BasBQ
Beef en Steak

BB BCC PC

 
 
 
 
 

Bram

Gerijpt
Berichten
4.966
Beer Braised Beer Can Chicken & Pulled Chicken

Het werd toch eens tijd om een tokkie te verdienen. En na op dit forum gewezen te zijn op het fijt dat het bier in het blikje niks toe te voegen heeft aan de smaak of garing van de kip. Maar ik toch een bier smaak aan Mn kip wilde hebben. Heb ik een bier pekel gemaakt waar in ik de kip eerst 8u gepekeld heb. Daarna op een blik geschoven. (ik wist niet zeker of dat verplicht was voor een tok? Wel voor 99% leeg gezopen) Rub er op. En op de BBQ.

Eerst een liter water gekookt 100gr zout, 50gr suiker en twee eetlepels rub opgelost. Daarna een ui, een laurierblad en eetlepel citroensap toe gevoegd. 4 flessen bokbier voor de biersmaak. Zaakje af laten koelen.

cf39027f0745008ebe334411e753e7a5.jpg


5b8a22d4c1a5bbc0ce6ba4e575017d84.jpg


Let op! Volgende foto kan schokkend zijn voor bokbier liefhebbers

8a1757e6a516de61415082c11a4bdda1.jpg


Kip opgeschoond en toen in z?n bier bad gedaan. Onder de pekel gehouden dmv een RVS spies. Een beetje water toe gevoegd om de kip helemaal onder te krijgen. En voor 8u de koelkast in.

f4d6102787d77bbe76a30f80697862e1.jpg


f538b6a2c877a3a4c5ebf1026af0c6e4.jpg


8u later. BBQ aan gestoken. En voorzien van eiken hout chunks. Kip uit bad gehaald. Droog gedept en in de LetzQ chicken rub gezet. Op het blik geschoven en in de BBQ met die handel.

e936451295cb5c174c994898c9b2cef9.jpg


d6dc789612cdfbda153ec3a62a9da425.jpg


0954fbd0e94df3d722b9638c73185de6.jpg


68199f138bf4df78683a6ef87b85859a.jpg


Wow wat een bier/rook/BBQ lucht hangt er in de tuin. De bierlucht is nu zeker wel aanwezig. Ongeveer een uur en een kwartier later was de kip goed. De borst 73gr kern en de poot/dijen 81gr kern. Tijd om van de BBQ te halen.

3c31faded3d0eec1e8780844346b54d2.jpg


fc209560fa0386c59cfd0a77ee19f458.jpg


bbb56f97dd3e5f027a75c324fdc1840c.jpg


Resultaat.. super mals vlees. En een heerlijk krokante korst. Op de foto lijkt het wat zwart. Maar was in het echt niet. Beetje slechte foto tegen de zon in met de mobiel.
We hebben bij het avondeten de poten en vleugels op. En een stukje borst voor de kinderen. Met een heerlijke salade van boontjes met spek en lente ui.

De rest van de kip heb ik gepulled voor de volgende dag. Wat Stockyard KC Pitmaster BBQ saus er op. Ui en tomaat klein gesneden en er door. Even opwarmen. En heerlijk op een broodje met wat aioli.

ba513e6140f97fa66fa17e125e796c84.jpg


6182009764ab1eb419a3ee4408dbf143.jpg


Heerlijk gegeten. En de biersmaak was echt goed aanwezig. Vooral in de dijen en borst. De smaak was echt heel goed.
Of ik dit vaker ga doen Weet ik niet. Er gaat wel erg veel bier mee verloren. Het bokbier was gekregen en drink ik niet graag. Dus dat moest op. Maar om nu 4 ? 5 flessen bier te gaan kopen om een kip te pekelen.... Wie weet heb ik ooit weer een gekke bui

Bedank voor het kijken.
Bram.
 
Mooie kip zo te zien. Wel jammer dat je buurvrouw nu gaat denken dat je de hele middag gezopen hebt, zo'n bierlucht in je tuin  :D
 
Brecht zei:
Mooie kip zo te zien. Wel jammer dat je buurvrouw nu gaat denken dat je de hele middag gezopen hebt, zo'n bierlucht in je tuin  :D

Hahaha. Had wel gekund. Mijn priv? koelkast is nog niet leeg
Maar als die leeg had gemoeten was er van de kip niet veel meer terecht gekomen haha.
Ik nodig de buren op z'n tijd wel eens uit om mee te eten. Dus klagen doen ze niet.
 
Lekker hoor, leuke variant!
 
Lekkere hap, lusten we. ;)
 
Ziet er smakelijk uit en gefeliciteerd met je sticker  :)
 
Nice, mooi kippetje en inderdaad een leuke variant
 
Gefeliciteerd met je Tok <:p zeer smakelijk gedaan met dat bier en gelukkig nog genoeg bier in de koelkast om iets bij de kip te drinken :D
 
Ziet er verdorrie lekker uit! Krijg er honger van!
 
Bedank voor de leuke berichten allemaal. Toch een gezellige club dit BBQ genootschap.

@Jet. Geen betere raat dan voorraad zal ik maar zeggen
 
Das nou een echte bierkip. Leuk gedaan.
Alleen inderdaad jammer dat het 4 flesjes bier kost.
Maar mooi opgelost zo, met dat bokbier.
 
Ridevi71 zei:
Das nou een echte bierkip. Leuk gedaan.
Alleen inderdaad jammer dat het 4 flesjes bier kost.
Maar mooi opgelost zo, met dat bokbier.


Bok bier was denk ik toch van vorig jaar. :-?
In Sept/Okt. komt de verse weer ;)
 
Hans zei:
Ridevi71 zei:
Das nou een echte bierkip. Leuk gedaan.
Alleen inderdaad jammer dat het 4 flesjes bier kost.
Maar mooi opgelost zo, met dat bokbier.


Bok bier was denk ik toch van vorig jaar. :-?
In Sept/Okt. komt de verse weer ;)

Klopt, zijn van afgelopen jaar. Mijn moeder kwam er mee aan. Die had een hoop flesjes gekocht. Maar deze gingen niet mee op nu het zomer is. 

Ik denk dat als ik een grotere ziplock zak zou kunnen vinden. Een waar een kompleet kip in past. Dat het met minder bier ook kan. Zolang hij maar helemaal in het nat zit trekt de smaak er wel in denk ik. Heb ooit 2,5kg kippenvleugels op die manier een bier batje gegeven. Maar dan voor een uur of 3. Daar had ik aan 1 fles bier voldoende. En een klein beetje water waar de rub en het zout in opgelost waren.
 
Terug
Bovenaan Onderaan