Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10 Volgende
1
High & Fast / Re: Eerste keer cote de boeuf!
« Laatste bericht door Marcel Gepost op Vandaag om 11:32 »
En mooi stoer stuk vlees, heerlijk.

Zelf maak ik deze ook zo alleen gaar ik ze  indirect tot 41c en wikkel dan het in bakpapier.
Daarna stook ik het rooster op tot >275c en druk ze op het gietijzer om en om 4 x 2 min. De tweede keer kan soms korter zijn dan 2 min. Omdat wij graag medium-rood eten.
Hierna ook weer even laten rusten zodat de vlees sappen zich goed kunnen herschikken, met het aansnijden merk je dat er dan veel minder vleessappen op het bord blijven liggen.
2
High & Fast / Re: Eerste keer cote de boeuf!
« Laatste bericht door Hans Gepost op Vandaag om 10:53 »
Dat ziet er erg smakelijk uit, had ik best een stukje van willen proeven. ;)
3
Materiaal / Re: Druippan bge
« Laatste bericht door mrooding Gepost op Vandaag om 10:14 »
Ik gebruik een soortgelijke oplossing als Noskos. Mijn vriendin had nog een pizza pan liggen. Iets in deze aard: https://www.princesshome.eu/nl-nl/princess-products-3/princess-parts-accessories/aerofryers/princess-182050-pizzapan-901.182050.001

Goedkope oplossing en met alu folie er omheen perfect schoon te maken
4
Modificaties en andere huisvlijt / Re: WGA gietijzeren grillrooster en deksel mod.
« Laatste bericht door BasGrunn Gepost op Vandaag om 09:24 »
Heeft iemand een idee of dit rooster nog ingebrand moet worden, of zijn deze vanuit de fabriek gebruiksklaar? Het gaat om een rooster van Boretti.

Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk

5
Materiaal / Opzoek naar gietijzer bakplaat
« Laatste bericht door Stephan90 Gepost op Vandaag om 09:14 »
Ik ben opzoek naar een gierijzeren bakplaat voor mijn weber MTP. Adviseren jullie die GBS plaat van weber of hebben jullie nog andere bakplaten waar jullie goede ervaring mee hebben?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
6
High & Fast / Eerste keer cote de boeuf!
« Laatste bericht door KamadoDre Gepost op Vandaag om 09:07 »
Vorige zondag vrienden op bezoek. Toevallig nog twee cote de boeufjes over

(Met oud en nieuw een ribstuk gekocht bij de sligro de andere drie ribben op het spit geroosterd.... Geen foto's van door kinderlijke enthousiasme en bier enzo)

Bij de sligro waren ze zo vriendelijk om deze twee jongens er voor me af te snijden, en te vacuümeren.

Ik heb ze zonder kruiden (ook geen peper en zout) maar met een stukje van hun eigen vet. toch wel een uur op 110 graden gegaard naar 48C.

Daarna temp omhoog gegooid van Q naar 250C en afgegrild.

Geteanceerd en peper en zout er naast gezet.

Gelukkig waren de stukken vlees 1,5 kg de stuk dus geen bij of voor gerecht... Met ze drieën is 3 kg best veel zeg!

Ik kan alleen maar zeggen dat het verrukkelijk was!

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk

7
Low & Slow / Re: Eerste keer PP voor het knorretje
« Laatste bericht door Bram Gepost op Vandaag om 07:32 »
Mooie run. Je PP ziet er toch geslaagd uit. En lekkere plaatjes. Dat gaat smullen worden.

Gefeliciteerd met je knorrie.

Ik zou de gebruikte pekel altijd weg gooien. Zout en water zijn niet bepaald duur. En om nou eea te riskeren voor die paar centjes...
Ik injecteer m’n PP tegenwoordig altijd. Dit om zout en kruiden ook in het vlees te krijgen. Daarna gelijk rub er op. En dat alles de avond voordat ik PP ga maken. Vet oid snij ik er ook nooit af. Overtollig vet haal ik er wel uit tijdens pullen. Succes met de volgende run. We zien de foto’s wel tegemoet
9
High & Fast / Re: Kalf shortribs
« Laatste bericht door Ewald Gepost op Vandaag om 07:21 »
Ziet er goed uit, Broer van Bram  :D
10
High & Fast / Re: Kalf shortribs
« Laatste bericht door Bram Gepost op Vandaag om 07:16 »
Goed bezig broer. Ziet er inderdaad erg smakelijk uit. Geloof dat ik dat wel zou lusten
Pagina's: [1] 2 3 ... 10 Volgende