Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10 Volgende
1
De Rookkamer / Buikspek vraag..
« Laatste bericht door Bram Gepost op Vandaag om 15:35 »
Toen ik vanochtend wakker werd kreeg ik enorm zin om buikspek te gaan maken op de BBQ. Dus snel naar de slager gegaan. 3kg buikspek gehaald. Een stukje van 500gr met zwoerd.

Nu vraag ik me af wat het effect is als ik de stukken buik verder door gaar. Zeg maar tot 80 of 90gr i.p.v. 70gr kern. Zodat er meer vet uit smelt. En miss zachter word. De bedoeling is om de buikspek na het roken af te laten koelen en koud te eten.

Of miss als er andere tips of ideeën zijn.

Groeten Bram.

2
Stel je voor! / Re: Even voorstellen
« Laatste bericht door brandlimbo Gepost op Vandaag om 15:21 »
Welkom hier 👍
3
Low & Slow / Re: grass fed pianostuk met been
« Laatste bericht door Jeff Hunter Gepost op Vandaag om 12:49 »
Ik heb hetzelfde meegemaakt met ribstuk van de Limousin koe.
Is dus niet te doen, er zit geen intramusculair vet in het vlees dus voor langere tijd garen niet geschikt. Daarentegen is de Limousin koe uitsteken geschikt om te grillen.

Low&slow kan dus alleen met een ras wat daarvoor geschikt is. Bij voorkeur grainfed.
4
De Rookkamer / Re: Overseas X-mas BBQ
« Laatste bericht door KaYDee Gepost op Vandaag om 12:47 »
Net wat de andere mensen zeggen. Ik zou voor safe gaan. En je WSM meenemen. Alvast en fijne vakantie gewenst  :)


WSM zou helemaal geweldig zijn..! maar als een WGA al niet past in de auto.. :D

ik zou gewoon pionieren op de plaatselijke bbq, moet goed komen en een leuke uitdaging.


fijne vakantie alvast!
5
Low & Slow / Re: Wilde eend en ganzenborst.
« Laatste bericht door KaYDee Gepost op Vandaag om 12:38 »
Gaan we doen. Kijken of er foto’s vanuit het veld te schieten zijn. En hier te plaatsen zijn. Miss is er interesse mbt slacht van wild?

Nou en of!

Lijkt me zeer interessant en leerzaam Bram!
6
Stel je voor! / Re: Even voorstellen
« Laatste bericht door Ceriel Gepost op Vandaag om 12:20 »
Welkom hier Daniel!
7
Charcuterie / Re: Goed voorbeeld doet volgen (pastrami)
« Laatste bericht door Ridevi71 Gepost op Vandaag om 12:13 »
Nog 1 lange,  lange week  8-|
8
Stel je voor! / Re: Even voorstellen
« Laatste bericht door Ridevi71 Gepost op Vandaag om 12:10 »
Welkom hier
9
Low & Slow / Re: Wilde eend en ganzenborst.
« Laatste bericht door Blitzie Gepost op Vandaag om 11:27 »
Fantastisch zeg en zelf geschoten. Leven kan mooi zijn!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
10
De Rookkamer / Re: Overseas X-mas BBQ
« Laatste bericht door Maus Gepost op Vandaag om 10:19 »
Net wat de andere mensen zeggen. Ik zou voor safe gaan. En je WSM meenemen. Alvast en fijne vakantie gewenst  :)
Pagina's: [1] 2 3 ... 10 Volgende