BasBQ
Beef en Steak

Heatermeter software V14

 
 
 
 

Nosmo

Gerijpt
Berichten
3.741
Sinds een aantal weken is er een nieuwe stabiele software versie uit voor de Heatermeter. Dit is software versie V14.

De meeste veranderingen zijn onderhuids en hebben te maken met de nieuwste openwrt versie die vooral stabieler en veiliger is.  Hier is de volledige beschrijving van alle veranderingen te vinden (in het Engels).

Het nadeel van deze versie is dat het aanmerkelijk lastiger geworden is om custom versies te maken, ik heb nu wel een BBQgenootschap versie klaar voor de RPI3 (vanaf ronde 9) maar ik weet nog niet of er ook een versie komt voor de oudere heatermeters.

De nieuwe BBQgenootschap image is hier te downloaden.

Om de nieuwe software te installeren heb je Win32Diskimager (Windows) of ApplePi-baker (OSX) nodig.

Open de RPI haal de SD kaart er uit en gebruik een van bovenstaande programma's om de Image naar de SD kaart te schrijven. TIP: Maak eerst een screenshot van de configuratie pagina van de HM. Alle instellingen gaan weer naar default dus alle PID waardes en de probe instellingen gaan weer naar de standaard waarde.

Nadat de HM is opgestart met de nieuwe software moet ook de AVR firmware nog ge-update worden naar de nieuwste versie. Dit doe je door in de configuratie pagina op AVR firmware te klikken en de optie "Bundled firmware in /lib/firmware" te selecteren. Daarna op de "Flash hm.hex" knop klikken.

AVR_firmware1.png
 
Terug
Bovenaan Onderaan