Het BBQ Genootschap

Recepten => Recept gevraagd => Topic gestart door: Eikholt op 22 december 2018, 10:49

Titel: Rauwe ham kerstrecept
Bericht door: Eikholt op 22 december 2018, 10:49
Goedemorgen,

Vanmorgen de bestelling voor de kerstopgehaald.
Ik had eigenlijk een rauwe ham verwacht, zoals je ze in de amerikaanse films ziet, met bot, en vet.
Nu is het een soort beenham cq fricandeau geworden van 3.5KG, zonder bot, zonder vet.
Een mooi stuk, zie foto:
(https://www.mupload.nl/img/5iz01qlnx2.jpg)

Nu heb ik niet echt een goed recept kunnen vinden, maar ik wil deze na een nachtje brinen, marineren, en dan low en slow op de primo (120) tot 56 gr.

Iemand nog tips? En wellicht een indicatie voor de duur van de bereiding.

Bvd,
Bram
Titel: Re: Rauwe ham kerstrecept
Bericht door: Joop130 op 22 december 2018, 10:54
mooie rooksmaak toevoegen  .

ja is niet zo stoer al je verwacht had .
Titel: Re: Rauwe ham kerstrecept
Bericht door: Ceriel op 22 december 2018, 18:24
Aan de kleur van het vlees en het vocht in het vacuum lijkt het erop dat de ham al gepekeld is.
In dat geval is een nachtje pekel overbodig.. wees voorzichtig met kruiden aan de buitenkant ivm zout.
Titel: Re: Rauwe ham kerstrecept
Bericht door: Ridevi71 op 24 december 2018, 11:00
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=18635.0 (http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=18635.0)

Succes verzekerd!
Titel: Re: Rauwe ham kerstrecept
Bericht door: Eikholt op 25 december 2018, 00:05
Bedankt hier kunnen we wat mee!
Titel: Re: Rauwe ham kerstrecept
Bericht door: Ridevi71 op 25 december 2018, 10:35
Bedankt hier kunnen we wat mee!

Dat wordt scoren!   ;)
Titel: Re: Rauwe ham kerstrecept
Bericht door: Eikholt op 26 december 2018, 12:59
(https://www.mupload.nl/img/43p4yzz3o.jpeg)
Titel: Re: Rauwe ham kerstrecept
Bericht door: Ceriel op 27 december 2018, 09:11
Op zeker? Ziet er fantastisch uit!