BasBQ
Beef en Steak

Mijn eerste Brisket

 
 
 

Foxtrot86

Stoker
Berichten
377
Lief dagboek,  B-)

Vandaag probeer ik voor het eerst een Brisket te maken. Hierbij hou ik het recept aan van ene Noskos... die schijnt in een gekke bui wel eens op dit forum te vertoeven.

Ik zal aan het einde wel het e.e.a. opnotulschrijven echter tot dat moment even de foto updates.

*tips/trics altijd welkom! (Geduld en bier reeds bekend).

De foto's:

 

























 
Gaat wel goed komen. ;)
Zorg wel dat je er ook iets bij eet tussendoor want je krijgt straks een trek van al die lekkere luchten :D.
 
Vooral inpakken als de kleur van je bark mooi is en vast zit aan je vlees.
 
Mooie brisket. Komt goed.

Verstuurd vanaf mijn SM-G390F met Tapatalk

 
Zo gaat ie goed, mooie plaatjes. ;)
 
Meten in de flat. Dat is het deel dat het snelst uitdroogt.
 










Eind update

De Brisket bij 91 graden van de Q gehaald. Hierna in nieuwe folie verpakt. Wast mij direct opviel was dat er heel veel vocht in de folie zat. Zoveel zelfs dat ik het maar gewogen heb. Bleek dat er meer dan 430 gram aan vocht in de folie zat.

Het resultaat was dan ook waar ik al een beetje voor vreesde. Een hele lekkere qua smaak, maar wel veel te droge Brisket deels was het te eten, maar deels neigde het naar schoenzool.

Beetje een teleurstelling dus. Zeker aangezien de smaak opriep om meer te eten dan we deden.

Ik ga het zeker nog eens proberen, maar tips zijn welkom.
 
Mooie plaatjes. Jammer dat het resultaat er niet naar is! Ach nog een keer proberen toch?
Ik heb nooit brisket gemaakt maar normaal zie ik altijd een andere vorm van het vlees?
 
Ondanks het tegenvallende resultaat, toch gefeliciteerd met je stickertje!

Het vlees ziet er erg mager uit, dat is waarschijnlijk de oorzaak. De beste resultaten behaal je met goed gemarmerd vlees als Angus of Wagyu. Al kan dit soms ook tegenvallen..  :blush:
 
Ceriel zei:
Ondanks het tegenvallende resultaat, toch gefeliciteerd met je stickertje!

Het vlees ziet er erg mager uit, dat is waarschijnlijk de oorzaak. De beste resultaten behaal je met goed gemarmerd vlees als Angus of Wagyu. Al kan dit soms ook tegenvallen..  :blush:

Dat was wel iets wat mij ook al was opgevallen. Al had ik het wel gekocht in de trent van om het te proberen.. misschien toch goedkoop/duurkoop ideetje.

Zijn er ook mensen die evt sprayen tijdens het Q-en? In mijn smoker heb/had ik niet echt het idee dat ik dat moet doen aangezien er toch al een hoge vochtigheidsgraad hangt, maar dit is een pelletgrill. Ik had wel al een waterbak neergezet. Die was ten tijden van het inpakken net niet leeg.
 
Herkenbaar verhaal, voor mijn eerste briskets wilde ik ook niet diep in de buidel tasten met het gekende resultaat, dan eens wat duurdere briskets gekocht en het resultaat ging mee omhoog met de prijs van het vlees  :)

Sprayen bij brisket zou ik niet doen, iedere keer je je barbecue opent verlies je terug een hoop warmte en men zegt dat een brisket toch wel gebaat is bij een stabiele temperatuur.
 
Hoi
Jammer dat het resultaat tegen viel.
Je hebt toch heel erg je best gedaan om het zo goed mogelijk volgens de regels te doen en voldoende tips gehad.
Maar zo zie je maar weer waarom een brisket een moeilijk stuk vlees is, de ene keer lukt het wel en soms ook weer niet terwijl je toch het zelfde doet en waar dat aan ligt, ik weet het niet en denk dan maar 't zal best wel eens aan het vlees kunnen liggen.
Ik zie wel eens uitslagen van wedstrijden voorbij komen waarin de top teams ook bijna geen waardering krijgen voor hun brisket en denk dan maar als het bij hun wel eens misgaat wat mopper ik dan.
In ieder geval een hele goede rede om het nog eens te proberen met hier of daar wellicht een kleine wijziging.
Toch gefeliciteerd met je koei, dik verdiend. ;) :)
 
Dat vele vochtverlies is interessant; eigenlijk zou je de PH moeten meten van je vlees voor je begint; als een beest veel stress heeft gehad voor de slacht dan is het al een heel eind bekeken.




Ceriel zei:
Volgend weekend mogen we weer, in Deurne  B-)

Is dat volgende week?
Goeie reminder, misschien ff kijken daar.
 
dennis zei:
Dat vele vochtverlies is interessant; eigenlijk zou je de PH moeten meten van je vlees voor je begint; als een beest veel stress heeft gehad voor de slacht dan is het al een heel eind bekeken.




Ceriel zei:
Volgend weekend mogen we weer, in Deurne  B-)

Is dat volgende week?
Goeie reminder, misschien ff kijken daar.

Als mijn dochter meewerkt misschien wel interessant... (betreffende het kijken, niet het testen ;) )

Dat is sowieso een carnivoor dus wat dat betreft lijkt ze op papa XD
 
dennis zei:
Dat vele vochtverlies is interessant; eigenlijk zou je de PH moeten meten van je vlees voor je begint; als een beest veel stress heeft gehad voor de slacht dan is het al een heel eind bekeken.

Da's interessant, een van m'n hobby's is aquaria en alles wat er aan vast zit dus ook veel met P.H.te maken.
Waarmee meet je deze waarde in het vlees en hoeveel mag die dan zijn?
Ik kijk uit naar je antwoord. :-?

Hans.
 
Mooi verslag! Jammer van de smaak inderdaad.
Ik wil dit volgende week zaterdag gaan doen. Ik heb een brisket van 3 kilo. Hoelaat moet de brisket er op zodat deze om omstreeks 18 u van de Q kan = 19u eten (uurtje rusten)?
 
Rob Reinerink zei:
Mooi verslag! Jammer van de smaak inderdaad.
Ik wil dit volgende week zaterdag gaan doen. Ik heb een brisket van 3 kilo. Hoelaat moet de brisket er op zodat deze om omstreeks 18 u van de Q kan = 19u eten (uurtje rusten)?

Die van mij was 3.5 kilo voor het trimmen. Zat wel wat hard vet op, maar was zoals je zag erg mager.

Ik had hem er om 05.00 op en hij was rond 15.00 klaar. 16.00 als je de rust meeneemt.

Echter misschien duurt het langer als je een vetter stuk vlees hebt?
 
Terug
Bovenaan Onderaan