 18:50 »
Ze vond het heerlijk maar is eigenlijk geen vergelijk. Daar op lokatie met die sfeer... ze vond het vlees zalig en het brood was top. Tja en die foto's spreken natuurlijk voor zich. Wij versloegen de poesjes!
Katz kan gewoon dicht hoor. Wij maken het voortaan lekker zelf.
Veel beter bier erbij ook.
GenoegBBQSpullen.nl
Lid van competition BBQ team Foodporn Factory
https://www.facebook.com/FoodpornFactory
www.foodpornfactory.nl

Jet

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 760
Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #115 Gepost op: 21 oktober 2018, 09:22 »
Wat een schitterende foto reportage van een zeer smakelijke pastrami :x mijn complimenten, natuurlijk ook mijn complimenten aan Jeroen voor een schitterend brood en die mosterd.....................wat een mooie kleur, die zou ik graag willen proeven of als Jeroen daar een recept van heeft wat hij zou willen delen dan zou ik hem graag zelf willen maken ;)
Primo Oval XL, WGA, Weber OT57

Emptiness is loneliness, and loneliness is cleanliness, and cleanliness is godliness, and god is empty just like me (Billy Corgan, Zero)

Hans

  • Gerijpt
  • *
  • Berichten: 3.641
Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #116 Gepost op: 21 oktober 2018, 09:42 »
't heeft even mogen duren maar het resultaat mag er dan ook zijn.
Schitterende plaatjes van een heerlijk gerecht. =D>
Gefeliciteerd met dit lekkere resultaat. <:-P
Ik kan genieten van een goede BBQ. party :-)

El Fumarole

  • Gerijpt
  • *
  • *
  • Berichten: 3.129
  • Foodporn Factory BBQ team
    • The Foodporn Factory
Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #117 Gepost op: 21 oktober 2018, 10:18 »
Wat een schitterende foto reportage van een zeer smakelijke pastrami :x mijn complimenten, natuurlijk ook mijn complimenten aan Jeroen voor een schitterend brood en die mosterd.....................wat een mooie kleur, die zou ik graag willen proeven of als Jeroen daar een recept van heeft wat hij zou willen delen dan zou ik hem graag zelf willen maken ;)
Ik weet niet meer wat ik er precies had in gedaan, maar ik gebruik dit als basis, een recept van Yvette van Boven:
https://www.vpro.nl/programmas/koken-met-van-boven/lees/recepten/alle-drankjes-en-sauzen/mosterd.html
Je kunt het leuk variëren met verschillende soorten azijn en kruiden natuurlijk.
Het maalt wel een stuk makkelijker als je de zaadjes één a twee nachtjes laat weken in de azijn.
« Laatst bewerkt op: 21 oktober 2018, 10:19 door El Fumarole »
GenoegBBQSpullen.nl
Lid van competition BBQ team Foodporn Factory
https://www.facebook.com/FoodpornFactory
www.foodpornfactory.nl

Jet

  • Pitmaster
  • *
  • *
  • *
  • Berichten: 760
Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #118 Gepost op: 21 oktober 2018, 10:31 »
Bedankt Jeroen :-* ik ga daar ook eens mee experimenteren
Primo Oval XL, WGA, Weber OT57

Emptiness is loneliness, and loneliness is cleanliness, and cleanliness is godliness, and god is empty just like me (Billy Corgan, Zero)

vogels

  • Pitmaster
  • *
  • Berichten: 580
Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #119 Gepost op: 27 oktober 2018, 15:08 »
Nou de kruidenmix en het pekelbadje zijn klaar, wat ruikt dat inderdaad lekker..

Heb bij de slager op de hoek ~3kg van het borststuk van 8kg af laten snijden vanaf de punt.
Deze is wel zonder vet weet niet of dat nog invloed heeft.

nu naar de winkel voor een container waar dit samen inpast, want kom er net achter dat ik die niet meer heb.

OTP 57 (2x), OTP 47, WSM 47, WGA, iGrill2

Het BBQ Genootschap

Re: Pastrami... we zijn onderweg!
« Reactie #119 Gepost op: 27 oktober 2018, 15:08 »