- Berichten
- 457
Goedemorgen!
Ik kwam net nog wat foto's op mijn telefoon tegen van een kip aan het spit die ik helemaal vergeten was hier te posten. Dus hierbij een kort verslag en wat mooie plaatjes
Afgelopen zondag dus alleen thuis en ja, een man moet toch eten. Dus een kippetje bij de AH gehaald (Bresse, maiskip) en deze twee uur van te voren in de rub gezet. Heb volgens mij de chick mix van Jord hiervoor gebruikt.
Vervolgens spit er door en de vleugeltjes vastgebonden met wat slagerstouw:
Bbq opgestookt tot 175 graden en de kip er boven gehangen. Verder geen rookhout gebruikt. Mooie van een draaiend spit is dat je draaiend nog wat extra rub toe kan voegen
Na een half uur begon de bbq flink te roken met een heerlijke geur. Kon het toch niet laten om even te kijken:
Behoorlijke vlammen door het druipende vet maar niks ernstigs. Dus toch bijna een uur direct boven het vuur gehad.
Hier en daar was de rub wel een beetje verbrand:
Smaak was heerlijk. Lekker sappig en ook de filets helemaal niet droog. Vel was helaas niet knapperig en ik vond bij de poten nog best wat harde stukjes vet. Volgende keer dus toch eerst indirect op lagere temperatuur proberen en daarna over naar direct.
Bedankt weer voor het lezen!
Ik kwam net nog wat foto's op mijn telefoon tegen van een kip aan het spit die ik helemaal vergeten was hier te posten. Dus hierbij een kort verslag en wat mooie plaatjes
Afgelopen zondag dus alleen thuis en ja, een man moet toch eten. Dus een kippetje bij de AH gehaald (Bresse, maiskip) en deze twee uur van te voren in de rub gezet. Heb volgens mij de chick mix van Jord hiervoor gebruikt.
Vervolgens spit er door en de vleugeltjes vastgebonden met wat slagerstouw:
Bbq opgestookt tot 175 graden en de kip er boven gehangen. Verder geen rookhout gebruikt. Mooie van een draaiend spit is dat je draaiend nog wat extra rub toe kan voegen
Na een half uur begon de bbq flink te roken met een heerlijke geur. Kon het toch niet laten om even te kijken:
Behoorlijke vlammen door het druipende vet maar niks ernstigs. Dus toch bijna een uur direct boven het vuur gehad.
Hier en daar was de rub wel een beetje verbrand:
Smaak was heerlijk. Lekker sappig en ook de filets helemaal niet droog. Vel was helaas niet knapperig en ik vond bij de poten nog best wat harde stukjes vet. Volgende keer dus toch eerst indirect op lagere temperatuur proberen en daarna over naar direct.
Bedankt weer voor het lezen!